Biografie

Zack Snyder s-a nascut la Green Bay pe data de 1 martie 1966. Snyder se afirma in lumea spectacolului mai intai ca regizor de videoclipuri muzicale si apoi de spot-uri publicitare. Prima sa lucrare cinematografica este filmul "Dawn of the Dead",prezentat in afara concursului la Festivalul de la Cannes 2004, ce incaseaza circa 100 milioane de dolari in toata lumea.

Filmul vorbeste de o epidemie ce transforma toti oamenii in zombi carnivori. Chiar daca filmul se departeaza destul de mult de original, pierzand tematica de puternica critica sociala expusa de Romero, Snyder reuseste un film extrem de vizual.

Multumita acestuia, regizorul ajunge sa regizeze succesul cinematografic 300. Filmul se dovedeste a fi campion la incasari in toata lumea cu un record pentru cinematografele IMAX, realizand in weekend-ul de deschidere 3,6 milioane de dolari.

Dupa acest succes Snyder regizeaza "Watchmen", bazat pe benzile desenate scrise de Alan Moore si Dave Gibbons. Pentru 2010-2011 regizorul are in vizor "Sucker Punch".