Daca rusofobia nu era atat de mare in Romania, cu siguranta ca acest film era mult mai cunoscut si mai apreciat. Dar, chiar si asa, tot are emdia generala 8,1, ceea ce nu e atat de rau. Personal, il includ in colectia de capodopere: e un film complet!
Vegetarian
pe 07 Decembrie 2014 01:42
Merita vazuta secventa cu amputarea picioarelor degerate . Viata in frigider presupune si riscuri ..
Acest film este reluat periodic si difuzat online la Neptun tv in 7 dec 2014
narcisson
pe 08 Aprilie 2013 01:18
Un film foarte bun, inspirat din realitate, m-a impresionat destul de mult. In primul rand trebuie sa spun ca acest film are legatura si cu noi, romanii. Stramosul admiralului Kolchak era moldovean convertit la islamism, tocmai de aceea si Kolchak spune in film ca are radacini otomane. In al doilea rand, admiralul Kolchak este o persoana foarte importanta in istoria Rusiei moderne, deoarece a fost ultimul artizan al rezistentei anti-comuniste, leniniste. Nu pot sa nu subliniez credinta cu care poporul rus si soldatii acestuia au fost inzestrati (vezi bombardamentul vasului german si luptele pe teren din Rusia). In acelasi timp, ne este prezentata idila admiralului cu sotia unui subaltern, Anna, o poveste de dragoste foarte profunda. Din ce am citit bugetul filmului a fost destul de mare; prin urmare recuzita, decorurile, tinutele actorilor au fost exemplare. Prestatia si devotamentul acestora mi-au placut de asemenea foarte mult: aici ii mentionez pe admiral si pe Anna (numele lor reale sunt destul de greu de retinut).Inca odata am ajuns la parerea ca filmele rusesti sunt foarte bune si exemplar realizate. In concluzie, un film care ne prezinta lupta pentru putere in Rusia inceputului de secol XX combinat cu o poveste de dragoste destul de frumoasa, caruia eu ii dau nota 8-Foarte bun. !! Este neaparat de vazut pentru cei pasionati de istorie.
chetta
pe 23 Ianuarie 2013 11:35
Mda !!! Un film istoric,un film ff bun!!!! Trist,dramatic....merita vazut!
lili22
pe 15 Octombrie 2012 19:44
Ani de zile amiralul Kolceak a fost pentru rusi un personaj negativ, unul care a luptat impotriva comunistilor.Ori personajul a avut o viata fabuloasa, povestea din film este una reala.Orice comparatie cu Titanic e deplasata, putin decenta, va rog.
cezarika21
pe 29 Septembrie 2012 07:30
Un film rusesc foarte bun care relatează cu artă o pagină din istoria Rusiei. Amiralul Kolceak a fost printre puţinii care au reuşit să ţină piept bolşevicilor, dar refuzul marilor puteri de a se implica într-un nou război a dus la moartea sa. Totuşi, merită făcută o precizare pentru cei care nu ştiu: Kolceak nu a recunoscut Unirea Basarabiei cu România şi urma ca după eliberarea Rusiei de bolşevici să lupte probabil împotriva României. Oricum, filmul este foarte bine realizat şi merită văzut. Sunt convins că lui Putin i-a plăcut (se observă unele elemente subtile de propagandă panslavistă).
pappilon
pe 28 Septembrie 2012 23:18
Cinste tuturor acelora care au luptat impotriva ciumei rosii. Onoare si cinste bravilor eroi care si-au dat viata impotriva celui mai nenorocit flagel care au nenorocit atatea milioane de oameni de pe toate colturile lumii! Dumnezeu sa va odihneasca dragi si scumpi eroi ai libertatii!
pisicuta1
pe 28 Septembrie 2012 22:33
film de exceptie ,ca majoritatea filmelor rusesti,
merita vazut poate si revazut!
mishu88
pe 26 Mai 2012 16:58
Productia cinematografica de sorginte ruseasca ADMIRAL prezinta povestea admiralului Kolchak, ultimul baraj in fata comunismului care avea sa subjuge Rusia.
