×
Utilizator
×
Biografie

Robin Jessica Tunney (născută pe 19 iunie 1972) este o actriță americană. Este cunoscută pentru rolul său în filmul "The Craft" și pentru rolurile în serialele "Prison Break" și " The Mentalist".

Tunney s-a născut în Chicago, Illinois, fiind fiica unui vânzător de mașini, Patrick și a unei barmanițe, Cathy.Tunney este americano-irlandeză;tatăl ei a emigrat din Irlanda și a crescut în Orland Park, Illinois, o suburbie din sud-vestul Chicago-ului. A fost crescută ca romano-catolică. A mers la școală în Orland Park, apoi s-au mutat în Palos Heights, Illinois, tot în Chicago. După ce a terminat liceul, a studiat arte la Academia Chicago Pentru Arte. Este vara consilierului municipal al Chicago-ului, Tom Tunney.

Tunney s-a căsătorit cu regizorul Bob Gosse pe 4 octombrie 1997 și a divorțat în 2002. În 2009 s-a logodit cu un regizor/scenarist australian, Andrew Dominik, însă din august 2010 nu mai este implicată în nicio relație.

Pe 28 iunie 2006 Tunney a câștigat semifinala la Poker între Celebrități sezonul opt, terminând înaintea lui Christopher Meloni, Macy Gray, Joy Behar, și Andy Dick. În finală a iesit pe locul doi, după Jason Alexander. A strâns 200,000 $ pentru Fundația Pentru Sănătatea Copiilor.