Biografie

Zachary Quinto s-a născut și a crescut în Pittsburgh, Pennsylvania, unde a devenit adolescent. A urmat la Școala de Actorie a Universității Carnegie Mellon și a primit un BFA în actorie. După absolvire, s-a mutat în Los Angeles și a început să-și construiască o carieră în televiziune, fiind invitat special în diverse producții ca: "CSI" și "Six Feet Under". El a apărut ca Adam Kaufman în al treilea sezon al serialului "24" și în singurul sezon al seriei bine apreciate "So NoTORIous".

În 2007 a jucat rolul unui super-psihopat, Sylar, în serialul de succes NBC "Heroes" și în același an a primit rolul lui Spock în ”JJ Abrams”, readaptare după franciza ”Star Trek”. Ulterior, el și-a reluat rolul lui Spock în ambele continuări ale filmului: ”Star Trek Into Darkness” (2013) și ”Star Trek Beyond” (2016). A jucat rolul lui Chad Warwick în primul sezon din "American Horror Story" și a câștigat premiul Critic's Choice Award și o nominalizarea la premiul Emmy pentru interpretarea lui Dr. Oliver Thredson in "American Horror Story: Asylum".

In 2008, Quinto a pus bazele propriei companii de producție, "Before the Door Pictures" și a produs "Margin Call", în care a jucat alături de Stanley Tucci și Jeremy Irons. Compania sa a reusit să producă filme precum "All Is Lost", "Banshee Chapter", "Breakup At a Wedding", "A Most Violent Year" și "Aardvark", în care Quinto joacă alături de Jenny Slate și Jon Hamm. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film Tribeca din 2017. În prezent, Quinto filmează seria "In Search Of" care va avea premiera pe canalul "History". El găzduiește și produce executiv emisiunea inspirată de serialul iconic din 1970, care examinează fenomene inexplicabile din toată lumea.

În teatru, Quinto a apărut ca Louis Ironson în producția lui Tony Kushner, "Angels in America", pentru care a câștigat premiul World Theater Award și o nominalizare pentru Drama Desk Award. Și-a făcut debutul pe Broadway în 2013, caștigând premiul Tony Award cu producția "Glass Menagerie".

A apărut în 2017 în filmul lui Noah Haidle, "Smokefall", produs de MCC. Anul trecut, el a jucat în productia lui Joe Mantello, "The Boys in the Band", alături de Jim Parsons, Matt Bomer și Andrew Rannells la The Booth Theater, între 31 mai și 11 august.

Quinto a apărut într-unul din filmele Netflix ale lui Steven Soderbergh, "High Flying Bird", care prezintă viața unui agent sportiv, jucat de André Holland, care se ocupă de un jucător de baschet pe care îl vede ca pe o oportunitate de afaceri intrigantă și controversată într-o perioada de criză. În ultimii ani, Quinto a jucat alături de James Franco în "I am Michael" în 2015, și în rol de jurnalist, Glenn Greenwald, în filmul lui Oliver Stone, "Snowden" în 2016.

În 2017, el a jucat alături de Julianne Nicholson și Emma Roberts în "Who We Are Now", film ce a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Toronto. A mai apărut și în filmul lui Drew Pearce "Hotel Artemis" alături de Jodie Foster, Jenny Slate și Jeff Goldblum, lansat de Global Road Films. El locuiește în prezent în New York.