Comentarii Comentează
 • Actrita
  pe 28 Aprilie 2016 06:15
  Actorul englez Tom Courtenay, cu aspect de "Tinerel", asa precum Anthony Perkins n-a vrut "sa-mbatrâneasca" la Americani..., s-a remarcat prin Roluri de Tinari razvratiti, d. ex. cel al lui Colin Smith, din Filmul "Singurătatea Alergătorului de Cursă lungă" în regia lui Tony Richardson, în 1962, preluând apoi un Rol similar, pe William Fisher în "Billy Mincinoscul" în regia lui John Schlesinger, în 1963, excelând însa prin Rolul Comunistului Pasha Antipov, din "Dr. Zhivago" în regia lui David Lean, care i-a adus si prima Nominalizare pentru un Rol secundar, la Premiul Academiei "Oscar", în 1965. Din Tânarul juvenil rebel, acesta evolueaza în Figura un Ideolog dictatorial periculos si criminal. Dupa Rolul secundar al Caporalului Hartmann, din "Noaptea Generalilor", alaturi de Peter O'Tool, mai joaca în câteva Filme, dar se concentreaza mai ales pe Piese bune de Teatru din Dramaturgia universala, facând chiar si o Pauza de 10 ani, pâna la Rolul lui Norman, din "Garderobierul" în regia lui Peter Yates, din 1983, Rol pe care la interpretat mai întâi pe Scena. A aparut, deasemenea, în seriale TV, mai ales dupa Romanele lui Charles Dickens, asa precum s-a mai remarcat si ca Daniel Quilp, în Rolul Cămătarului din "Pravalia de Antichităţi", în 1995. În urma acestei bogate Activitati, în 2001 a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic.
 • lili22
  pe 19 Octombrie 2013 07:53
  in tinerete, filmele lui de la maturitate marturisesc ca nu le-am vazut, prefer sa ramin cu imaginea tinarului rebel.
 • xerses
  pe 07 Martie 2013 22:48
  Un actor stilat cu un stil interpretativ impecabil....
 • alex_il_fenomeno
  pe 04 Septembrie 2012 11:45
  un britanic de exceptie , pe care am reusit sa il urmaresc numai in cateva filme si m-a convins definitiv de talentul sau actoricesc nemaipomenit .
 • Iulidesprefilme
  pe 23 August 2012 12:46
  De văzut în: Singurătatea alergătorului de cursă lungă, Billy mincinosul, Pentru ţară şi rege, Doctor Zhivago, Noaptea generalilor, Ziua în care vin peştii, Cabinierul