O alta propaganda a holo inexistent.
Cautati documentarul Europa the last battle. Il gasiti si pe bitchute.
Holo e la fel de real ca si coividul pt rumegatoare.
Iulidesprefilme
pe 24 Noiembrie 2018 12:04
Partea întâi ar putea părea monotonă redând dificila acomodare a refugiaților în Anexă...Partea a doua începe să se tensioneze din cauza vicisitudinilor create de lupta pentru supraviețuire și odată cu verificările poliției naziste, cei ascunși fiind pe punctul de a fi descoperiți...Partea a treia e cea mai tulburătoare înfățișând trădarea, prinderea celor din Anexă, ororile deportării, selectării, traiului inuman din lagărele de concentrare unde își află cumplitul sfârșit toți eroii tragicei povești, unicul supraviețuitor fiind Otto Frank, tatăl celei care a fost Anne Frank, o adolescentă talentată, autoarea unui jurnal emoționant, cunoscut în toată lumea...jerfta ei pune în lumină absurditatea unui război feroce...Ben Kingsley - Otto Frank - joacă excepțional, secondat de ceilalți valoroși interpreți...
lili22
pe 16 Noiembrie 2018 23:00
Cunosc cartea si am mai vazut o ecranizare a sa.Aceasta nu mi s-a parut prea reusita.Foarte multa vorbarie.Pe deasupra filmul e si foarte lung si obositor.
Casa in care a locuit Anne Franck e muzeu si se poate vizita daca mergeti la Amsterdam.Eu nu am vizitat-o .
Sa stiti ca epoca in care au aparut cele mai multe carti despre Holocaust in Romania a fost si cea mai apasatoare si urata pentru cei care au trait-o.
stricted
pe 29 Mai 2018 00:13
Nu pot descrie filmul. Ce ecranizeaza, e mult peste limitele intelegerii situatiei. Nu e un film superb, datorita scenariului. Nu e un film ce trebuie odiat, datorita scenariului. E un mix ciudat. Sunt multe sentimente si trairi pe care filmul le acapareaza si le pune in antiteza cu realitatea vremurilor. Nota 10 pentru coloana sonora.
cezarika21
pe 03 Iulie 2017 09:29
Nu știu câți români au citit ”Jurnalul Annei Frank”, dar sfătuiesc pe toată lumea să-l citească pentru a înțelege ceea ce a însemnat fascismul, rasismul sau intoleranța și care sunt pericolele care continuă să planeze asupra societății umane: lipsa de educație, răutatea, egoismul și indiferența față de semeni. Jurnalul ne va învăța cum să redevenim oameni și să luptăm pentru valorile universale.
Miniseria ABC intitulată ”Anne Frank” redă momentele semnificative ale vieții Annei Frank începând din 1939 (odată cu izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial) și până în 1945 (sfârșitul petrecut în lagărul Bergen-Belsen și recuperarea jurnalului de către tatăl ei). Unele neînțelegeri ivite în procesul de producție cu Fundația Anne Frank (deținătoarea la acea dată a drepturilor de autor asupra cărții) face ca filmul să nu conțină nici măcar un singur citat din jurnal. Păcat!
Realizat într-un stil sentimental-nostalgic tipic filmelor de televiziune, ”Anne Frank” conturează imaginea unei epoci marcate de violență și de teroare, în care apar caractere puternice precum cele ale lui Miep Gies, Johanes Kleiman și Victor Kugler, dar și colaboraționiști și trădători. Se spune că putem cunoaște adevărata față a oamenilor în momentele grele. Rata de supraviețuire a evreilor olandezi (circa 27%, cu mult mai scăzută decât în țări vest-europene ca Belgia - 60% și Franța - 75%) arată mai clar amploarea pericolului la care s-au expus salvatorii familiei Frank. Se pare că unele cazuri localnicii s-au dovedit mai răi chiar decât ocupanții germani.
Ceea ce impresionează în mod deosebit în acest film cu aspect de semidocumentar este interpretarea emoționantă a tinerei actrițe Hannah Taylor-Gordon, ce demonstrează un potențial uriaș, încă neexploatat de către producătorii de filme. Alături de ea, un mare actor, Ben Kingsley, pare lipsit de cuvinte, transmițând mai multe emoții prin gesturi și prin mimica feței. Simți o durere imensă urmărind viața chinuită a copilului ce nu a apucat să-și trăiască în liniște copilăria, precum și sfârșitul său tragic, similar cu cel al încă 1,5 milioane de copii evrei, printre care s-ar fi putut afla viitori oameni de știință, inventatori, scriitori, artiști. Poate cineva să-mi spună în ce scop au fost irosite aceste vieți?