Submarinele, navele de razboi, trenurile care fug de colo-colo reprezinta sangele care pune in miscare intreaga actiune, iar sincera poveste de dragoste dintre Admiral si Anna aseamana filmul cu o poveste titanica.
Caracterul istoric pe care il prezinta filmul este o buna lectie data despre ceea ce s-a intamplat in timpul Razboiului Civil din Rusia.
Vespa
pe 08 Februarie 2012 22:40
Un film interesant dar mai interesant este pentru noi faptul ca amiralul se trage dintr-o familie de romani Colgeac.
mosu332
pe 06 Decembrie 2011 22:24
RUSI.... cei al lor ii al lor..... nu ai ce sa le zici, jos palaria. Scenele de razboi pot concura cu usurinta cu inceputul la Salvati soldatul Ryan, drama cu cea din Titanic, realitatea istorica cu cea din Lista lui Schindler si patriotismul cu cel din Mircea... ce mai jos palaria !
Kul
pe 28 Noiembrie 2011 22:43
Admiral (2008) film istoric, de epoca, rusesc, propagandistic care se apropie de Hollywood - pt mase si de consum. nota f buna pt costume si atmosfera. cu un buget galatic. poor acting & script & regie.
(lateredit: se pare care este o varianta de cinema a unui serial de televiziune. astfel face sens ca dilutie)
Asemeni vorbeste despre un subiect despre care se stie mai putine, rezistenta "alba" in cadrul razboiului civil bolsevic.
Si doua contra-balansari west-ice ale "Amiralul" precum:
- categoria atmosfera si costume: Hamlet (1996) http://www.imdb.com/title/tt0116477/ - adaptare clasica romanovciană la început de secol XX şi bine-făcută, entertaiment – varianta lunga de cinema
- categoria reusita 1st razboi mondial (si naval) Gallipoli (1981) http://www.imdb.com/title/tt0082432/ - regie Peter Weir, joaca si Mel Gibson intr-un secundar
StanPapouash
pe 26 Noiembrie 2011 14:36
Cinema STUDIO
Bucureşti, 25-27 noiembrie 2011
AMIRALUL JIVAGO
Motto: "Ce e adevărul ?"
(Pilat din Pont)
Un film rusesc recent despre amiralul Kolceak, comandantul unei armate a “albilor”, înfrânt de către bolşevici şi executat la Irkutsk în 1920, constituie un subiect deosebit de interesant mai ales pentru români.
Aceasta, deoarece descoperim că faimosul amiral era descendentul unui strămoş moldovean, Iliaş Colceag, personaj din secolul al XVIII-lea cu o uluitoare biografie rocambolescă. Convertit la Islam sub numele de Hussein, făcut paşă şi ulterior, vizir, el a fost, la un moment dat, comandantul otoman al cetăţii basarabene Hotin. În cursul unuia dintre multele războaie ruso-turce, asediat şi rămas cu doar 900 de oameni contra celor 60.000 de ruşi atacatori, el se predă în condiţii onorabile şi după un prizonierat de lux de câţiva ani, este eliberat şi ia hotărârea să se întoarcă la Constantinopol. Pe drum, află că sultanul are de gând să-l condamne la moarte, considerând predarea Hotinului drept trădare, aşa că-şi schimbă traseul şi se angajează în servicul contelui polonez Józef Potocki, hatman al Kievului (şi tată al lui Jan Potocki, autorul celebrului “Manuscris găsit la Saragosa“).
Iliaş a murit la Jitomir, în 1743. Fiul său a revenit la ortodoxie, fiind înnobilat şi dăruit cu moşii de împărăteasa Elisabeta Petrovna (1741-1762). Câţiva dintre urmaşi au făcut cariere militare. Unul dintre ei a fost amiralul Alexandr Kolceak, ultimul conducător suprem al Rusiei fost ţariste.
