Biografie

Ted Danson (numele real Edward Bridge Danson III) nascut in l 29 .12.1947 in San Diego, California, Incepe sa se intereseze de actorie in timp ce studia la Universitatea Stanford. Mai tarziu s-a mutat in Pennsylvania unde si-a terminat studiile universitare. Danson isi incepe cariera in televizune ca si alti actori cu un rol intr-o soap opera Somerset, in care interpreta rolul lui Tom Conway (1975-76). A aparut in diverse episoade ale altor seriale : B.J. and the Bear, Benson sau Magnum.

In 1982 Danson obtine rolul care-l va lansa si-i va aduce succesul: cel de barman , ex jucator de baseball in comedia de situatii Cheers. Acest show a avut succes foarte mare si s-a jucat timp de douasprezece sezoane (din 1982 in 1993). In acest timp a mai participat si la alte seriale : Something About Amelia in care era vorba de o familie devastate de repercursiunile unui incest . In 1996 Danson participa si in alta comedie de situatii care si ea a avut succes : Ink in care intervenea si sotia din viata reala Mary Steenburgen.

In acelasi an a participat la celebra Gulliver's Travels. , tot alaturi de sotia reala. Actorul reuseste un alt succes cu serialul produs de CBS Becker , care s-a jucat din 1998 pana in 2004, si in care interpreta un medic vesnic prostdispus. Tot in acest timp a jucat propriul sau rol in serialul Curb Your Enthusiasm. Recuperand rolul lui Sam Malone a participat ca actor invitat intr-un episod din serialul Frasier si si-a folosit vocea intr-un episod din The Simpsons.

Danson s-a intors pe micul ecran in octombrie 2006 pentru a interpreta un psihiatru in comedia Help Me Help You. Ted Danson de asemeni a jucat in numeroase filme , dintre care cele mai cunoscute sunt : Three Men and a Baby alaturi de Tom Selleck si Steve Guttenberg, Body Heat, Just Between Friends, A Fine Mess, Made in America, Getting Even with Dad, and Saving Private Ryan."

Actorul a fost recompensat cu o stea pentru activitatea din televiziune, situată în partea de nord, aria 7000, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.