Biografie

Thomas William Hiddleston s-a nascut pe 9.02.1981. Și-a făcut studiile preuniversitare la Oxford, The Dragon School și Colegiul Eton, în Berkshire si a absolvit Limbi Clasice la University of Cambridge.

A fost remarcat în producția ''A Streetcar Named Desire'' de către Lorraine Hamilton, de la celebra agenție de casting cu același nume. În acest moment a primit primul său rol notabil, o adaptare a lui Stephen Whittaker, Nicholas Nickleby, pentru ITV, avându-i în rolurile principale pe Charles Dance, James D'Arcy și Sophia Myles.

Când încă era pe băncile facultății a jucat în ''Conspiracy'' (o producție BBC/HBO) și ''The Gathering Storm'', având rolul Randolph Churchill, fiul lui Winston Churchill. Producția a câștigat premiile BAFTA și Emmy.

A studiat la Royal Academy of Dramatic Art și a absolvit în 2005. Imediat cum a terminat facultatea a câștigat rolul Oakley în filmul Joannei Hogg,''Unrelated'', debutul regizoarei, pentru care a fost și premiată. Pelicula a fost filmată în Italia, în Toscana. Se află și în distribuția celui de-al doilea film al regizoarei, ''Archipelago''. A jucat rolul principal în ''The Changeling'', în care a interpretat rolul Alsemero, pentru care a fost nominalizat în 2007 la Premiile Ian Charleson. Au urmat "Othello" si ''Cymbeline'', pentru care a câștigat premiul Laurence Olivier pentru debut în 2008.

S-a facut cunoscut pentru rolul sau din "Thor", unde il interpreteaza pe fratele acestuia, Loki. A fost invitat la auditii de catre regizorul Kenneth Branagh, dupa ce mai colaborasera impreuna la "Ivanov'' si seria ''Wallander". Initial, Tom a dat auditii pentru rolul lui Thor, insa regizorul a considerat ca rolul antagonistului i se potriveste mai bine. Pentru a-l juca pe Loki, Tom s-a initiat in artele martiale braziliene capoeira.

In 2011 il joaca pe Scott Fitzgerald in filmul lui Woody Allen "Miezul noptii in Paris", ce a castigat Oscarul pentru scenariu. Urmeaza rolul Capitanului Nicholls in drama de razboi "Calul de lupta" a lui Steven Spielberg, iar in acelasi an joaca alaturi de Rachel Weisz in productia britanica "The Deep Blue Sea" in rolul unui pilot din fortele aeriene engleze, adaptatare ce are la baza romanului din 1952 a lui Terence Rattingan.

In 2012 isi reia rolul de raufacator in blockbusterul "The Avengers", unde reintra in pielea lui Loki. Deasemenea, va continua sa-l joace si in "Thor: The dark world", ce va avea premierea in 2013.

Tot in 2012 il interpreteaza pe Printul Hal in adaptarea shakesperiana "Henry IV: Part 1 & 2" si "Henry V", ciclu de piese ce fac parte din seria difuzata de BBC , ''The Hollow Crown''.

In 2013 a aparut alaturi de Tilda Swinton in pelicula regizata de Jim Jarmusch ''Only Lovers Left Alive'', interpretand rolul unui vampir.

In martie 2014 a fost din nou nominalizat la premiile Olivier pentru piesa Coriolanus.