Biografie

Rudolf Costin este un tânăr director de imagine român care locuieste de 3 ani la New York. Lucrează pe proiecte de film documentar și de artă pe ambele continente, încercând să păstreze cât mai multe legături cu industria de film românescă. În acest sens, a fost implicat în ultimii trei ani în Making Waves, festivalul de film românesc la New York, precum și in producții românești.

Rudolf a absolvit Facultea de Teatru și TV la Cluj-Napoca cu specializarea Imagine de film și TV in 2012. Ultimul proiect în facultate a fost colaborarea cu Paula Oneț pe filmul după FEL și CHIP, care a câștigat premiul pentru film de televiziune la Uniunea Cineaștilor din România, premiul pentru cel mai bun film românesc și premiul publicului la Timishort, precum și premiul pentru cea mai bună imagine la Docuart Fest. După FEL și CHIP a participat la peste 30 de festivaluri până acum.

În primele luni la New York, a lucrat ca și asistent în studioul lui Annie Leibovitz, unde a ajutat la ședințe foto pentru Prada, Vogue și alte branduri de fashion. A fost o experiență foarte importantă, din care a învățat despre standardele înalte la care se lucrează în New York. Lui Rudolf i-a lipsit, însă, imaginea în mișcare, așa că după șase luni a decis să se concentreze pe producție și imagine de film.

De atunci, Rudolf a creat imagini pentru campanii publicitare ale agenției Ogilvy & Mather New York, a fotografiat zeci de muzicieni pentru Grand Teton Music Festival, și a filmat pentru designerul de modă Anna Sui la New York Fashion Week. A colaborat la realizarea a numeroase proiecte de artă cu artiști New York-ezi ca și Alfredo Jaar, Nene Humphrey, Nancy Davidson și Capucine Gros.

Deși a acumulat aceste experiențe variate în ultimii ani, Rudolf se simte cel mai bine în filmul documentar, care i se potrivește personalității sale de observator. În acest sens, Rudolf are o lungă colaborare cu regizoarea Mona Nicoară, cu care a lucrat la un documentar despre Nina Cassian, precum și colaborarea cu Alexandru Solomon, cu care a lucrat cel mai recent la filmul documentar România: patru patrii, care a fost proiectat la Astra în octombrie și la cinema Elvira Popescu în februarie.

În prezent, Rudolf are în lucru două scurtmetraje documentare pe care preconizează să le finalizeze până la sfârșitul anului, pentru a le introduce în circuitul festivalurilor. Curios, pasionat și mereu pregătit pentru următorul proiect, Rudolf Costin face parte cu siguranță din noua generație de cineaști români cu un viitor promițător.