Biografie

Rosamund Pike și-a început cariera la 16 ani, când a descoperit că îi place scena, jucând rolul Julietei în piesa lui Shakespeare. După multe alte producții de scenă, a apărut în prima ei producție BBC, “Wives and Daughters,” alături de Michael Gambon, fiind foarte apreciată de critică pentru acest rol.
Prima apariție a lui Pike într-un blockbuster a fost în producția MGM / James Bond “Die Another Day,” alături de Halle Berry și Pierce Brosnan.
În 2004, a început să lucreze la filmul lui Laurence Dunmore “The Libertine,” alături de Johnny Depp. Juca rolul lui Elizabeth Malet, soția Contelui de Rochester (Johnny Depp) și a fost răsplătită pentru acest rol extraordinar cu un Premiu al Filmului Independent Britanic în 2005, pentru “Cea mai bună actriță într-un rol secundar”.
Pike a jucat apoi alături de Keira Knightley, Brenda Blethyn și Judi Dench, în adaptarea cinematografică Focus Features a romanului clasic al lui Jane Austen, “Mândrie și prejudecată”, în regia lui Joe Wright. A câștigat cronici elogioase, apoi Premiul Criticilor din Londra în 2006, pentru rolul lui Jane Bennett.
În 2007, Pike a jucat alături de Ryan Gosling și Anthony Hopkins în thriller-ul New Line “Fracture,” în regia lui Gregory Hoblit. A mai jucat în filmul independent al lui Jeremy Podeswa “Fugitive Pieces,” care s-a lansat în deschiderea Festivalului de Film de la Toronto, în 2007, apoi în filmul independent “Devil You Know,” în regia lui James Oakley, alături de Lena Olin.
Filmul independent “Barney’s Version”, în care va figurează alături de Paul Giamatti și Dustin Hoffman, este, de asemenea, pe agenda actriței.