Biografie

Având o vastă activitate în filme și în televiziune, Tony Goldwyn este unul dintre cei mai talentați actori și regizori de la Hollywood. Goldwyn și-a început cariera de actor pe scena, participând timp de sapte sezoane la festivalul Williamstown Theater. Activitatea sa teatrală de la New York include piese precum "The Water's Edge", "The Dying Gaul" la teatrul Vineyard, "Holiday" alături de Laura Linney, "Spike Heels", împreună cu Kevin Bacon, și "The Sum of Us", piesă pentru care a câștigat un premiu Obie.

Ca actor de cinema, Goldwyn a atras pentru prima oara atenția publicului în rolul infractorului din filmul din 1990 "Ghost". A continuat să apară în numeroase filme precum "The Pelican Brief", alături de Julia Roberts și Denzel Washington, "Kiss the Girls", în filmul lui Oliver Stone, "Nixon", "The Last Samurai", alături de Tom Cruise, și în recenta reecranizare a clasicului lui Wes Craven, "The Last House on the Left". Și-a împurmutat vocea și pentru filmul animat, produs de Disney în 1999, "Tarzan". Mai recent, Goldwyn a apărut în reecranizarea, marca CBS Films, a filmului "The Mechanic," împreună cu Jason Statham și Ben Foster.

Roluri notabile în televiziune au fost cele din "The Good Wife", "Dexter," "Law & Order: Criminal Intent", "Without a Trace", "The L Word", miniseria HBO "From the Earth to the Moon", "Frasier", "Murphy Brown" și "Designing Women", unde a jucat pentru prima oară rolul unei victime infestate cu HIV într-un serial difuzat în prime time.

Pe lângă performanțelor din domeniul actoriei, Goldwyn a debutat ca regizor în 1999 cu filmul "A Walk on the Moon", care i-a avut drept protagoniști pe Diane Lane și Viggo Mortensen. Premiera filmului a avut loc la Festivalul de Film Sundance și a primit aprecieri pozitive din partea criticilor. A mai regizat și filme precum "The Last Kiss", bazat pe filmul lui Gabriele Muccino "L'Ultimo Bacio" și comedia romantică "Someone Like You". Pe micul ecran a regizat showuri prestigioase cum ar fi "Justified", "Damages", "Dexter", "The L Word", "Law & Order," "Grey's Anatomy", "Private Practice" și "Without a Trace".

Originar din Los Angeles, Goldwyn locuiește în prezent în același oraș, împreună cu soția și fiicele sale.