Comentarii Comentează
  • Iulidesprefilme
    pe 23 Septembrie 2016 15:41
    O comedie cu iz politic și istoric în care, din punctul meu de vedere, strălucește Jean Arthur...
  • lili22
    pe 31 Martie 2016 16:21
    Care reuseste sa salveze onoarea acestei pelicule.Cred ca ulti veterani de razboi americani au si acum prin seifuri bijuterii obtinute la piata neagra pentru niste tigari sau sapun.
  • cezarika21
    pe 31 Martie 2016 08:49
    ”A Foreign Affair” își aduce spectatorii, printr-o poveste de dragoste dulceagă și cinică, în Berlinul ruinat din primii ani de după război. Nu este un secret faptul că filmul a fost realizat cu sprijin guvernamental american, de aceea arată numai lucrurile pe care americanii doreau să le vadă: capturarea criminalilor de război și sprijinul economic oferit cetățenilor țărilor învinse, referirile la situația economică dezastruoasă a Germaniei postbelice fiind îngropate subtil sub un divertisment de calitate îndoielnică. Filmul nu ascunde sărăcia germanilor și ruinarea Berlinului, dar îl prezintă într-un astfel de mod încât nu impresionează aproape pe nimeni.

    Povestea de dragoste, pe de altă parte, cade rapid în derizoriu prin neseriozitatea și lipsa de realism și de credibilitate ale rolurilor interpretate de John Lund și Jean Arthur, în timp ce doar prezența inspirată a Marlenei Dietrich reușește să salveze acest film prăfuit de la soarta pe care o merită. Figura divei germane degajă o tristețe copleșitoare atât față de soarta tragică a patriei natale (unde au fost realizate filmările), cât și pentru solicitarea sa tot mai rară în cinematografie.

    Să nu fiu înțeles greșit. ”A Foreign Affair” nu este un film slab, dar nici nu merită o atenție prea mare, nereușind să depășească nivelul comediilor romantice dulcege tipice perioadei interbelice.