Experiența tristă a unui copil care îndură fiecare zi curgerea timpului mamei sale în drumul ei spre moarte, ducând în paralel o viață afundată în visul care amestecă imaginația juvenilă cu memoriile de când mama sa era sănătoasă și pictau împreună. Astfel, printr-un scenariu complex, dus pe două cadre, unul dintre ele desfășurându-se sub forma unui basm, filmul aduce înaintea noastră o morală a vieții pe care o înțelegem atunci când ne dăm seama că ceea ce visa băiatul era propria lui viață, cu locurile în care el însuși trăia. Iar ora întâlnirii cu monstrul avea o altă însemnătate.. 8
mihaelatb
pe 26 Noiembrie 2019 20:44
Povesti care va pot afecta emotional- asa cum ar spune emisiunile de stiri, caci acesta este filmul, un cumul de emotii, de vinovatii, de dureri.
Ce faci cand ai 13 ani, o familie destramata, o bunica cvasiabsenta si aproape sau aparent aproape lipsita de sentimente. In plus esti supus si la un tratament de bullying din partea unor colegi de clasa.
Filmul povesteste despre Connor ,un copil de 13 ani, a carui mama este bolnava in faza terminala, a carui tata a plecat dincolo de ocean si si-a intemeiat o noua viata, despre bunica atat de rece si atat de meticuloasa, despre colegii care-l agreseaza si-l umilesc si despre viata lui in care nu mai are loc copilaria ci responsabilitatea de a fi barbatul familiei.
Pe parcursul filmului, Connor va invata ca nu exista eroi pozitivi si negativi, eroii sunt undeva la mijlocul drumului si va invata ca atunci cand crezi esti pe jumatate vindecat.
Lewis MacDougall in rolul lui Connor face un rol senzational.
Cu acest film Juan Antonio Bayona a castigat Premiul Goya pentru cel mai bun regizor.
pharmakon
pe 23 Iunie 2019 23:37
Un film profund și emotionant, plin de umanitate și candoare. Omul concret este cel care plânge, care suferă, care se emoționează la un asemenea film. Observ cu tristețe că multi inteleg prin umanitate cu totul altceva, un fel de fericire constanta, nemuritoare, dar, în realitatea, umanitatea înseamnă aplecarea catre oamenii care sufera.
AmphitriteMermaid
pe 14 Iulie 2018 17:20
Desi la un moment data actiunea a fost ambigua si cam in ceata, filmul a fost deosebit de emotionant per total. A avut totodata si un mesaj puternic. Recomand!
danut_iulian
pe 24 Septembrie 2017 17:39
Un film destul de bund ar cu un scenariu total aparte.
Mihai2508
pe 25 Mai 2017 22:17
Filmul prezinta o maturizare rapida a unui baietel, care trece prin cea mai dificila perioada a vietii sale odata cu imbolnavirea mamei sale. Este un film trist, dramatic, cu efecte bune, dar care iti induce o stare de tristete.
alex_...
pe 30 Aprilie 2017 14:32
Prea mare ca sa fii copil, prea tanar ca sa fii barbat.
Un film emotionant, in care trecerea de la copilarie la maturitate se face brutal si fara menajamente, fara mofturi sau intrebari daca vrei, un moment de adevar pe care nu vrei sa il traiesti, furie, disperare si deznadejde, sentimente ce trebuie transformate pentru a nu fi consumat de ele.
makomomo
pe 13 Martie 2017 10:02
Filmul e bun si atat.Nu e frumos, ce poate fi frumos la un copil de 12ani marcat de boala mamei lui, fara scapare?Asta v-a placut oameni buni?Cum poti sa zici ca acest film e frumos?E film bun si trist, dramatic, in nici un caz frumos.
Vreau sa spun ca m-am pacalit in primul rand vazand doar trailerul care nu are nicio legatura cu filmul.Am crezut ca e o poveste fantastica gen Jack si vrejul de fasole cu avendturile unui copil insa filmul este cu totul altceva.Filmul este despre trairile unui baiat, copil la 12ani, macinat de un cosmar aproape noapte de noapte, macinat de boala mamei sale si problemele din familie sau de sicanarile unor baieti mai mari de la scoala.Toate astea cumulate...nasc monstri.Totul se invarte insa in jurul mamei sale, bolnava de cancer si de aici disperarea lui de a nu ramane fara mama.
