Biografie
Stephen Rea a dobandit recunoasterea internationala cand a fost nominalizat pentru un Premiul al Academiei si un Glob de Aur pentru interpretarea sa din The Crying Game al lui Neil Jordan. Anterior, Rea lucrase cu Jordan la Angel (cunoscut si ca Danny Boy), debutul sau intr-un film artistic, si Company of Wolves, si au colaborat apoi la Interviu cu un vampir, Michael Collins, The Btcher Boy, In Dreams, End of the Affair si Breakfast on Pluto.

Printre alte participari sunt Life is Sweet a lui Mike Leigh, filmele lui Robert Altman Prêt à Porter, Still Crazy, Guinevere, filmele lui Bruce Beresford Evelyn, Ulysses si, cel mai recent, Tara Road.

Rea s-a instruit la Abbey Theatre School din Irlanda si si-a impartit timpul, in anii 1970 si 1980, intre teatre marginale, productii teatrale majore, TV si filme. A jucat in, sau a regizat, toate productiile Field Day Theatre, un grup pe care el si dramaturgul Brian Friel l-au format in 1980.

Rea a fost nominalizat pe Broadway pentru Premiul Tony pentru cel mai bun actor in 1993 pentru Someone Who’ll Watch Over Me. A jucat in numeroase productii teatrale din Dublin si West End-ul londonez si a aparut in cateva productii de televiziune pentru BBC, Channel 4 si HBO.