Sinopsis

Promisă în căsătorie unui tânăr provenit dintr-o familie nobilă, Aniela Elefterios (Adela Popescu) credea că viața ei era perfectă și visa cu încântare la ziua în care avea să devină soția prințului Mihail (Emil Mandalac). Dar destinul îi dă o cruntă lovitură. Ianache Elefterios (Aurel Dicu), tatăl ei, se sinucide din cauza datoriilor acumulate la jocurile de cărți și într-o clipă lumea din visul Anielei se năruie. Acum tânăra este nevoită să se confrunte cu cruda realitate, orice ușă i se închide în față, iar la logodnicul ei nici nu mai are curajul să viseze pentru că o fată dotă nu mai are niciun viitor.

Maruca Elefterios (Ana Ciontea), mama Anielei, a luptat până în ultima clipă să își salveze fiica și astfel într-un ultim efort de a face rost de bani pentru o viață liniștită la mănăstire, ea își vinde proprietățile rămase - casa de pe Ulița Mare și Conacul de la Ștefănești - unui parvenit putred de bogat, Dumitru "Mitică” Lăptaru (Ioan Isaiu), care este hotărât să ajungă în lumea aristocraților prin asocierea cu cel mai important nume al epocii, Iorgu Vulturesco (Dan Condurache). Răsfățata și capricioasa Polixenia (Diana Dumitrescu), fiica lui Mitică, este, la rândul ei, decisă să-și facă intrarea în inalta societate prin căsătoria cu cel mai râvnit bărbat al Bucureștilor, Radu Vulturesco (Mihai Petre), dorință care poate fi cumpărată cu banii tatălui ei.

Pentru cei din jur, Iorgu Vulturesco este un model. Locuiește într-un palat, are multe moșii și deține un important monopol - al petrolului Regatului. Tatăl lui, Grigorie Vulturesco (Gheorghe Dinică), general în rezervă, este erou al Războiului de Independență, iar soția lui, Eufrosina (Dana Dembinski), este considerată un exemplu în societatea pe care o frecventează. Dar în spatele aparențelor se ascunde un cuplu măcinat de infidelitate, secrete și trădare. Relația Eufrosinei cu Aleco Calofesco (Alexandru Papadopol), ziarist și cel mai bun prieten al lui Iorgu, ar putea distruge fără remediu reputația femeii dacă ar ieși vreodată la iveală. Din trecut, apare Sora Maria (Nicoleta Luciu), misterioasa protejată a lui Iorgu, care e pregatită să tulbure viețile celor din familia Vulturesco.

Radu Vulturesco, fiul cel mare al cuplului Vulturesco, un ofițer demn în Regimentul Principesei Moștenitoare crede în iubire și are curajul nemaîntâlnit de a înfrunta rigorile vremii. El se îndrăgostește de Aniela, de puritatea și inocența ei și nu ține seama de regulile stricte ale vremurilor în care unui ofițer nu îi este permisă căsătoria cu o fată fără dotă. Dar iubirea lor va întâlni obstacole greu de trecut.

Ersilia (Alina Grigore), fiica romantică a cuplului Vulturesco, este iremediabil îndrăgosită de profesorul ei de pian, săracul și genialul Titi Mariatti (Ruslan Rotaru), trăind astfel o iubire care se va dovedi tragică. Zeno (Răzvan Fodor), fratele ei, în schimb își pierde timpul în aventuri sentimentale împârțindu-se între văduva de general, Lulu Sacioreanu (Alina Chivulescu), o femeie rămasă fără susținere financiară după moartea distinsului ei soț, și strălucitoarea actriță Aristizza Zarifopoleanu (Eugenia Șerban) care ascunde secretul unei mari iubiri... o fetiță condamnată la izolare.

Tot sub masca aparențelor se ascunde și Aretia Belciugesco (Florina Cercel), o doamnă demnă de toată admirația. Madame Belciugesco a înființat Institutul pentru fete sărăcite și trece drept o mare filantroapă, dar fetele Nutzi (Andreea Pătrașcu), Tantzi (Laura Coșoi), Yvone (Majda Abdoulumosha) și Natalie (Iuliana Luciu), sunt departe de a avea o viață fericită în instituția madamei. În spatele zidurilor înalte se ascund grozăvii de neimaginat. Blestemul Areției este fiica sa Arta (Ioana Ginghina). Botezată așa de mama ei în speranța că va ajunge cea mai iubită actriță a Teatrului Național. Arta alege o altă viață care o oripilează pe mama ei...

Niculina, servitoare în casa Belciugesco (Sabina Posea) și Costică (Marin Moraru), tatăl ei, au venit tocmai de la Huși pentru a scăpa de sărăcie. Dorința birjarului Costică este ca fiica lui să se căsătorească cu un băiat muncitor, băcanul Panait (Salex Iatma) pentru a avea o viață tihnită și fără griji. Dar inima Niculinei va fi dăruită pe vecie domnului locotenet Stere Antoniade (Bogdan Albulescu) care își va periclita onoarea și cariera pentru iubirea pe care o simte pentru o fată simplă ca Niculina. În ajutorul lui Costică, va veni Pantelimon (Dionisie Vîtcu), birjarul din casa Vulturesco și fratele acestuia, care cunoaște multe dintre lucrurile care se întâmplă în lumea celor bogați.

Pe străzile Bucureștilor, secretele se reîntorc la viață. Nebunul din fața cârciumii lui Chivu prevestește sfârșitul lumii, în timp ce Prințul Mihail trăiește propria lui dramă fiind suspect de boală fatală de plămâni. Trecutul lor însă va ieși la iveală și îi va vindeca pe amândoi - pe unul la trup, iar pe celălat la suflet.