Filmul e dureros, deprimant...nu recomand decat daca vrei neaparat sa vezi asa ceva.Daca as fi citit subiectul si aflam despre ce e vorba nu l-as fi vizonat...
mihai_chindris
pe 05 Martie 2017 20:04
Nu pot sa zic ca mi-a placut foarte mult. Ii dau un 5 cu indulgenta.
zgubi
pe 05 Martie 2017 19:54
Am urmarit filmul aseara si mi-a placut grozav de mult.E o fabula sf despre un baiat de 12 ani si un copac umblator cu usoare caracteristici horror ce traia in imaginatia lui.
La inceput crezi ca e doar o poveste pentru copii (incepe cumva haios : this is a story about a boy too old to be a kid, too young to be a man) , te asezi confortabil si astepti sa se deruleze mai repede actiunea ca sa vezi ce si cum.
Din clipa in care copacul se trezeste la viata si vine in intampinarea copilului incepi sa urmaresti avid minunatele efecte speciale.Nici nu vreau sa-mi imaginez de cati oameni a fost nevoie pentru a realiza toate acele detalii tehnice impecabile si cata truda a fost in spatele acestei povesti.Copacul este reliefat spectaculos si vocea cu rezonante tenebroase iti atrage atentia de fiecare data si marea e mirarea cand afli ca Liam Neeson i-a dat viata copacului ( care se trezea dupa sute de ani la viata doar cand simtea ca o nedreptate este comisa in apropierea sa).Cele trei povesti pe care copacul i le zice copilului par a nu avea niciun sens, insa asta-i tot farmecul, afli practic la final adevarul (prin cea de-a patra poveste )si totul se leaga frumos.Grafica este minunata, costumele, jocul actorilor si nu in ultimul rand mesajul ce incearca a fi transmis este dur si te trezeste la realitate.
E un film extraordinar pentru persoanele meditative, mai multe detalii nu vreau sa dau, urmariti filmul, merita toata atentia !
borisvultur
pe 18 Februarie 2017 11:31
Filmul lui Bayona se bazează pe romanul lui Patrick Ness (care a scris și „Vocea pumnalului”, „Pe viață și pe moarte”). Cu trucaje excelente , cu discurs emoționant, filmul e o combinație reușită de animație, real și fantastic. Fiecare om are în copilărie „monștri” și vise, ca să nu mai vorbim de povești („cine știe ce haos pot provoca poveștile, dacă le dai frâu liber!”). Poate că după film unii vor simți nevoia „să spargă lucruri”. Asta va fi de bine.
Sorin87
pe 13 Februarie 2017 20:23
Emotionant filmul incat nu te poti abtine sa nu plangi la final
andystarx
pe 12 Februarie 2017 13:41
Da,nu stiu ce ar putea sa te impresioneze la un asemenea film,poate doar pentru cei pasionati de fantezie,se aseamana un pic cu El Labyrinto del fauno,sau THe Fountain,filme care nu sunt pe gustul meu ! Mi se pare plictisitor si lipsit de substanta !
AndreBlack
pe 29 Ianuarie 2017 16:25
Foarte frumos filmul . Te tine in suspans pe toata durata lui , scenariul foarte bine scris iar Lewis MacDougall joaca destul de bine . De vazut !
PS : Filmul este deja online si pe torrent .
