Comentarii Comentează
  • user-63b02ad8a0ee8
    pe 27 Iulie 2023 11:37
    Primul comentariu : iară IMBECILUL ăla cu "cenzura de pe vremea lui Ceaușescu e un mit "..../ Un film de pe vremea copilăriei infantile,a mea...când încă mai era trai bun in România....se construiau aproape peste noapte : diguri , baraje , hidrocentrale, nave maritime , blocuri , scoli , spitale etc....când au apărut aproape peste noapte : asfalt, energie electrică , televizor, mașină de spălat,frigider , aragaz cu butelie .....și o industrie nu qiar atât de performantă pe cât credeam noi atuncea.......
    Apoi , Ceaușescu a înnebunit complet...și în anii "80 am strâns cureaua cu toții (aproape...mai puțin securicii ) până dincolo de ultima gaură (de la curea)...
    :) Anul "78...se vorbea (se zvonea) despre faptul că urmează să se taie Epava de la Costinești și să se ducă la Hunedoara la topit........Anul 2023 : după 45 de ani....EPAVA E TOT IN ACELAȘI LOC :) ☝️
  • Deceoare
    pe 29 Martie 2023 22:43
    Încercare de strămutare a “Jocului de-a vacanța” de la munte la mare. Pescărușii nu migrează așa că nu au cum să plece în “Al patrulea stol”. Dacă au dus scenariul de la munte la mare, acesta s-a disipat în mare la “Malu roșu” și au vizionat epava de la Costinești.
  • sherlock1
    pe 26 Mai 2021 19:14
    Un film zero barat la toate capitolele.....................
  • blacksea_rider
    pe 26 Mai 2021 18:48
    Violeta Andrei face un rol bun.Vocea lui Nicolae Iliescu pare dublata de Gheorghe Visu...în 1981, "Jocul de-a vacanţa" a fost transpus în formula pentru televiziune de regizorul Geo Saizescu. Distribuţia i-a inclus pe actorii Florin Piersic (Ştefan Valeriu), Violeta Andrei (Corina).
  • dan_loghin
    pe 02 Iulie 2018 17:59
    Un vis , un pic de poezie si un dram de nebunie fantastica...Un strop de viată concentrată intr un vis etern ,posibil real doar la țarmul marii...Doar acolo ,doar marea si vraja ei dau realitate visarilor...Un film exceptional ,bine facut despre idealuri care ramin in fază incipienta ,frinturi de vise si regasiri interioare...
  • cezarika21
    pe 28 Aprilie 2014 08:55
    Inspirat liber din piesa "Jocul de-a vacanţa" a lui Mihail Sebastian, "Al patrulea stol" este o meditaţie pe tema visului şi a vacanţei. Rupte din mediul lor de viaţă, majoritatea personajelor îşi aduc propriile preocupări şi în vacanţă, deturnându-i sensul de perioadă de odihnă şi de relaxare. Sugestia unuia din cei şase vilegiaturişti de a se comporta în vacanţă ca şi cum ar fi "în vacanţă" este acceptată mai uşor sau mai greu de ceilalţi, dar, la finalul concediului, oamenii revin treptat la ocupaţiile lor mediocre şi meschine din restul anului.

    Povestea de dragoste dintre Corina (Violeta Andrei) şi Ştefan (Nicolae Iliescu) se destramă fără urmări la finalul vacanţei, personajele despărţindu-se atunci când ultimul stol de pescăruşi părăseşte litoralul din ce în ce mai friguros de la Malu Roşu. Din păcate, celelalte personaje nu sunt înţelese de interpreţii lor, iar Nelu (Ştefan Maitec) este confuz şi neinteligibil. Apariţia la final a lui Mircea Daneliuc în rolul unui mitocan arogant este însă reuşită şi are rolul de a aduce brusc personajele cu picioarele pe pământ.

    În afară de ideea strecurării în vieţile monotone ale celor implicaţi a unui strop de nebunie şi de fericire rămâne atmosfera poetică de pe malul mării şi fermecătoarea escapadă nocturnă pe puntea epavei „Evangelia”, eşuată în octombrie 1968 la circa 1,5 mile marine de plaja nordică a stațiunii Costinești.

    În ciuda ideilor nu suficient de clare şi a unor interpretări mai puţin reuşite, filmul este foarte bine realizat şi merită urmărit.
  • Iulidesprefilme
    pe 09 Aprilie 2013 18:13
    Impropriu spus o ecranizare, mai degrabă, o adaptare liberă, a piesei lui Mihail Sebastian, Jocul de-a vacanţa...
  • cosmin742000
    pe 29 Octombrie 2012 15:36
    Un film romanesc bun , facut pe vremea cand romanii mai stiau inca sa se distreze cum trebuie in concedii dupa munca , azi ne mai muncind mai nimeni ,... pt majoritatea viata fiind o "distractie "( manele , mamaia , house , cluburi , etnobotanice , vama veche si alte calamitati de genul)In alta ordine de idei un film care dovedeste ca cenzura este totusi un mit , ca la noi regizorii erau niste trepadusi mai convinsi de intelepciunea carmaciului decat cenzorii insasi. Acest film mi-a dovedit ca se puttea si pe atunci sa se vorbeasca de nudism si sa se arate nuditate ( e drept nexplicita ) daca se vroia .