Sinopsis

''The Adventures of Superman'' a fost un serial gen SF-fantezie, fiecare episod avand circa 30 de minute. Serialul a delectat publicul american incepand din 18 decembrie 1951, atunci cand a fost lansat episodul pilot si pana la 28 aprilie 1958, cuprinzand 6 sezoane si nu mai putin de 102 episoade.

Superman, nascut pe planeta Krypton, este trimis pe Pamant de catre tatal sau pe cand era doar un copil, cu scopul de a eradica raul. El este dotat cu puteri supranaturale, fiind capabil sa zboare, sa aiba o viteza de deplasare iesita din comun, sa fie invulnerabil si sa prevada relele puse la cale de raufacatori. La maturitate, eroul nostru care acum a devenit Clark Kent, ajunge reporter la publicatia ''Daily Planet'', unde duce o viata cat de cat normala. Sub aceasta acoperire exceptionala el reuseste sa protejeze valorile umane si sa demaste criminali deosebit de periculosi.

Cand impostorul Lex Luthor planuieste sa preia controlul asupra lumii, Superman este singurul care poate sa-l opreasca cu toate ca acesta isi da seama de unele slabiciuni ale eroului. Este de remarcat faptul ca primele doua sezoane au fost filmate in alb-negru si abia incepand din cel de-al 3-lea sezon, filmul a devenit color, fiind schimbata si costumatia lui Superman in vestita pelerina ros-albastra.