Biografie

Vera Miles s-a născut în Oklahoma și a urmat școala în Kansas. Intră în lumea modelingului și devine "Miss Kansas" în 1948 și obține locul al treilea la "Miss America", după care pleacă la Hollywood. Aici va începe prin a interpreta roluri minore în filme de lung metraj și la televiziune. După câteva astfel de roluri, e cooptată de John Ford pentru un rol în filmul "The Searchers" din 1956, unde va juca alături de marele John Wayne. Acest lucru îi aduce rapid succesul și alte roluri principale vor apărea imediat, lucru care o va aduce pe firmamentul starurilor de la Hollywod.

Cu toate acestea, uimitoarea sa muncă, atât în filmele artistice de lung metraj cât și în filmele de televiziune, a fost considerată cu mult sub limita capacității sale profesionale și a abilităților sale acoricești. Are 4 copii din 3 căsătorii și a jucat în peste 150 de filme. A fost favorita lui Alfred Hitchcock, după Grace Kelly. 

Părinții ei s-au numit Thomas Ralston și Burnice Ralston, iar numele real al actriței era Vera June Ralston. Filmele în care s-a remarcat au fost, de exemplu: "Tarzan's Hidden Jungle", "The Searchers", "Psycho", "Black Street", "The Man Who Shot Liberty Valance", "The Virginian". A fost căsătorită cu Bob Miles din 1948 până în 1954, cu Gordon Scott din 1956 până în 1960, cu Keith Larsen din 1960 până în 1971, cu Bob Jones din 1973. Copiii ei au fost: Kelley Miles, Debra Miles, Eric Larsen, Michael Scott. 

Actrița a fost recompensată pentru activitatea sa de la televizune cu steaua de la poziția 1652 situată pe Vine Street, Bulevardul Celebrităților de la Hollywood.