Biografie

Selena Gomez a fost nascuta si crescuta in Grand Prairie, Texas. Mama ei Amanda, (adesea cunoscuta sub numele de Mandy), Cornett este o italianca din Dallas, Texas si tatal ei, Ricardo Gomez, este din New Mexico. Mama Mandy a nascut-o pe Selena cand avea 16 ani, parintii ei divortand in 1997. Aproape 10 ani mai tarziu s-a recasatorit cu Brian Teefy. Selena este cunoscuta pentru rolul sau ca Alex Russo din serialul 'Wizards Of Waverly Place' si ca Mary din 'Another Cinderella Story'. Selena a semnat un contract cu Hollywood Records chiar inainte de cea de-a 16-a aniversare a sa. Are 4 catei: Chip, Willy, Fina si Wallace, primul fiind adoptat dintr-un adapost de animale. Este o mare fana a lui Johnny Depp, totusi modelul ei fiind Rachel McAdams

Părintii ei Ricardo Gomez și Mandy Teefy divorțează atunci când ea avea cinci ani; mama sa s-a recăsătorit în 2006, cu Brian Teefy, Gomez a fost numita dupa cantareata Selena Quintanilla. Tatăl ei este de origine mexicană și mama ei este de origine italiană. Mama sa actrita a servit ca ideal pentru fetita care a mers si ea pe aceasta cale. Selena a devenit soră mai mai pe data de 12 iunie 2013, când mama sa a născut o fetiță perfect sănătoasă, Gracie Elliot Teefey.

Pe 29 septembrie isi lanseaza albunul de debut Kiss and tell de Selena Gomez & The scene, iar peste cativa ani si-a lansat si albumul A year Without Rain. Pana acum a inregistrat melodii pentru coloanele sonore ale diferitelor productii Disney precum Tinkerbell, Princess Protection Program, Shake it up etc.

În 2013 a încetat colaborarea cu The Scene, iar de ziua sa a lansat albumul Stars Dance ce conține hitul Come & Get it și Slow Down, dar și celelate 13 melodii compuse de Rock Mafia.

Gomez și-a început cariera la vârsta de șapte ani, jucând Gianna în „Barney & Friends”. Ea a spus că a învățat "totul" despre cum să acționeze în timpul spectacolului. Mai târziu, ea a avut roluri minore în „Spy Kids:Game Over” și filmul de televiziune „Walker”, „Texas Ranger”: Trial prin foc. În 2004, Gomez a fost descoperită de Disney Channel. Ea a apărut ca oaspete in „Suite Life of Zack & Cody” și „Hannah Montana” înainte de a primi rolul Alexandrei Margarita Russo (Alex Russo) în „Wizards of Waverly Place”. În 2009 joacă în filmul „Wizards of Waverly Place”, în care dintr-un accident Alex face ca părinții ei să nu se fi cunoscut niciodată. Filmul a atras 11.4 milioane de telespectatori.

A mai fucat în filme precum Ramona and Beezus, Monte Carlo,Spring Breakers, și-a împrumutat vocea în animația Hotel Transylvania.