Sinopsis

"A Matter Of Taste" ne oferă o perspectivă intimă asupra lumii unui tânăr bucătar extrem de talentat și de motivat pe nume Paul Liebrandt. La 24 de ani, el a primit trei stele din partea revistei New York Times pentru feluri de mâncare unice și foarte moderne precum “țipar cu violete și ciocolată”, “spumă din creier de vițel și foie gras” și “supă de bere și trufe”.

Criticul William Grimes l-a comparat pe Paul cu un “pianist care a descoperit vreo două duzini de note noi”. La polul opus, criticul “gourmet” Jonathan Gold a descris mâncarea lui Paul ca fiind “rezultatul unui experiment științific ratat”.

În foarte scurt timp, el a devenit și preferatul și detestatul criticilor gastronomici. Filmul îl urmărește pe Paul de-a lungul unui deceniu și îi expune felul creativ de a găti, la fel ca și munca grea și dedicația indispensabile unui artist culinar ce trebuie să supraviețuiască în lumea extrem de competitivă a bucătăriei rafinate din New York.

Explorând relația complicată dintre critici gastronomici, bucătari și proprietari de restaurant, documentarul ne dezvăluie viața unui provocator avangardist.