Sinopsis

"300" este o evocare feroce a Bătăliei antice de la Termopile în care Regele Leonidas (Gerard Butler) și 300 de spartani au luptat până la moarte împotriva lui Xerxes și a armatei sale masive de persani. Înfruntând șanse de nebiruit, vitejia și sacrificiul lor inspiră toti grecii să se unească împotriva dușmanului lor persan, lucru extrem de important pentru păstrarea democrației.

Inspirat de opera desenatorului Frank Miller, creatorul "Sin City", "300" este o aventură epică despre pasiune, curaj, libertate și sacrificiu întrupate de luptătorii spartani care au dus una dintre cele mai mari lupte din istorie. Co-scris și regizat de Zack Snyder ("Dawn of the Dead"), filmul aduce aclamatul roman grafic al lui Miller la viață combinând acțiunea vie cu fundale virtuale care captează versiunea sa a acestei povești istorice antice.

Warner Bros. Pictures prezintă în asociere cu Legendary Pictures și Virtual Studios o producție Mark Canton/Gianni Nunnari, "300". Filmul îi are în rolurile principale pe Gerard Butler ("Phantom of the Opera"), Lena Headey ("The Brothers Grimm"), David Wenham (trilogia "The Lord of the Rings") și Dominic West ("The Forgotten"). Scenariul este scris de Zack Snyder & Kurt Johnstad și Michael B. Gordon, pe baza romanului grafic al lui Frank Miller și Lynn Varley.

"300" este produs de Gianni Nunnari ("The Departed"), Mark Canton ("Land of the Dead"), Bernie Goldman ("Land of the Dead") și Jeffrey Silver ("Training Day") cu Deborah Snyder, Frank Miller, Craig J. Flores, Thomas Tull, William Fay și Benjamin Waisbren servind drept producători executivi.

Alături de Snyder în spatele scenei au fost directorul de imagine Larry Fong, proiectantul de producție James Bissell, monteurul William Hoy, creatorul de costume Michael Wilkinson și supervizorul efectelor vizuale Chris Watts. Muzica este făcuta de Tyler Bates. Warner Bros Records distribuie albumul coloanei sonore orchestrate, compusă în întregime din muzica lui Bates, odată cu debutul filmului pe marile ecrane pe 9 martie.

Odata cu debutul filmului în cinematografele convețtionale, "300: The IMAX Experience" va fi transmis în cinematografele IMAX® din întreaga lume. Acest film a fost re-facut în The IMAX Experience® cu tehnologia brevetata IMAX DMR® (Re-facere digitala). 300: The IMAX Experience marchează cel de-al treisprezecelea film IMAX cu Warner Bros. Pictures până în prezent. Cinematografele IMAX vor permite audienței să experimenteze lupta spartanilor pentru libertate și glorie pe unele dintre cele mai mari ecrane ale lumii, înconjurată de sunet surround digital de ultimă generație. IMAX®, IMAX® 3D, IMAX DMR®, IMAX MPX® și The IMAX Experience® sunt mărci înregistrate ale Corporației IMAX. Mai multe informații despre Companie pot fi găsite la www.imax.com.

"300" este distribuit în întreaga lume de Warner Bros. Pictures, o companie Warner Bros. Entertainment. Acest film a fost evaluat "R" pentru "secvențele grafice de luptă în întregime, ceva sexualitate și nuditate".