Biografie

Shay Mitchell, pe numele sau real Shannon Ashley Mitchell, nascuta pe 10 aprilie 1987, este fotomodel si actrita canadiana. A devenit cunoscuta interpretand personajul Emily Fields dinPretty Little Liarsserial originar al ABC Family.

Mama ei este de origine filipineza, tatal irlandez/scotian, insa ea s-a nascut in Toronto, Ontario. Shay este deasemene nepoata sopranei Lea Salonga. Inca de la o varsta frageda era interesata de artele spectacolului, spunandu-le parintilor ca o a urmeze o astfel de cariera. Shay a inceput sa ia lectii de dans de la varsta de 5 ani, iar ea impreuna cu mai multe colege au participat la competitii cu o multime de alte scoli de dans din oras.

Atunci cand a implinit 10 ani, ea impreuna cu familia ei s-au mutat in Vancouver, British Columbia. La un an de la sosirea lor, o agentie de modeling internationala a organizat un casting deschis adolescentelor si pre-adoloescentelor care isi doreau sa participe, Shay a fost una dintre fetele selectionate.

Tarziu in adolescenta, a fost fotomodel de succes pentru o varietate de companii celebre, in orase diverse precum Bangkok, Hong Kong si Barcelona, dar mai tarziu se intoarce in Toronto pentru a studia actoria.Dupa ce a semnat cu prima ei agentie de teatru, apare in serialul de drama Canadian denumitDegrassi: The Next Generationsi pe langa asta si-a rezervat mai multe reclame nationale.

A avut deasemenea un rol periodic in serialul Aaron Stonede la Disney XD. A aparut in videoclipul Hold My Hand al lui Shan Paul, si-a facut aparitia in serialul Rookie Blue si a fost fotomodel pentru compania Americana de haine American Eagle Outfitters. Cel mai important rol al ei este cel al personajului Emily Fields din Pretty Little Liars de la ABC family pentru care initial avusese auditie pentru personajul Spencer Hastings.

In ianuarie 2011 Shay a semnat un contract cu Procter & Gamble ca si noua figura publica pentru linia de productie Pantene Nature Fusion.