Biografie


Nascut pe 8 februarie 1974 in Overbook Park, Philadelphia, a crescut sub indrumarea mamei sale care era artista si a tatului sau, profesor de matematica. Parintii sai au divortat cand acesta a implinit varsta de 15 ani, ceea ce a produs un adevarat haos in viata sa. In cele din urma si-a gasit refugiul in Camp Harlam, unde mergea de cand avea cinci ani. Aici s-a hotarat ca actoria este ceea ce isi doreste.

La varsta de sase ani, a inceput sa-si exprime interesul pentru actorie dupa ce a interpretat un rol intr-o tabara de vara. Unchiul sau, sensibil la dorintele nepotului, l-a ajutat sa obtina roluri in diferite reclame si show-uri televizate.

Debutul oficial l-a avut la varsta de 10 ani, in 1984, in filml The Hotel New Hampshire, unde a jucat alaturi de Jodie Foster si Rob Lowe. In 1987 a fost selectat pentru un rol in filmul lui Woody Allen, Radio Days. Prestatia sa a fost apreciata si in acelasi an a aparut in filmul despre adolescenti Can't Buy Me Love iar un an mai tarziu a jucat alaturi de Alyson Hannigan in My Stepmother Is an Alien.

La inceputul anilor '90 cariera lui Seth ajunsese intr-o perioada de liniste. A avut aparitii in diferite filme care nu au fost foarte cunoscute, alte roluri pe care le-a avut au fost mai putin importante, in seriale de televiziune. Pana in 1997, Green fusese selectat pentru rolul lui Oz din Buffy the Vampire Slayer, coincidenta facand ca, in urma cu cinci ani, in 1992, Green avusese un rol in versiunea originala a filmului, dar scenele cu el au fost taiate la montaj, in versiunea finala.

in 1998, s-a intors pe marele ecran, jucand alaturi de Jennifer Love Hewitt in filmul Can't Hardly Wait. In anul urmator a fost selectat pentru rolul personajului Scott Evil in Austin Powers. Tot in 1999, Green a interpretat rolul unui zombie in Idle Hands, subiectul filmului era despre un adolescent a carui maini erau posedate obligandu-l pe acesta sa-si omoare colegul de clasa. Premiera filmului a fost la o saptamana dupa masacrul de la liceul Columbine si a fost retras de pe piata.

In 1999, Green a inceput sa lucreze la serialul Family Guy ca vocea lui Chris Griffin. In 2000 show-ul a fost anulat, readus in televiziune, anulat din nou in 2002 si produs iarasi in 2005.

Green a mai jucat in Rat Race (2001), America's Sweethearts (2001), Italian Job (2003), Scooby Doo 2: Monsters Unleashed (2004). In 2005, impreuna cu Matthew Senreich, au creat Robot Chicken, pentru care a fost rasplatit cu doua premii Emmy.

SETH GREEN a fost numit “Cel mai bun actor de televiziune” de către revista Entertainment Weekly, iar sondajul de opinie organizat de E! Entertainment Television l-a declarat cel mai sexy tânăr actor de la Hollywood. De curând, a terminat filmările la viitorul film Disney “Mars Needs Moms”, în care joacă rolul principal. Green și Matthew Senreich sunt creatorii/producătorii executivi/regizorii programului premiat cu Emmy “Robot Chicken”, iar Green “oferă” în fiecare săptămână mai multe voci pentru aceată producție de animație stop-motion și parodie de cultură-pop, difuzată pe Cartoon Network - Adult Swim.