Biografie

Tim Pigott-Smith s-a nascut in Rugby, Warwickshire, ca fiu al lui Margaret Muriel si al lui Harry Thomas Pigott-Smith. A studiat la Wyggeston Boys School, King Edward VI School si la Briston University. A studiat actoria la Briston Old Vic Theatre School.

Dupa o serie de roluri mici in diferite productii, Tim a primit primul sau rol important in The Jewell in the Crown, un serial britanic despre ultimele zile ale dominatiei engleze in India, ecranizare a romanelor lui Paul Scott. A jucat in serialul britanic The Chief, si in alte filme ca The Vice, Bloody Sunday si in doua adaptari diferite ale romanului North & South al autoarei britanice Elizabeth Gaskell.

Vocea cu tonalitate distinctiva l-a ajutat sa fie unul dintre cei mai cunoscuti naratori de documentare despre Al Doilea Razboi Mondial sau despre monarhia britanica.

Cariera lui cinematografica mai include aparitii in Alexander, V For Vendetta, Gangs of New York, Alice in Wonderland, Pompeii : The Last Day, Flyboys, Quantum of Solace. Joaca in diferite productii teatrale, in roluri din operele lui Shakespeare sau tragedii grecesti.

De asemenea e autorul a doua carti pentru copii: The Dragon Tattoo si Shadow of Evil, care fac parte din seria The Baker Street Mysteries.