Comentarii Comentează
  • sherlock1
    pe 26 Martie 2022 12:14
    O mizerie de film. O mizerie de film. O mizerie de film. Să mai scriu?
  • user-5cc95b68922d6
    pe 24 Aprilie 2020 11:14
    Este un basm despre război și cu război.Partile de război nu sînt destul de vii,dar jocul "actorilor" este foarte bine pus la punct,iar basmul este neașteptat de bine alcătuit în întregime.Este în basm care trebuieste negreșit să fie văzut de toți copii de Scoala,ca să nu se uite nicicând ce bine a facut oastea României vecinei Ungaria,ocrotind-o în doua cumpene hotărîtoare pentru viețuirea ei în viitor.
  • Deceoare
    pe 03 Noiembrie 2019 16:44
    Ce este curios la acest film cu război, despre război, cu împușcături, cu explozii, cu eroi, care la acea vreme 1978-1979 erau apanajul unui singur regizor Sergiu Nicolaescu, unui singur scenarist Sergiu Nicolaescu, unui singur realizator Sergiu Nicolaescu. A putut fi realizat de alt regizor Mircea George Cornea și de alt scenarist Aurel Mihale.
  • balta67verde
    pe 14 Februarie 2019 09:24
    Un film de razboi foarte reusit. Pentru fanii genului, o delicatesa. Ai tot ce vrei, explozii, impuscaturi, tehnica militara, ruine si fum. Un film de razboi care poate concura cu cele americane si britanice.
  • cezarika21
    pe 28 Mai 2013 09:29
    Nu am reușit să înțeleg niciodată ura veșnică și inexplicabilă pe care ne-o poartă poporul maghiar, pe care l-am tratat de multe ori cu respect. România a salvat de două ori Ungaria în secolul al XX-lea: mai întâi în anul 1919, când i-am salvat pe unguri de a deveni popor sovietic, iar Ungaria un stat component al URSS-ului, iar apoi în 1944 când am contribuit la eliberarea Ungariei de fasciști, iar Armata Română a riscat viața propriilor soldați pentru a evita anihilarea unui stat care s-a dovedit întotdeauna dușman și niciodată recunoscător României.

    ”Am fost șaisprezece” este un film care arată faţa urâtă a războiului, axându-se pe sacrificiile depuse de ostașii români simpli pentru a salva viața ungurilor simpli și a elibera capitala Ungariei de la distrugerea ei totală. Filmul este pe alocuri emoţionant, deși are și multe porţiuni lipsite de nerv. Merită vizionat pentru că se referă la evenimente istorice puţin cunoscute de români şi care încep a fi uitate cu atât mai mult cu cât, spre deosebire de cehi și slovaci, maghiarii au tendința de a-și mistifica propriul trecut în folosul lor, ignorând ajutorul primit de propriul popor în momentele grele.
  • nemotoujours
    pe 04 Decembrie 2011 20:04
    DA.ESTE BINE FACUT,CORECT,ISTORIC....
    DAR FARA NERV SI INCITARE.