Biografie

Una dintre cele mai valoroase trupe rock din toate toate timpurile, Guns’n’Roses, probabil ca nu ar fi fost atat de apreciata daca nu ar fi existat Slash, celebrul chitarist cu joben, caruia rareori i-am putut vedea fata, acoperita in permanenta de parul sau lung si cret.

Slash s-a nascut la data de 23 Iulie 1965 in Hampstead (Londra), insa pana la varsta de 11 ani a crescut in Stoke-On-Trent, Staffordshire (Anglia). Numele lui real este Saul Hudson. Mama sa este de culoare, iar tatal englez. Slash a luat contact cu lumea entertainmentului inca din copilarie, ambii parinti lucrand in domeniu. Mama artistului este designer vestimentar si s-a ocupat, printre altele, de costumele unice ale lui David Bowie. Tatal chitaristului se ocupa cu inregistrarea albumelor. De-a lungul vremii a lucrat cu multe nume mari ale muzicii, printre care Neil Young si Joni Mitchell.

La varsta de 11 ani Slash s-a mutat impreuna cu mama sa in Los Angeles. Aici nu a trecut prin cea mai buna perioada a vietii sale, avand pobleme de adaptare. La scoala nu socializa si era foarte cumpatat, iar acasa continua sa adopte un stil boem, datorat in principal prietenilor parintilor sai, care ii vizitau, nume mari ale industriei muzicale.

La jumatatea anilor ’70 parintii artistului au divortat, iar Slash s-a mutat la bunica lui. Aici a descoperit BMX-ul (bicycle motorcrossing). A practicat cu pasiune acest sport, devenind profesionist si a inceput sa castige bani si premii de pe urma lui.

De la bunica lui a primit si prima chitara. Desi instrumentul avea doar o coarda, Slash a reusit sa scoate cateva teme muzicale pe ea. In scurt timp a lasat deoparte BMX-ul pentru a-si dedica mai mult timp studiului chitarei: nu mai putin de 12 ore pe zi. Muzica lui Slash din aceasta perioada a fost influentata de Led Zep, Eric Clapton, Rolling Stones, Aerosmith, Jimi Hendrix, Jeff Beck si Neil Young.

Cantatul la chitara a devenit cea mai mare pasiune si preocupare a lui Slash. Desi a neglijat scoala, si-a urmat calea in lumea muzicii. A avut insa de castigat la capitolul viata sociala - colegii lui il considerau dintr-o data "cool" si a devenit popular. In clasa a XI-a a renuntat la scoala pentru a se dedica in intregime carierei muzicale.

In primii ani a cantat cu mai multe trupe, insa simtea ca nu isi gaseste locul in niciuna dintre acestea. Totul avea insa sa se schimbe in momentul in care Slash l-a cunoscut pe Axl Rose, care ii impartasea pasiunea pentru muzica. Astfel a luat nastere formatia Guns’n’Roses, in care Axl era solist, Duff McKagan basist, iar Slash chitarist. Bazandu-se pe foarte mult talent, originalitate si putin noroc trupa a devenit in foarte scurt timp un fenomen international.

In anii ’90 Slash s-a implicat in diverse proiecte alaturi de alte trupe, desi a ramas fidel trupei Guns’n’Roses. Dar stilul de viata al fiecaruia dintre membri a contribuit si la declinul lor profesional. Alcoolul si drogurile devenisera rutina, iar relatiile dintre Slash si Axl au fost tot mai tensionate. Divergenta majora era legata de directia in care trupa ar trebui sa se indrepte din punct de vedere muzical. Slash ar fi dorit sa pastreze stilul initial, in timp ce Axl dorea sa exploateze noi directii, in special Tehno si Industrial.

Acest conflict a dus in final la ruperea iremediabila a relatiilor dintre cei doi. In anul 1996 Slash s-a retras din Guns’n’Roses. Desi presa a speculat o impacare intre cei doi, Slash a declarat ca nu va mai aparea pe aceeasi scena cu Axl.

Ulterior, chitaristul s-a implicat in mai multe proiecte si a reinventat trupa Snakepit, unul din proiectele secundare la care a lucrat inca din perioada Guns’n’Roses. Dar lucrurile au luat o turnura neasteptata, iar din cauza unei pneumonii care s-a vindecat foarte greu, Slash a fost nevoit sa stea cativa ani departe de scena.

In anul 2001, dupa refacerea completa din punct de vedere medical, Slash nu a mai vrut sa se alature acestei trupe si a initiat mai multe proiecte solo, desi cele mai bune momente ale sale au fost acelea petrecute alaturi de Axl pe scena. Nici solistul nu a reusit sa vina cu proiecte rasunatoare dupa plecarea lui Slash. Se pare ca doar impreuna au dovedit ca pot deveni legendari...