Dramaturgul, poetul, ziaristul Tudor Mușatescu s-a născut la 22 februarie 1903, in comuna Matău de lângă Câmpulung-Muscel, județul Argeș. Era fiul unui avocat, primar de Câmpulung si prefect de Argeș.
A invătat la Gimnaziul Dinicu Golescu din Câmpulung –Muscel si in timpul primului război mondial, familia s-a mutat la Iași, apoi la București. A continuat studiile la Liceul Sf. Sava si in 1924 a absolvit Facultatea de Drept si Facultatea de Litere din cadrul Universității București.
A scris încă din perioada liceului in revistele pe care însuși le-a fondat,Ghiocelul, Zori de ziua, Muguri, a colaborat la Revista copiilor si tineretului, la România, Scena.
A debutat in 1923 cu piesa de teatru Focurile de pe comori, scrisa in limba franceză si jucată la Paris. După absolvirea universității a fost o perioada profesor dar a renunțat, si-a satisfăcut stagiul militar la Craiova si in 1925 i se jucau pe scena Teatrului Național craiovean doua piese: T.T.R si Datoria. In 1926 publica la Câmpulung-Muscel primul volum de versuri, Vitrinele toamnei. Ca umorist a debutat cu volumele Nudul lui Gogu (1927) si Ale vieții valuri (1932). S-a casatorit cu Edith Heckter, de care a divortat in 1935.
In 1928 se juca piesa Pantarela si era premiata de Asociația criticilor dramatici, in 1931 era reprezentat pe mai multe scene din țară vodevilul Sosesc deseară. L-a consacrat însă ca mare dramaturg piesa Titanic Vals (1932), care s-a jucat in deschiderea stagiunii Teatrului Național din București. Au urmat …Escu (1933), continuarea la Titanic Vals, Licurici (1935), Chestiuni de familie (1936), Visul unei nopți de iarnă (1937), Tara fericirii (1946), Profu' de franceză (1947), Geamandura (1950). A colaborat cu regizorul Sică Alexandrescu la scrierea câtorva piese ca Figura de la Dorohoi, Sinaia la domiciliu, Birlic, Teoria cocosului, etc.
A tradus din operele unor dramaturgi străini, a realizat adaptări după piese de teatru romanești sau străine.
A fost de inspector general al teatrelor, a condus împreună cu Maria Filotti Teatrul din Sarindar, a înființat teatre particulare (Teatrul C.A. Rosetti, Teatrul Nostru, Colorado, Roxy). In 1935 a publicat romanul Mica publicitate.
S-a căsătorit in 1939 cu actrița Kitty Gheorghiu de la Teatrul Național si au avut un fiu. Pentru soția sa a scris piesa Madona (1947). A publicat volumul de aforisme Fiecare cu părerea lui (1970) .
Tudor Mușatescu a murit la 4 noiembrie 1970 in București, la 67 de ani.