Comentarii Comentează
  • Iulidesprefilme
    pe 31 Martie 2019 12:57
    Un film impresionant prin tratarea subiectului, maniera regizorală, calitatea distribuției...
  • serban_ionescu
    pe 27 Martie 2017 20:03
    Vizionand cu atentie acest film cu o regie, un scenariu, o interpretare actoriceasca de foarte buna calitate, ajungem la concluzia indubitabila ca adevarata LUME IMORALA SI FARA PRINCIPII o intalnim astazi in special in societatile posttotalitar bolsevice de azi, care si-au lasat o foarte puternica amprenta negativa in ceea ce piveste calcarea in picioare fara nici cea mai mica remuscare a oricaror principii chiar si elemantare de demnitate umana ale marii majoritati a indivizilor acestui tip de societati umane postbolsevice de azi, asa cum este in special societatea politica a Romaniei de azi, dar si aceea civila in marea majoritate a ei, ceea ce este INFINIT MAI GRAV DECAT IN ACELE VREMURI INTUNECATE ale evului mediu, in conditiile in care totusi astazi nimeni nu mai risca ca si atunci pedeapsa capitala in caz de nesupunere si critica acerba a puterii politice a celor care o detin azi, cei mai multi preferand abandonarea oricaror principii de verticalitate morala politica si nu numai politica, doar pentru dobandirea unor avantaje personale total nemeritate ale lor si ale familiilor lor in viata cotidiana, chiar si in detrimentul altora cu o constiinta verticala, neincovoiata si cu merite adevarate indiscutabile, dar care sunt trecuti evident de catre puterea politica aflata la "butoanele tarii" in respingere totala, pentru simplul fapt ca acestia nu au acceptat sa-si calce in picioare propria lor demnitate pentru "a pactiza" cu aceasta absolut neconditionat !
    Un film care ar trebui cu mare necesitate vazut si revazut, chiar de mai multe ori, pana la... "exasperare", de absolut toti politicienii romani de astazi si IN SPECIAL DE CATRE MIGRATORII POLITICI TOTAL LIPSITI DE ORICE SCRUPUL si cu coloana lor vertebrala moral-politica INCOVOIATA PANA LA PAMANT, desi astazi nu-i mai ameninta nimeni cu pedeapsa capitala daca nu se muta cu "arme si bagaje politice" in tabara care conduce politic la momentul respectiv Romania !
  • nelloti
    pe 13 Martie 2016 11:49
    Exceptionala interpretare, si un film care trebuie vazut. Desigur, imoralitatea acelor vremuri a traversat istoria, caci ea, imoralitatea, este o constanta a umanitatii. Si nu ma refer stricto sensu la sexualitate si depravare, tinand cont ca Henri al VIII-lea a avut mai mult de cinci neveste.
  • cezarika21
    pe 22 Iulie 2015 16:47
    Verticalitatea lui Thomas Morus și intransigența sa în susținerea ideilor politice și morale l-au transformat într-un martir al credinței creștine. Opunându-se regelui Henric al VIII-lea, al cărui dicton era ”legea sunt eu”, marele gânditor idealist și om politic englez a devenit o victimă a tiranului și și-a pecetluit soarta. Tăria sa de caracter în apărarea principiilor de drept au intrat însă în legendă.

    ”A Man for All Seasons” reconstituie veridic o perioadă importantă a istoriei Angliei, care marchează ruperea de credința catolică și instaurarea absolutismului britanic ce va conduce ulterior la propagarea unei politici coloniale de factură imperialistă. Conflictul de idei ce-i opune pe rege și pe Morus este prezentat într-un mod remarcabil, personalitățile ambelor personaje fiind viguros ilustrate de doi actori geniali (Paul Scofield și Richard Shaw). Apărarea propriilor convingeri ale personajelor devine o luptă între necesitatea de a spune adevărul și datoria de loialitate față de suveran.

    Filmul evidențiază o lume imorală și fără principii în care persoanele care-și apără convingerile până la capăt sunt foarte rare și devin victime, o lume în care oamenii sunt preocupați doar de înavuțire, de faimă și de propria supraviețuire, o lume animalizată diferită în totalitate de societatea imaginată de Morus în scrierea sa ”Utopia”.
  • dan.apostol
    pe 14 Noiembrie 2014 18:09
    Paul Scofield: cel mai mare actor al tuturor timpurilor! (la premii scrie David Scofield adica apa de ploaie). Zinnemann a stiut sa aleaga. Un actor formidabil ,foarte putzin cunoscut. O personalitate puternica fara de care filmul ar fi fost altfel.
  • cosmin_kedii
    pe 05 Septembrie 2013 08:29
    Fred Zinnemann - unul dintre cei mai buni regizori din timpul său . El a reușit să recreeze nu doar contextul istoric , dar , de asemenea, întruchipează o atmosferă care transmite în mod clar spiritul de la sfârșitul Evului Mediu
  • sabinalin
    pe 18 Noiembrie 2011 17:24
    Perioada istorica a mai fost surprinsa recent in serialul "The Tudors" si in pelicula "The other Boleyn girl". In serial personajul principal este tiranicul si afemeiatul rege Henric al VIII-lea , cel care nu s-a sfiit sa impuna schimbari religioase majore pentru a-si satisface poftele trupesti. In pelicula din 2008 se pune accentul pe relatia dintre surorile Boleyn, portretizate inteligent de Natalie Portman si Scarlett Johansson. Atat serialul difuzat la noi de HBO si partial de Pro Cinema, cat si filmul regizat de Justin Chadwick, palesc in fata peliculei din 1966, o admirabila evocare a destinului aspru al celui care a fost Thomas Morus, cel ramas in istorie prin formidabila lucrare "Utopia". Sir Thomas ne este prezentat ca un idealist, un om a calui coloana vertebrala nu se indoaie in functie de cum bate vantul, o personalitate care face tot posibilul sa se opuna samavolniciilor. Marele actor Paul Scofield are aici parte de rolul carierei,asa cum Charlton Heston va ramane pentru totdeauna in memorie in primul rand pentru prestatia din "Ben Hur". Recomand filmul tuturor amatorilor de cinema de mare calitate!
  • aayana
    pe 16 Noiembrie 2011 16:45
    Un film sclipitor datorită dialogurilor. Ținând cont că Thomas More chiar a existat în realitate, povestea este cu atât mai interesantă. Sunt prezentate cu finețe teme precum verticalitatea, libertatea de opinie, parvenirea, manipularea, dăruirea și superficialitatea. Pentru ce merită să lupți? Pentru libertate și adevăr. Ce-i drept, fiecare în felul lui și pe căi diferite.
  • ciprian34
    pe 25 Octombrie 2011 23:10
    doar 2 pareri pentru un film care totusi a luat oscarul si care arata o pagina din istoria Angliei ,ramai cu ceva din acest film
  • margott
    pe 03 Iulie 2011 23:11
    Filmul reprezinta o pagina din istoria Angliei secolului XVI, si spune povestea adevarata a lui sir Thomas More, cancelar al Angliei. More a refuzat sa fie de acord cu decizia regelui Henri al VIII-lea de a divorta de sotia sa, Catherine de Aragon (de la care regele nu putea avea urmasi), si de a se casatori cu Anne Boleyn. More este prezentat ca un om al principiilor si al credintei in Dumnezeu, fiind in cele din urma acuzat de inalta tradare pentru nesupunerea lui fata de rege, si platind cu moartea. A Man For All Seasons a castigat Oscarul pentru cel mai bun film in 1966.