Iar acum, ca să revin la oile noatre, adică la civilizatele secole XX-XXI, cele mai sângeroase din istoria omenirii, o să încep printr-o constatare de natură personală. Şi anume, că tinereii de-alde mine au avut parte, în viaţă, de două mari ghinioane:
1. că au prins şi vremurile “dinainte”;
2. că nu şi-au pierdut memoria.
Aceste două nefericite circumstanţe mă obligă să constat că secvenţa cu care începe filmul, cea a unei bătălii navale din primul război mondial, seamănă binişor cu multe alte scene din acele filme în care soldatul sovietic trecea, călare pe tanc, pe sub gheaţă, trăgând din ţigare şi fluierând, în acelaşi timp, Internaţionala. Numai că, acum, nici vorbă de Internaţionala. Acum, nava comandată de amiral trece fără păs printr-un câmp de mine, după ce el şi toţi ofiţerii săi se închină şi pupă icoanele. În vreme ce monstrul de cuirasat nemţesc, care-i fugăreşte, calcă pe o mină şi se duce, cu ajutorul lui Dumnezeu, la fund.
Altă confuzie supărătoare care nu mi-a dat pace, puţin mai încolo, a fost cea din secvenţa atacului la baionetă împotriva tranşeelor bolşevice: aveam impresia că atacatorii strigă “Za Stalin, za rodinu !“ Ce să-i faci, zaharisiţilor de vârsta mea poţi să le fluturi şi-un tramvai… că tot asta o să audă…
Spre deosebire, însă, de filmele pe care le-am văzut înainte de prăbuşirea imperiului sovietic, aici, “băieţii răi“ sunt bolşevicii, portretizaţi ca un fel de şmecheraşi de Cuţarida siberian-jenicăbarbiană.
Văzând toate astea, îţi pierzi orice urmă de îndoială: nici regizorul Andrei Kravciuc şi nici starurile sale de aici nu au avut printre părinţii şi bunicii lor vreun membru al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. E clar.
Propaganda rusească post-sovietică este mult mai ineficientă decât cea dinainte, care era servită de nume precum Eisenstein, Pudovkin, Dovjenko, Vertov, Kalatozov, Alov şi Naumov, Tarkovski, Bondarciuk, Mihalkov…
Asta, chiar şi atunci când, ca de exemplu în filmul lui Kravciuk, ne pune în faţă interpretări actoriceşti meritorii şi prezenţe feminine încântătoare: Konstantin Habenski, Elisaveta Boiarskaia şi Anna Kovalciuk (inubliabila Margareta din excepţionalul serial Maestrul şi Margareta regizat de Vladimir Bortko).
Post scriptum: toată mândra şi culta noastră presă se înghesui să scrie că filmul lui Kravciuk are ceva în comun cu Crucişătorul Potiomkin. Păi sigur că are, vorbeşte despre acelaşi lucru. Dar e ca şi cum ai spune că Hitler şi Churchill au ceva în comun. Evident că au: al 2-lea război mondial. În care au fost, de altfel, inamici.
La Zilele filmelor ruseşti: AMIRALUL
http://ciocu-mic.ro/wordpress/
vijiala49
pe 13 Iunie 2011 20:11
Un film din categoria celor care, după ce l-ai văzut, îţi îmbogăţeşte sufletul
sarge
pe 13 Iunie 2011 14:14
O poveste trista din timpul razboiului insa actiunea filmului este foarte lenta.
Chrisstyna
pe 08 Aprilie 2011 23:14
Un film strain reusit!Am vazut mai sus ca este comparat cu Titanic...inseamna ca unii n-au vazut TITANIC!Mi se pare normal sa fie trist...doar este vorba despre o poveste de dragoste imposibila si de razboiul civil!Orice film trebuie vizionat in functie de stare/chef sau cum vreti sa-i spuneti.Eu consider ca merita vazut.
dvd_fly
pe 18 Februarie 2011 00:35
aceasta este varianta pentru cinema dar in realitate filmul are 10 serii
lilica
pe 11 Decembrie 2010 23:35
este un film bazat pe realitate , include momente frumoase de dragoste dintre doua persoane care nu pot fi impreuna si pasaje ale terorii razboiului civil kind istoria Russiei si-a schimbat calea , merita sa-l vezi ....
nemotoujours
pe 24 Noiembrie 2010 20:06
CE SA COMENTEZI CAND E VORBA DE LITERATURA,SAHUL,AVIOANELE,SUBMARINELE,BALETUL SI TEATRUL RUS???
