Biografie

Sergio Santaella Sendel s-a nascut la 4 noiembrie 1966 in Ciudad de México, Méxic. Este fiul Elsei Sendel si nepotul Virginiei Sendel, fondatoarea fundatiei Michu y Mau care le plateste copiilor arsi tratamentul in spitale specializate din SUA.

In 1995 a aparut in filmul "Zapatos viejos" alaturi de controversata cantareata Gloria Trevi. A debutat in televiziune cu un rol mic in serialul "Cuando llega el amor", alaturi de Lucero. De-a lungul carierei sale a interpretat multe personaje negative in seriale ca Muchachitas, Mágica Juventud, Dos Mujeres, Un Camino, Tres Mujeres, Ramona, La Intrusa, La esposa Virgen, Destilando amor.

Este casatorit cu Marcela si are doi copii:gemenii Valeria si Graco.

A fost implicat in mai multe scandaluri. In 2004 studenta Irma Celis l-a acuzat de agresiune fizica intr-un local din Cancún, iar in octombrie 2004 o revista a publicat poze in care apare Sergio alaturi de o femeie la o piscina in Miami. Sergio a declarat ca sotia sa Marcela s-a suparat, dar s-au impacat cand el i-a explicat ca era doar o colega, el fiind acolo pentru decernarea premiilor El califa de oro. Se pare ca sotia sa nu era cu el deoarece copii sai incepusera scoala.

In 2004 producatorul Ernesto Alonso i-a oferit rolul principal din serialul "Amarte es mi Pecado". In acest serial a interpretat un pilot de avion prins intr-o casnicie nefericita. Desi in serial au jucat actori cunoscuti precum Yadhira Carrillo, Sylvia Pasquel, Manuel Ojeda, Alessandra Rosaldo, Alexis Ayala, Erika Buenfil, Rene Casados si Ingrid Martz serialul nu a avut succesul scontat. In timp ce filma acest serial prezentatorul emisiunii Toma libre, Facundo Gómez, a incercat sa-i faca o farsa, dar Sergio a reactionat violent lovindu-l pe prezentator. In 2004 a jucat si in piesa de teatru Severa vigilancia unde il interpreteaza pe Ojos Verdes, un condamnat la moarte si unde apare nud alaturi de ceilalti actori. Piesa a fost regizata de actorul Humberto Zurita si in ea au jucat si actorii Alberto Estrella, Alejandro Ibarra, Yamila si Carlos Díaz.

In 2005 il interpreteaza pe soldatul Fernando Ortiz in serialul "La Esposa Virgen". In acest an a aparut si in piesa de teatru Sólo Para Mujeres, piesa inspirata de filmul englez Full Monty (1997). Desi piesa a avut succes in toata America Latina, succesul a fost umbrit de moartea actorului Edgar Ponce la 5 mai 2005. In timp ce se filma o reclama pentru piesa de teatru, o masina a intrat in scena pe care stateau cinci actori si au fost raniti trei dintre ei, iar Edgar Ponce a murit.

In 2006 a jucat in serialul "Heridas de amor". In acest serial l-a interpretat pe lacomul om de afaceri César Beltrán Campuzano. Dupa incheierea filmarilor la acest serial Sergio a anuntat casatoria sa cu Marcela, mama copiilor sai.

Sergio a demonstrat ca este un actor versatil aparand in anul 2006 in comedia teatrala Mi Amiga la Gorda, alaturi de Sylvia Pasquel.

In 2007 producatorul Nicandro Díaz i-a oferit sansa de a aparea in serialul "Destilando amor" (Tequila cu suflet de femeie), serialul anului in Mexic. In acest serial l-a interpretat pe Aarón Montalvo, un om de afaceri lacom care face orice pentru bani. Pentru acest rol a primit premiul TV Y NOVELAS pentru cel mai bun actor in rol negativ. Sergio a declarat ca a fost multumit de acest rol care i-a adus numai satisfactii: faima,bani si multe proiecte pentru televiziune.

Sergio a declarat ca are planuri sa inceapa o cariera de cantaret de balade, deoarece considera ca are o voce buna. La 8 decembrie 2007 a primit o stea pe aleea Paseo de las Luminarias din Plaza de las Estrellas. In 2008 l-a interpretat pe'Damián Gallardo' in serialul"Mañana es para siempre" si a jucat in musicalul 'Aventurera'. In 6 martie 2009 a fost implicat intr-un accident de circulatie, in timp ce se indrepta spre studioul unde se filmeaza serialul Mañana es para siempre. Actorul nu a fost ranit, dar masina necesita cateva reparatii.