Biografie

Thure Frank Lindhardt s-a născut la 24 decembrie 1974, în Copenhaga, Danemarca. La vârsta de 12 ani a fost distribuit în rolul unui poștaș în piesa Negerkys og labre larver. În același an și-a făcut debutul cinematografic apărând în filmul lui Billie August, Pelle Erobreren, film premiat cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes și cu Oscarul pentru cel mai bun film străin.

În 1998, Thure a absolvit Odense Theatre School, iar un an mai târziu a fost recompensat cu premiul Reumert Award pentru cel mai bun tânăr actor. În 2000 s-a facut remarcat în filmul lui Kaspar Rostrup, "Her i aerheden", film care a intrat în selecția pentru cea de-a 50-a ediție a Festivalului de la Berlin. În acest film a interpretat rolul unui băiat bolnav de autism suspectat de crimă, iar Thure a avut parte de critici pozitive pentru rol și a fost numit tânăra speranță a festivalului. În 2004 a apărut în producția germană "Was nützt die Liebe in Gedanken", film care l-a adus în atenția publicului internațional și pentru care a câștigat un premiu european pentru cel mai bun actor. Un an mai târziu a apărut în filmul lui Ole Christian Madsen, "Nordkraft", în rolul unui tânăr dependent de droguri. În 2009 a jucat alături de David Dencik în filmul lui Nicolo Donato, "Broderskab", film recompensat cu premiul juriului pentru cel mai bun film și premiul Golden Butterfly la Festivalul de Film de la Roma în 2009. În 2012 a apărut în "Keep The Lights On" în regia lui Ira Sachs.

Thure e în prezent unul dintre cei mai aclamați actori danezi ai generației sale, fiind supranumit "omul cu o mie de fețe" pentru flexibilitatea cu care își interpretează rolurile.