MAI ALES CAND APROAPE TOATE ACESTE CHESTII LE GASESTI INTR-UN FILM.
RUSESC.
CU RUSI,DESPRE RUSI.CU SOLDATI CAZACI,DEDICATI ,FANATICI,RELIGIOSI,MANDRI SI LOIALI PANA LA MOARTE???
BA POTI COMENTA.
DE EXEMPLU CA MAI RUSESC DECAT SA TE ROGI CALM SI PLIN DE EVLAVIE CU SUPERIORUL IN FRUNTE ,PE UN VAS SUB BOMBE NU POATE FI.DECAT,CITEZ-AM JURAT CREDINTA RUSIEI,NU TARULUI SI EU RUSIA O SERVESC!
ACEST FILM ESTE UN REGAL DE PATRIOTISM,DRAGOSTE NECESAR PLATONICA SI ARZANDA,TENACITATE,VOINTA,RESPECT SI MULTE ALTE LUCRURI BUNE,CEVA CE NU CRED CA AM MAI VAZUT VREODATA.
SARJA CAZACILOR FARA CAI SI FARA MUNITIE,IN GER SI SUB OBUZE,ESTE CEVA CU CARE S-AU INFRUNTAT SI ALTE ARMATE ,IN ALTE LOCURI,CU ALTE POPOARE,DAR FELUL INDARJIT CITIT PE FATA LOR,GESTURILE PUR OMENESTI,TE TERMINA CU ACURETETEA LOR.
ESTE UN FILM PLIN,BOGAT,UN FILM CARE M-A RACORIT,MI-A DAT SATISFACTIA UNEI OPERE DE ARTA.
ARE SI LIPSURI,DAR NU POT SA LE VAD.
FARA ELE NU AR FI EXISTAT.
REGRET CA NU L-AM VAZUT LA CINEMA.
CU TOATE CA I-L AM IN FORMAT MARICEL SI SE VEDE EXCELENT PE LCD,ESTE UN FILM ATAT DE AMANUNTIT SI CU IMAGINI ASA DE FRUMOASE INCAT I-L JIGNESTI PRIVINDU-L PE STICLA.
APROPOS!SCENA BALULUI SI MAI ALES...PAHARUL DE CRISTAL!!!
BUCURATI-VA DE EL!
crisM
pe 04 Noiembrie 2010 16:09
Pai spre deosebire de povestitorul sau povestitoarea din titanic, eroina acestui film este un personaj real la fel cum este si admiralul Kolchak care a fost ultimul baraj in fata comunismului leninist si care si pina azi nu a fost reabilitat pe deplin de catre tribunalele militare rusesti.
mezalinda
pe 22 August 2010 18:36
Foarte frumos filmul. M-a impresionat profund. Pe langa povestea de dragoste a fost si partea istorica care a fost redata foarte convingator.
Haruka
pe 10 Ianuarie 2010 00:27
Un al-II-lea "Titanic" dar mai jenant si mai superficial. Doamne, apara si pazeste!
Acest film este reluat periodic si difuzat online la Neptun tv in 7 dec 2014
merita vazut poate si revazut!
Submarinele, navele de razboi, trenurile care fug de colo-colo reprezinta sangele care pune in miscare intreaga actiune, iar sincera poveste de dragoste dintre Admiral si Anna aseamana filmul cu o poveste titanica.
Caracterul istoric pe care il prezinta filmul este o buna lectie data despre ceea ce s-a intamplat in timpul Razboiului Civil din Rusia.