FunnyX
pe 15 Ianuarie 2017 17:03
Am vazut filmul la cinema, din pacate intr-o sala aproape goala. E un film complex, care a reusit sa ma tulbure. Desi e un film trist, e o poveste foarte bine spusa. Te face sa te gandesti la sensurile vietii si dupa ce iesi din sala. Probabil ca acest film nu va castiga premii si nu va umple salile de cinema. Dar pe mine m-a impresionat si il recomand.
alali
pe 12 Octombrie 2016 15:13
Eram inca pe scaun cand pe ecran, de circa 2 minute, curgea genericul de final, (end credits-ul), iar eu ramas pe ganduri, nu dadeam niciun semn cum ca m-as pregati sa parasesc sala de cinema. M-am dezmeticit imediat si oarecum stanjenit, m-am ridicat si instinctiv am cautat spre copil, rotindu-mi privirea totodata si prin restul salii. Cand am vazut ca doar cativa spectatori se ridicasera, dar nici aceia nu pareau sa se grabeasca, fiind mai degraba tristi si ingandurati, m-am mai linistit la gandul ca nu fusesem singurul ce ramasese furat de peisaj. Pana si copilul, spre surpriza mea, nu schita vreun gest cum ca ar fi vrut sa plece, sa se ridice, nimic. Privea si el la fel de trist si marcat, cum eram si eu si cum acum reuseam sa disting din ce in ce mai multe figuri in sala, ecranul negru pe care continua sa se succeada acea lista de nume careia, de majoritatea datilor, nimeni nu ii acorda vreo atentie.
Altii, mai sensibili dintre spectatori, chiar plangeau. Cred ca e totusi prea mult sa plangi la acest film, dar daca asta simti, cine sunt eu sa judec ce e in sufletul fiecaruia?
Oricum, ce am constatat e ca nu prea erau copii in sala. Si nu ma refer la prescolari. Nici chiar cei din clasele primare nu cred ca au ce sa vada la acest film. Sunt prea mici iar filmul este prea traumatizant pentru ei. Cu siguranta ca vor ramane cu sechele dupa asa o poveste. Insa pustii si pustoaicele din gimnaziu,cei pre-buletin, "chaval-ii", (tanar, baietandru), cum e numit baiatul din film, un fel de Nica de-al nostru dar dupa scaldat si inainte de episoadele cu alergatul fetelor prin targul Foltișeniului, strengarul de dinainte de caprele Irinucai mai exact, n-ar trebui sa rateze acest film. Cu scoala, cu parintii, indiferent cum, vazutul acestui film ar trebui sa fie obligatoriu, sa intre in programa scolara cumva.
Nu o sa dau detalii prea multe despre subiect sau despre modul cum decurge actiunea. Avand in vedere ca in Romania filmul va rula la inceputul anului viitor si ca un numar mare de spectatori se vor duce sa-l vada, nu vreau sa stric nimanui placerea vizionarii acestei povesti, deosebite de tot ce ati vazut pana acum. (Pentru adulti, imaginati-va un Birdman, dar care nu trateaza latura artistica, creatoare ci ataca chiar existenta insasi, dezvoltarea si maturizarea viitorului tanar.)
Iar ca sa nu dezvalui mai mult, o sa mai vorbesc doar despre intrebarile care navalindu-mi de-odata in minte, m-au facut sa am acea pierdere a contactului cu realitatea din finalul filmului.
Iar cea mai arzatoare dintre ele si care, ca un corolar, a venit odata cu inchiderea "copertii" acestui film se refera la acel copil ca si tipologie, care rapus de framantari, indurand mai mult decat plapanda sa faptura pare ca ar fi capabila sa suporte si ajuns pe marginea prapastiei intunecate si chinuitoare a vinovatiei, va cheama oare exact acelasi monstru si va trai exact aceleasi 3 povesti pana la a fi capabil sa o inteleaga pe a 4-a? Eu cred ca da. Cel putin acum ca exista acest film, cu siguranta ca multi copii vor parcurge toate aceste etape ale peliculei. Principalul e sa aiba alaturi de ei un ghid la fel de intelept ca cel pe care l-a avut Conor, (Lewis MacDougall) si care sa stie exact care e momentul ideal la care copilul e pregatit sa vada acest film si sa mai stie si cum sa raspunda multitudinii de intrebari ce cu siguranta ca vor aparea in capusorul micutului om.
Despre regie, cand ai un buget satisfacator, nu mare, dar satisfacator, doar lipsit de talent sa fii sa nu realizezi un film decent. Iar Bayona numai netalentat nu e si rezultatul este mai mult decat surprinzator.
