Biografie

Serghei Niculescu-Mizil este fiul unuia dintre membrii de vârf ai nomenclaturii PCR: Paul Niculescu Mizil (fost membru al Comitetului Politic Executiv al PCR ce a participat la evenimentele din decembrie ‘89 iar in 1990 a fost judecat alaturi de alti membri ai CPEx. In timpul procesului, Paul Niculescu-Mizil a spus ca s-a opus deschiderii focului impotriva manifestantilor de la Timisoara, opozitia lui infuriindu-l pe dictatorul Nicolae Ceausescu. Paul Niculescu-Mizil trecea in PCR drept un comunist cu "fata umana", iar istoricii de stinga afirma ca a jucat un rol important in 1964, cind politica Romaniei se desprinde de tutela Moscovei.

Are doua surori: Lidia = mama regretatului Razvan Niculescu-Mizil ce lucra pentru compania de telefonie mobila Zapp si care a decedat intr-un tragic accident rutier, si a Oanei Mizil, creatoare de moda si proprietara revistei "Monden", de 34 de ani si casatorita cu omul de afaceri libanez Jimmy Thome si o a doua sora Donca, cunoscuta ca fiind timp de 10 ani iubita lui Nicu Ceausescu.

A absolvit Arte Plastice si făcea pentru Fondul Plastic rochii, curele, vindea tablouri, pleca mult in strainatate, vindea și afară tablouri de-ale sale și unicate pe care le făcea, avand multi prieteni printre sportivi, piloti, artiști plastici.

Inca de tanar, era un "rebel", nu era membru de partid si se ocupa cu mici afaceri: "La fiecare ieșire aduceam și vindeam 20 de aparate video, 300 de casete, 400 de geci de blugi, blugi. Mă lăsau să ies de vreo două ori pe an și nu aveam probleme la vamă. Doar din imprimări de casete puteam să scot cam la o lună jumate 80.000 de lei, echivalentul unei Dacii. Practic nu aveam probleme cu banii."

Fire boemă, el nu a avut până în 1989 acces direct la putere, dar s-a învârtit în mediile ei. Om de afaceri, are, din declaratiile lui, "o cârciumă în București, una la mare și nevastă-mea o firmă de catering".

Devine din ce in ce mai cunoscut datorita aparitiilor sale la multe emisiuni Tv la aproape toate posturile, se face remarcat pentru umor, fantezie si "adevaruri", spuse prin prisma sa si este ales de Mircea Daneliuc sa interpreteze rolul Radu din filmul acestuia Marilena din 2009.

"Nicolae Ceaușescu l-a categorisit drept pederast, Ion Iliescu l-a făcut lepră, Traian Băsescu i-a zis reziduu al sistemului comunist. După diplomă-i pictor, după vocație-i derbedeu, după ocupație-i cârciumar, după debutu-n filmul lui Mircea Daneliuc, Marilena, cred că se va putea recomanda și ca actor." (Victor Ciutacu referitor la Serghei Mizil)