(lateredit: se pare care este o varianta de cinema a unui serial de televiziune. astfel face sens ca dilutie)
Asemeni vorbeste despre un subiect despre care se stie mai putine, rezistenta "alba" in cadrul razboiului civil bolsevic.
Si doua contra-balansari west-ice ale "Amiralul" precum:
- categoria atmosfera si costume: Hamlet (1996) http://www.imdb.com/title/tt0116477/ - adaptare clasica romanovciană la început de secol XX şi bine-făcută, entertaiment – varianta lunga de cinema
- categoria reusita 1st razboi mondial (si naval) Gallipoli (1981) http://www.imdb.com/title/tt0082432/ - regie Peter Weir, joaca si Mel Gibson intr-un secundar
Bucureşti, 25-27 noiembrie 2011
AMIRALUL JIVAGO
Motto: "Ce e adevărul ?"
(Pilat din Pont)
Un film rusesc recent despre amiralul Kolceak, comandantul unei armate a “albilor”, înfrânt de către bolşevici şi executat la Irkutsk în 1920, constituie un subiect deosebit de interesant mai ales pentru români.
Aceasta, deoarece descoperim că faimosul amiral era descendentul unui strămoş moldovean, Iliaş Colceag, personaj din secolul al XVIII-lea cu o uluitoare biografie rocambolescă. Convertit la Islam sub numele de Hussein, făcut paşă şi ulterior, vizir, el a fost, la un moment dat, comandantul otoman al cetăţii basarabene Hotin. În cursul unuia dintre multele războaie ruso-turce, asediat şi rămas cu doar 900 de oameni contra celor 60.000 de ruşi atacatori, el se predă în condiţii onorabile şi după un prizonierat de lux de câţiva ani, este eliberat şi ia hotărârea să se întoarcă la Constantinopol. Pe drum, află că sultanul are de gând să-l condamne la moarte, considerând predarea Hotinului drept trădare, aşa că-şi schimbă traseul şi se angajează în servicul contelui polonez Józef Potocki, hatman al Kievului (şi tată al lui Jan Potocki, autorul celebrului “Manuscris găsit la Saragosa“).
Iliaş a murit la Jitomir, în 1743. Fiul său a revenit la ortodoxie, fiind înnobilat şi dăruit cu moşii de împărăteasa Elisabeta Petrovna (1741-1762). Câţiva dintre urmaşi au făcut cariere militare. Unul dintre ei a fost amiralul Alexandr Kolceak, ultimul conducător suprem al Rusiei fost ţariste.
Iar acum, ca să revin la oile noatre, adică la civilizatele secole XX-XXI, cele mai sângeroase din istoria omenirii, o să încep printr-o constatare de natură personală. Şi anume, că tinereii de-alde mine au avut parte, în viaţă, de două mari ghinioane:
1. că au prins şi vremurile “dinainte”;
2. că nu şi-au pierdut memoria.
Aceste două nefericite circumstanţe mă obligă să constat că secvenţa cu care începe filmul, cea a unei bătălii navale din primul război mondial, seamănă binişor cu multe alte scene din acele filme în care soldatul sovietic trecea, călare pe tanc, pe sub gheaţă, trăgând din ţigare şi fluierând, în acelaşi timp, Internaţionala. Numai că, acum, nici vorbă de Internaţionala. Acum, nava comandată de amiral trece fără păs printr-un câmp de mine, după ce el şi toţi ofiţerii săi se închină şi pupă icoanele. În vreme ce monstrul de cuirasat nemţesc, care-i fugăreşte, calcă pe o mină şi se duce, cu ajutorul lui Dumnezeu, la fund.
Altă confuzie supărătoare care nu mi-a dat pace, puţin mai încolo, a fost cea din secvenţa atacului la baionetă împotriva tranşeelor bolşevice: aveam impresia că atacatorii strigă “Za Stalin, za rodinu !“ Ce să-i faci, zaharisiţilor de vârsta mea poţi să le fluturi şi-un tramvai… că tot asta o să audă…
Spre deosebire, însă, de filmele pe care le-am văzut înainte de prăbuşirea imperiului sovietic, aici, “băieţii răi“ sunt bolşevicii, portretizaţi ca un fel de şmecheraşi de Cuţarida siberian-jenicăbarbiană.
