Biografie

Ryan Gosling s-a nascut pe 12 noiembrie 1980, in London, Ontario, Canada. Este al doilea copil al lui Thomas si Donna Gosling. A avut parte de dificultati la scoala, unde era implicat adesea in neintelegeri si batai cu ceilalti colegi ai sai. Intr-o aparitie intr-un talk-show a povestit despre cum era chinuit in gimnaziu, ceea ce a determinat-o pe mama sa sa renunte la slujba pentru a-l prepara acasa.

Gosling a fost ales sa se alature Clubului Mickey Mouse in 1993, alaturi de Britney Spears, Christina Aguilera si Justin Timberlake, printre altii. A reusit sa creeze intr-un final si un pic de valva dupa ce discutase cu Spears si Aguilera despre sex si diferite pozitii de sex in cadrul show-ului. Dar spre deosebire de celelalte mici stele care s-au indreptat spre muzica, el a decis sa se concentreze doar pe actorie si spre sfarsitul deceniului aparuse deja intr-o lista impresionanta de seriale TV pentru tineri, notabil fiind rolul din serialul de aventura "Young Hercules".

Dupa aparitia sa in "The Notebook" in 2004, Gosling a avut onoarea de a fi numit unul din cei "50 Cei mai sexy burlaci" de catre revista "People".

El afirma: "Toate personajele mele sunt EU de fapt. Nu sunt un actor destul de bun ca sa devin un anume personaj. Aud despre actori care se transpun rolului in sine si ma gandesc uneori cum te simti intr-o astfel de experienta. Pentru ca pentru mine, toate sunt la fel ca persoana mea, aspectele personalitatii lor sunt ca ale mele. Si intr-un rol eu doar insist pe partile ce tin de mine, si le inlatur pe cele ce nu tin."