Ghemot
pe 19 Martie 2015 01:01
Pentru mine, acesta este tipul de capodoperă cinematografică! Un film care poate dura chiar și trei ore, fără nici o secundă de plictiseală, și un final de vreo zece minute, un sfert de oră, care îți face „pielea de găină”.
lavinia_dirlau
pe 09 Mai 2014 17:39
UN FILM MINUNAT EMOTIONANT...PENTRU TOTII IUBITORII DE GENUL ASTA DE FILME MERITA VAZUT. DAR SI CEI CE NU STIU CE S-A INTAMPLAT IN PERIOADA CELUI DE-AL DOILEA RAZBOI. NAZISTII
Theodor2011
pe 11 Octombrie 2013 11:35
Un film biografic excelent si impresionant. Filmele cu evreii masacrati in timpul Holocaustului, imi ating la maxim latura sensibila. Membrii familiei de evrei Frank (Otto, Edith, Margot si Anne) au renuntat la cetatenia germana cand s-au stabilit in 1934 in Amsterdam (Olanda). Probabil daca nu renunta la cetatenia Germana mai traiau in continuare impreuna mult timp dupa cel de-al doilea razboi mondial. Dar ei n-aveau de unde sa stie ce urma sa-i astepte.
S-au ascuns de nazisti dupa ce si-au parasit locuinta din Amsterdam intr-o anexa de la etajul 1 al cladirii in care se afla biroul firmei conduse de Otto Frank. S-au instalat acolo, alaturandu-se dupa o saptamana (12 iulie 1942) si o alta familie de evrei, Van Pels, urmat de un alt prieten de familie, medic stomatolog, evreul Fritz Pfeffer. Un total de 8 persoane, cam aglomerat dar cat de cat confortabil.
Anexa/pod prevazut cu 2 camere, baie si bucatarie. Si s-au ascuns asa cu succes mai bine de 2 ani, asta din 5 iulie 1942 pana-n august 1944 cand o nenorocita de femeie de serviciu (olandeza) care facea curat printre altele si in acea cladire, a sunat la serviciile secrete ale Germaniei naziste (Gestapo). Acestia venind in graba cu 2 masini si i-au evacuat in lagarele de concentrare/exterminare de la: Auschwitz-Birkenau, Bergen-Belsen (unde a murit si Anne Frank de tifosul care facea ravagii prin acele lagare naziste, impreuna cu sora cea mare Margot in martie 1945, la diferenta de cateva zile) Mauthausen si Neuengamme. Au fost evacuati/deportati toti cei 8 membrii ai familior de evrei Frank si Van Pels, si s-a mai intors dupa razboi doar unul, Otto Frank. Care a trait cu moralul distrus si cu grave sechele psihice pana la varsta de 91 ani (1980, an in care a si murit).
O singura praduiala/informatie catre Gestapo, a repet a acelei ordinare femeie de seviciu olandeza a dus la decimarea a doua familii de evrei.
Ce este de laudat? Este meritul austriecei (un fel de secretara) a firmei conduse de Otto Frank pe nume Miep Gies-Santrouschitz care a aprovizionat pe durata a celor doi ani (cat au stat ascunsi) cele doua familii de evrei cu alimente si cele necesare, riscandus viata deoarece cei care erau prinsi ca ascundeau evrei puteau fi executati.
Miep Gies-Santrouschitz, pt aceste nobile fapte a primit cea mai mare onoare oferita de Yad Yashem Memorial (institutul memorial pt. victimele Holocaustului) si in 1995 a fost innobilata de insas regina Olandei Beatrix.
Celebrul jurnal al Annei Frank primit cadou (de la tatal ei Otto) la implinirea a 13 ani (12 iunie 1942), in care si-a notat gandurile, sentimentele pe perioada petrecuta in acea Anexa (ascunzatoare) din acea cladire din Amsterdam, a fost editat (carte) si a fost vandut in ATENTIE!!! 30 milioane de exemplare in intreaga lume si tradusa in peste 60 limbi.
Anne Frank a devenit o figură-simbol a victimelor naziștilor.
Ce ma indigna si ma mahneste pe mine personal este ca daca Anne Frank mai rezista impreuna cu sora ei cea mare Margot doar doua saptamani supravietuiau deoarece mai toate acele iaduri numite lagare de concentrare au fost eliberate de: soldatii Armatei Rosii (URSS), Soldatii Fortelor Aliate printre care cei Americani si Britanici in lunile: Martie, Aprilie si Mai (1945) perioada ingenuchiarii Germaniei Naziste. Peter Van Pels a murit la data de 5 Mai 1945, ATENTIE!!! cu doar 3 zile inaintea eliberarii lagarului Mauthausen (unde era detinut) de catre soldatii americani, si cu doar 4 zile inainte de capitularea neconditionata a Germaniei naziste, si data oficiala a incheierii celui de-al doilea razboi mondial (in Europa) pornit din cauza lui Hitler, prin invadarea si ocuparea Poloniei si masacrarea primelor serii de evrei in 1939. Razboi mondial ce a dus la moartea a ATENTIE!!! 50 milioane de oameni (soldati, prizonieri de razboi din ambele tabere combatante, evrei, tigani, homosexuali si civili nevinovati)
PANDELESCU
pe 22 August 2013 21:17
Unde se poate vedea acest film,tradus in romana?L am cautat peste tot si nu este de gasit,tradus:)
SakuraBlack90
pe 24 August 2011 20:01
Nu am auzit lucruri bune despre evrei, nici nu cunosc evrei, dar un lucru stiu sigur - se pricep la povesti
pe 27 Iunie 2006 07:36
stiu din biblie caevreii aveau de suferit dar o fetita de genul ei trebuia sa ofere mult mai mult..........penru caavea ce sa dea!!!!o admir de mica si o mentionez chiar in jurnalul meu nu ma cuvinte sa zic mai mult oricum ramine in sufletul multora dar pentru mine e un dar de la dumnezeu!!!!1
Cautati documentarul Europa the last battle. Il gasiti si pe bitchute.