Concluzie: O emotionanta poveste despre modul cum functionam noi toti, ca oameni; despre frică si vină totodată si despre realitatea neperfectă in care orice copil, pregatit sau nu, va intra si va incerca sa razbească. Cuprinzand povesti cu printi, regate, regi si vraci, dar teribil de reale si de directe, filmul este vizionabil de minori, (11-14 ani), doar daca sunt insotiti. Pentru adulti, cu siguranta ca proiectia va provoca o intoarcere destul de tristă si oarecum violentă in copilarie, pentru unii mai grea, pentru altii mai usoară, depide de monstrul ce ne asteapta acolo si mai ales daca el a fost sau nu biruit la timpul potrivit; daca am avut curajul sa-l invocam cand inca eram copii. Nota 8,11! Splendid!
Ce faci cand ai 13 ani, o familie destramata, o bunica cvasiabsenta si aproape sau aparent aproape lipsita de sentimente. In plus esti supus si la un tratament de bullying din partea unor colegi de clasa.
Filmul povesteste despre Connor ,un copil de 13 ani, a carui mama este bolnava in faza terminala, a carui tata a plecat dincolo de ocean si si-a intemeiat o noua viata, despre bunica atat de rece si atat de meticuloasa, despre colegii care-l agreseaza si-l umilesc si despre viata lui in care nu mai are loc copilaria ci responsabilitatea de a fi barbatul familiei.
Pe parcursul filmului, Connor va invata ca nu exista eroi pozitivi si negativi, eroii sunt undeva la mijlocul drumului si va invata ca atunci cand crezi esti pe jumatate vindecat.
Lewis MacDougall in rolul lui Connor face un rol senzational.
Cu acest film Juan Antonio Bayona a castigat Premiul Goya pentru cel mai bun regizor.
Un film emotionant, in care trecerea de la copilarie la maturitate se face brutal si fara menajamente, fara mofturi sau intrebari daca vrei, un moment de adevar pe care nu vrei sa il traiesti, furie, disperare si deznadejde, sentimente ce trebuie transformate pentru a nu fi consumat de ele.
Vreau sa spun ca m-am pacalit in primul rand vazand doar trailerul care nu are nicio legatura cu filmul.Am crezut ca e o poveste fantastica gen Jack si vrejul de fasole cu avendturile unui copil insa filmul este cu totul altceva.Filmul este despre trairile unui baiat, copil la 12ani, macinat de un cosmar aproape noapte de noapte, macinat de boala mamei sale si problemele din familie sau de sicanarile unor baieti mai mari de la scoala.Toate astea cumulate...nasc monstri.Totul se invarte insa in jurul mamei sale, bolnava de cancer si de aici disperarea lui de a nu ramane fara mama.
Filmul e dureros, deprimant...nu recomand decat daca vrei neaparat sa vezi asa ceva.Daca as fi citit subiectul si aflam despre ce e vorba nu l-as fi vizonat...
La inceput crezi ca e doar o poveste pentru copii (incepe cumva haios : this is a story about a boy too old to be a kid, too young to be a man) , te asezi confortabil si astepti sa se deruleze mai repede actiunea ca sa vezi ce si cum.
Din clipa in care copacul se trezeste la viata si vine in intampinarea copilului incepi sa urmaresti avid minunatele efecte speciale.Nici nu vreau sa-mi imaginez de cati oameni a fost nevoie pentru a realiza toate acele detalii tehnice impecabile si cata truda a fost in spatele acestei povesti.Copacul este reliefat spectaculos si vocea cu rezonante tenebroase iti atrage atentia de fiecare data si marea e mirarea cand afli ca Liam Neeson i-a dat viata copacului ( care se trezea dupa sute de ani la viata doar cand simtea ca o nedreptate este comisa in apropierea sa).Cele trei povesti pe care copacul i le zice copilului par a nu avea niciun sens, insa asta-i tot farmecul, afli practic la final adevarul (prin cea de-a patra poveste )si totul se leaga frumos.Grafica este minunata, costumele, jocul actorilor si nu in ultimul rand mesajul ce incearca a fi transmis este dur si te trezeste la realitate.
