Biografie

Teri Hatcher s-a nascut in Palo Alto, California, fiica lui Esther si a lui Owen W. Hatcher. Teri a crescut in Sunnyvale, California. Intre 1985 si 1988, Teri Hatcher a avut o relatie cu colegul ei din serialul "MacGyver" Richard Dean Anderson. Hatcher s-a casatorit cu Marcus Leithold pe 4 iunie, 1988; au divortat dupa un an. Pe 27 mai, 1994 s-a maritat cu actorul Jon Tenney; cei doi au o fiica, Emerson Rose, nascuta pe 10 noiembrie 1997, dar au divortat in martie 2003. Hatcher a avut o relatie si cu Stephen Kay, cel care a jucat personajul valetului lui Quartermaines, in serialul "General Hospital". Cei doi nu mai sunt impreuna. A revenit in atentie datorita serialului Neveste disperate.

Teri Hatcher a luat lectii de balet si apoi a studiat actoria la American Conservatory Theater. Prima sa slujba a fost cea de majoreta. In aceeasi perioada a aparut in serialul Love Boat intr-un rol marunt, de sirena.

S-a evidentiat in rolul Lois Lane in seria televizata Lois and Clark: The New Adventures of Superman. A mai aparut in Spy Kids (2001), Tomorrow Never Dies, Dead in the Water (1991), 2 Days in the Valley (1996), si Heaven's Prisoners (1996). Hatcher a aparut si in Star Trek: The Next Generation. Teri a fost gazda emisiunii Saturday Night Live in 1996. In 1997, Teri a fost votata "Sexiest Woman in the World" de catre cititorii FHM.

Pentru rolul din Desperate Housewives, Teri a castigat Globul de aur ca Best Actress in a Musical or Comedy in ianuarie 2005. De asemenea a fost nominalizata pentru premiile Emmy alaturi de Marcia Cross si Felicity Huffman, care au castigat titlul de Best Actress in a Comedy Series. Hatcher este una dintre cela mai bine platite actrite de televiziune din SUA. Castiga $380,000 pentru fiecare aparitie in Desperate Housewives. In May 2006 Teri si-a lansat prima ei carte Burnt Toast: And Other Philosophies of Life, manifestul sau despre viata, dragoste si fericire.

In ianuarie 2006, se zvonea ca Hatcher ar fi implicata intr-o relatie cu actorul George Clooney insa se pare ca intre cei doi nu a fost decat o simpla intalnire amicala.

In martie 2006, intr-un interviu in revista Vanity Fair, Teri a dezvaluit ca a fost abuzata sexual de la varsta de 5 ani, de catre Richard Hayes Stone, un unchi care a divortat de matusa lui Teri. Parintii ei, au declarat, ca nu stiau de abuzuri. In anul 2002, Teri li s-a alaturat procurorilor din Santa Clara intr-un caz impotriva lui Stone in care era acuzat de abuz sexual, fapt ce a dus la sinuciderea victimei lui de 14 ani. Stone a pledat vinovat si a fost condamnat la 14 ani de inchisoare. Intr-un interviu, Hatcher a declarat ca i-a ajutat pe procurori si le-a spus despre cazul ei, deoarece ii era teama ca Stone ar putea scapa nepedepsit. Acesta a murit de cancer de colon, pe 19 august 2008, dupa ce a stat 6 ani in inchisoare.

In iunie, 2007, Teri a declarat intr-o emisiune ca scrie articole in revista "FHM".