×
Utilizator
×
Biografie

S-a născut în orașul Atlanta, statul Georgia, în anul 1980. Până la vârsta de 14 ani a fost arestat în mai multe rânduri pentru trafic de droguri, de unde și-a luat porecla "Rubberband Man". Copilăria și-a petrecut-o în cartierul Bankhead și a fost crescut de bunicii săi.

T.I. a debutat in anul 2001 cu melodia „I'm Serious”, albumul fiind realizat prin colaborare cu Beenie Man si studioul Neptunes. Nascut in Georgia, tanarul a semnat un contract cu Arista si a lansat albumul „I'm Serious” in luna octombrie a anului 2001.

În anul 2003 lansează albumul "Trap Muzik" văzut de critici ca fiind cel mai bun album până în prezent al rapperului. De pe Trap Muzik sunt lansate 4 single-uri "24s", "Be Easy", "Rubberband Man" și "Let's Get Away". În 2004 rapperul continuă panta ascendentă pe care se află și își încântă fanii cu un nou album numit "Urban Legend". În acel an primește numeroase premii printre care Cel mai bun artist rap, Cel mai bun album rap s.a.

T.I. scoate capul și în actorie cu filmul "ATL",o poveste americană clasică. În același an este lansat albumul "King" cu vânzări record pentru acesta până la acea dată, fiind nominlizat și la "Premiile Grammy" pentru "Cel mai bun album rap". Pe 3 mai 2006, Philant Johnson, un apropiat al lui, este omorât într-un schimb de focuri. T.I. ii aduce un omagiu prin single-ul "Live In the Sky" și mai recent în 2008, "Dead and Gone". În 2007 se lansează albumul T.I. vs T.I.P., album nominalizat din nou la Premiile Grammy. Conceptul albumului este unul original, fiind o confruntare între cele 2 părți ale personalității rapperului.

T.I. își lansează cel mai recent album pe data de 30 septembrie 2008 în America. Este cel mai bine vândut album al său până în prezent, fiind certificat de 2 ori platină în America, și vânzări de peste 2 milioane de copii în toată lumea. Pe data de 22 decembrie 2009 este eliberat din închisoarea din Arkansas.