Sinopsis

Inspirat din fapte reale, A Hidden Life este povestea unui erou care nu e comemorat, Franz Jagerstatter, un bărbat care a refuzat, în cel de-Al Doilea Război Mondial, să lupte pentru nazişti. Băiat de la ţară din Austria, Jagerstatter este pus în faţa perspectivei de a fi executat, şi numai iubirea lui neclintită pentru soţia lui, Fani, şi pentru copiii săi îi mai dă putere.

Personajul real a refuzat să jure credinţă lui Hitler. În august 1943, a fost executat pentru sfidare în garajul închisorii Brandenburg din Berlin. Scrisorile sale către soţia sa Franziska (Fani) au fost editate de către Erna Putz şi publicate în engleză de Orbis Books.

August Diehl îl joacă pe Jagerstatter şi relatează că el însuși a avut o copilărie într-o fermă lipsită de curent electric. „Terrence (Malick) a fost curios cu privire la toate astea, la cum trăiesc şi cum au fost experienţele mele din trecut”. Diehl, descriind tehnica de filmare a lui Malick cu duble lungi şi fără pauze, continuă relatarea: „Am avut din ce în ce mai puţin senzaţia că joc pe măsură ce filmarea continua şi eram în miezul lucrurilor. Uneori mă filma în timp ce dormeam sau pur şi simplu stăteam în luncă. Eram, practic, mereu în film”.