Biografie

Numele acestei iubite artiste din perioada interbelică este și el unul pe nedrept înscris în lista tristă a artiștilor de altădată aproape uitați astăzi. Asta deși numele ei este legat de cel al unui celebru tenor al Operei Române –Nicolae Leonard – a cărei parteneră de scenă a fost și de numele unei celebre scene românești – cea Teatrului Alhambra – a cărei vedetă incontestabilă a fost - alături de alte nume mari ale revistei românești dintre care amintesc doar pe Marilena Bodescu, Virginica Popescu, Mia Apostolescu, Lulu Nicolau, Lisette Verea, Titi Botez, I. Talianu, H. Nicolaide. Scenă împărțită de Silly Vasiliu cu cea care a „sfințit scândurile scenei de la Alhambra”, inegalabila Maria Tănase.

Același nume - Silly Vasiliu – e unul strâns legat de istoria muzicii ușoare românești. Foarte multe dintre melodiile lui Ion Vasilescu – amintesc doar „Suflet candriu de papugiu”, "Te-am înşelat şi-mi pare rău" și „Nu-ți pare rău să vezi că plâng” - au fost lansate de Silly Vasiliu.

Numele actriței este legat deasemenea deînceputul cinematografiei românești: a jucat înprimul film sonor românesc - „Bing-Bang” – produs de marii actori Vasile Vasilache și Nicolae Stroe – film proiectat pentru prima dată la Cinema Arpa din cadrul Cercului Militar Național în 7 februarie1935.

A jucat – mult mai târziu, în anul 1957 – într-o altă producție de referință a cinematografiei românesti: filmul-spectacol turnat după piesa "Bădăranii" de Carlo Goldoni pusă în scenă la Teatrul Național din București, în regia lui Sică Alexandrescu.