Biografie

Thomas Stanley Holland este un acotor si dansator englez. Rolul sau de debut a fost in filmul Spider man din 2007. S-a nascut in Kingston, Londra. Are 3 frati:2 gemeni, Sam si Harry cu 3 ani mai mici decat el si un frate cu 8 ani mai mic, Patrick.

A mers la scoala, Donhead, o scoala pregatitoare catolica, in Sud-Vestul Londrei mai apoi la Colegiul Wimbledon. Holland a spus ca a fost adesea hartuit in scoala din cauza faptului ca era dansator. Dupa ce a absolvit Colegiul Wimbledon, s-a alaturat scolii BRIT specializata in arta si tehnologie.

Holland a inceput sa danseze la un curs de hip-hop la Nifty Feet Dance School in Wimbledon. Potentialul sau a fost observat de un coregraf pe nume Lynne Page in timpul unui dans de la un festival scolar in 2006.

Dupa 8 auditii si aproximativ 2 ani de antrenamente, Holland si-a facut, in 2008, debutul in muzicalul `Billy Eliot, the musical` ca Michael, cel mai bun prieten al lui Billy. 

Primul sau rol principal a fost pe 8 septembrie 2008 cand a primit doar recenzii pozitive din partea criticilor. 

In septembrie 2008, a aparut pentru prima data pe programul de televiziune, FIVE, unde a dat primul sau interviu la televizor. In anul urmator, a fost distribuit in show-ul `The Feel Good Factor`. 

Pe 8 martie 2010, pentru a sarbatori cea de-a 15-a aniversare a aparitiei seriei `Billy Eliot, the musical` actorul curent din rolul lui  Billy Eliot alaturi de Holland au fost chemati intr-o vizita oficiala la prim-minisrul Gordon Brown. 

In 2015 a aparut in 6 episoade ale show-ului lansat de BBC: `Wolf Half` ca Gregory Cromwell, fiind fiul protagonistului, Thomas Cromwell, jucat de Mark Rylance.

In 2011 A fost distribuit pentru varianta britanica a filmului `Arriety` unde a dublat personajul principal, Sho.

A avut un rol de succes in filmul `The impossible` in regia lui Juan Antonio Bayona alaturi de Naomi Watts si Ewan McGregor. Filmul a avut premiera la festivalul de film de la Toronto pe 9 septembrie 2012 si a avut un succes enorm cu castiguri de pana la 180 milioane de dolari in intreaga lume. Holland a primit aprecierea criticilor si mai multe premii printre care si London Film Critics Circle Award for Young British Performer of the Year.

In 23 iunie 2015 s-a anuntat ca Holland va interpreta adolescentul Peter Parker din filmul Spider-man. Actorul a scris mai tarziu pe Twitter cum ca `viata mea s-a dat peste cap din acel moment`. Filmul a fost un adevarat succes cu incasari peste 1.1 miliarde de dolari in intreaga lume, fiind filmul cu cele mai mari incasari din 2016. 

In iulie 2017 a fost lansat  Spider-Man: Homecoming cu castiguri de pana la 1 milion de dolari in primul sau weekend.

Holland anunta faptul ca va mai aparea in seria Spider-man, urmatorul fiind lansat pe data de 4 mai 2018.

Alaturi de cei 3 frati ai sai, au deschis o organizatie de caritate numita The Brothers Trust ce se ocupa cu strangerea de fonduri pentru diverse cauze.