Văzând toate astea, îţi pierzi orice urmă de îndoială: nici regizorul Andrei Kravciuc şi nici starurile sale de aici nu au avut printre părinţii şi bunicii lor vreun membru al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. E clar.
Propaganda rusească post-sovietică este mult mai ineficientă decât cea dinainte, care era servită de nume precum Eisenstein, Pudovkin, Dovjenko, Vertov, Kalatozov, Alov şi Naumov, Tarkovski, Bondarciuk, Mihalkov…
Asta, chiar şi atunci când, ca de exemplu în filmul lui Kravciuk, ne pune în faţă interpretări actoriceşti meritorii şi prezenţe feminine încântătoare: Konstantin Habenski, Elisaveta Boiarskaia şi Anna Kovalciuk (inubliabila Margareta din excepţionalul serial Maestrul şi Margareta regizat de Vladimir Bortko).
Post scriptum: toată mândra şi culta noastră presă se înghesui să scrie că filmul lui Kravciuk are ceva în comun cu Crucişătorul Potiomkin. Păi sigur că are, vorbeşte despre acelaşi lucru. Dar e ca şi cum ai spune că Hitler şi Churchill au ceva în comun. Evident că au: al 2-lea război mondial. În care au fost, de altfel, inamici.
La Zilele filmelor ruseşti: AMIRALUL
http://ciocu-mic.ro/wordpress/
MAI ALES CAND APROAPE TOATE ACESTE CHESTII LE GASESTI INTR-UN FILM.
RUSESC.
CU RUSI,DESPRE RUSI.CU SOLDATI CAZACI,DEDICATI ,FANATICI,RELIGIOSI,MANDRI SI LOIALI PANA LA MOARTE???
BA POTI COMENTA.
DE EXEMPLU CA MAI RUSESC DECAT SA TE ROGI CALM SI PLIN DE EVLAVIE CU SUPERIORUL IN FRUNTE ,PE UN VAS SUB BOMBE NU POATE FI.DECAT,CITEZ-AM JURAT CREDINTA RUSIEI,NU TARULUI SI EU RUSIA O SERVESC!
ACEST FILM ESTE UN REGAL DE PATRIOTISM,DRAGOSTE NECESAR PLATONICA SI ARZANDA,TENACITATE,VOINTA,RESPECT SI MULTE ALTE LUCRURI BUNE,CEVA CE NU CRED CA AM MAI VAZUT VREODATA.
SARJA CAZACILOR FARA CAI SI FARA MUNITIE,IN GER SI SUB OBUZE,ESTE CEVA CU CARE S-AU INFRUNTAT SI ALTE ARMATE ,IN ALTE LOCURI,CU ALTE POPOARE,DAR FELUL INDARJIT CITIT PE FATA LOR,GESTURILE PUR OMENESTI,TE TERMINA CU ACURETETEA LOR.
ESTE UN FILM PLIN,BOGAT,UN FILM CARE M-A RACORIT,MI-A DAT SATISFACTIA UNEI OPERE DE ARTA.
ARE SI LIPSURI,DAR NU POT SA LE VAD.
FARA ELE NU AR FI EXISTAT.
REGRET CA NU L-AM VAZUT LA CINEMA.
CU TOATE CA I-L AM IN FORMAT MARICEL SI SE VEDE EXCELENT PE LCD,ESTE UN FILM ATAT DE AMANUNTIT SI CU IMAGINI ASA DE FRUMOASE INCAT I-L JIGNESTI PRIVINDU-L PE STICLA.
APROPOS!SCENA BALULUI SI MAI ALES...PAHARUL DE CRISTAL!!!
BUCURATI-VA DE EL!