E un film extraordinar pentru persoanele meditative, mai multe detalii nu vreau sa dau, urmariti filmul, merita toata atentia !
PS : Filmul este deja online si pe torrent .
Altii, mai sensibili dintre spectatori, chiar plangeau. Cred ca e totusi prea mult sa plangi la acest film, dar daca asta simti, cine sunt eu sa judec ce e in sufletul fiecaruia?
Oricum, ce am constatat e ca nu prea erau copii in sala. Si nu ma refer la prescolari. Nici chiar cei din clasele primare nu cred ca au ce sa vada la acest film. Sunt prea mici iar filmul este prea traumatizant pentru ei. Cu siguranta ca vor ramane cu sechele dupa asa o poveste. Insa pustii si pustoaicele din gimnaziu,cei pre-buletin, "chaval-ii", (tanar, baietandru), cum e numit baiatul din film, un fel de Nica de-al nostru dar dupa scaldat si inainte de episoadele cu alergatul fetelor prin targul Foltișeniului, strengarul de dinainte de caprele Irinucai mai exact, n-ar trebui sa rateze acest film. Cu scoala, cu parintii, indiferent cum, vazutul acestui film ar trebui sa fie obligatoriu, sa intre in programa scolara cumva.
Nu o sa dau detalii prea multe despre subiect sau despre modul cum decurge actiunea. Avand in vedere ca in Romania filmul va rula la inceputul anului viitor si ca un numar mare de spectatori se vor duce sa-l vada, nu vreau sa stric nimanui placerea vizionarii acestei povesti, deosebite de tot ce ati vazut pana acum. (Pentru adulti, imaginati-va un Birdman, dar care nu trateaza latura artistica, creatoare ci ataca chiar existenta insasi, dezvoltarea si maturizarea viitorului tanar.)
Iar ca sa nu dezvalui mai mult, o sa mai vorbesc doar despre intrebarile care navalindu-mi de-odata in minte, m-au facut sa am acea pierdere a contactului cu realitatea din finalul filmului.
Iar cea mai arzatoare dintre ele si care, ca un corolar, a venit odata cu inchiderea "copertii" acestui film se refera la acel copil ca si tipologie, care rapus de framantari, indurand mai mult decat plapanda sa faptura pare ca ar fi capabila sa suporte si ajuns pe marginea prapastiei intunecate si chinuitoare a vinovatiei, va cheama oare exact acelasi monstru si va trai exact aceleasi 3 povesti pana la a fi capabil sa o inteleaga pe a 4-a? Eu cred ca da. Cel putin acum ca exista acest film, cu siguranta ca multi copii vor parcurge toate aceste etape ale peliculei. Principalul e sa aiba alaturi de ei un ghid la fel de intelept ca cel pe care l-a avut Conor, (Lewis MacDougall) si care sa stie exact care e momentul ideal la care copilul e pregatit sa vada acest film si sa mai stie si cum sa raspunda multitudinii de intrebari ce cu siguranta ca vor aparea in capusorul micutului om.
Despre regie, cand ai un buget satisfacator, nu mare, dar satisfacator, doar lipsit de talent sa fii sa nu realizezi un film decent. Iar Bayona numai netalentat nu e si rezultatul este mai mult decat surprinzator.
Concluzie: O emotionanta poveste despre modul cum functionam noi toti, ca oameni; despre frică si vină totodată si despre realitatea neperfectă in care orice copil, pregatit sau nu, va intra si va incerca sa razbească. Cuprinzand povesti cu printi, regate, regi si vraci, dar teribil de reale si de directe, filmul este vizionabil de minori, (11-14 ani), doar daca sunt insotiti. Pentru adulti, cu siguranta ca proiectia va provoca o intoarcere destul de tristă si oarecum violentă in copilarie, pentru unii mai grea, pentru altii mai usoară, depide de monstrul ce ne asteapta acolo si mai ales daca el a fost sau nu biruit la timpul potrivit; daca am avut curajul sa-l invocam cand inca eram copii. Nota 8,11! Splendid!