Holo e la fel de real ca si coividul pt rumegatoare.
Casa in care a locuit Anne Franck e muzeu si se poate vizita daca mergeti la Amsterdam.Eu nu am vizitat-o .
Sa stiti ca epoca in care au aparut cele mai multe carti despre Holocaust in Romania a fost si cea mai apasatoare si urata pentru cei care au trait-o.
Miniseria ABC intitulată ”Anne Frank” redă momentele semnificative ale vieții Annei Frank începând din 1939 (odată cu izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial) și până în 1945 (sfârșitul petrecut în lagărul Bergen-Belsen și recuperarea jurnalului de către tatăl ei). Unele neînțelegeri ivite în procesul de producție cu Fundația Anne Frank (deținătoarea la acea dată a drepturilor de autor asupra cărții) face ca filmul să nu conțină nici măcar un singur citat din jurnal. Păcat!
Realizat într-un stil sentimental-nostalgic tipic filmelor de televiziune, ”Anne Frank” conturează imaginea unei epoci marcate de violență și de teroare, în care apar caractere puternice precum cele ale lui Miep Gies, Johanes Kleiman și Victor Kugler, dar și colaboraționiști și trădători. Se spune că putem cunoaște adevărata față a oamenilor în momentele grele. Rata de supraviețuire a evreilor olandezi (circa 27%, cu mult mai scăzută decât în țări vest-europene ca Belgia - 60% și Franța - 75%) arată mai clar amploarea pericolului la care s-au expus salvatorii familiei Frank. Se pare că unele cazuri localnicii s-au dovedit mai răi chiar decât ocupanții germani.
Ceea ce impresionează în mod deosebit în acest film cu aspect de semidocumentar este interpretarea emoționantă a tinerei actrițe Hannah Taylor-Gordon, ce demonstrează un potențial uriaș, încă neexploatat de către producătorii de filme. Alături de ea, un mare actor, Ben Kingsley, pare lipsit de cuvinte, transmițând mai multe emoții prin gesturi și prin mimica feței. Simți o durere imensă urmărind viața chinuită a copilului ce nu a apucat să-și trăiască în liniște copilăria, precum și sfârșitul său tragic, similar cu cel al încă 1,5 milioane de copii evrei, printre care s-ar fi putut afla viitori oameni de știință, inventatori, scriitori, artiști. Poate cineva să-mi spună în ce scop au fost irosite aceste vieți?
S-au ascuns de nazisti dupa ce si-au parasit locuinta din Amsterdam intr-o anexa de la etajul 1 al cladirii in care se afla biroul firmei conduse de Otto Frank. S-au instalat acolo, alaturandu-se dupa o saptamana (12 iulie 1942) si o alta familie de evrei, Van Pels, urmat de un alt prieten de familie, medic stomatolog, evreul Fritz Pfeffer. Un total de 8 persoane, cam aglomerat dar cat de cat confortabil.
Anexa/pod prevazut cu 2 camere, baie si bucatarie. Si s-au ascuns asa cu succes mai bine de 2 ani, asta din 5 iulie 1942 pana-n august 1944 cand o nenorocita de femeie de serviciu (olandeza) care facea curat printre altele si in acea cladire, a sunat la serviciile secrete ale Germaniei naziste (Gestapo). Acestia venind in graba cu 2 masini si i-au evacuat in lagarele de concentrare/exterminare de la: Auschwitz-Birkenau, Bergen-Belsen (unde a murit si Anne Frank de tifosul care facea ravagii prin acele lagare naziste, impreuna cu sora cea mare Margot in martie 1945, la diferenta de cateva zile) Mauthausen si Neuengamme. Au fost evacuati/deportati toti cei 8 membrii ai familior de evrei Frank si Van Pels, si s-a mai intors dupa razboi doar unul, Otto Frank. Care a trait cu moralul distrus si cu grave sechele psihice pana la varsta de 91 ani (1980, an in care a si murit).
O singura praduiala/informatie catre Gestapo, a repet a acelei ordinare femeie de seviciu olandeza a dus la decimarea a doua familii de evrei.
Ce este de laudat? Este meritul austriecei (un fel de secretara) a firmei conduse de Otto Frank pe nume Miep Gies-Santrouschitz care a aprovizionat pe durata a celor doi ani (cat au stat ascunsi) cele doua familii de evrei cu alimente si cele necesare, riscandus viata deoarece cei care erau prinsi ca ascundeau evrei puteau fi executati.
Miep Gies-Santrouschitz, pt aceste nobile fapte a primit cea mai mare onoare oferita de Yad Yashem Memorial (institutul memorial pt. victimele Holocaustului) si in 1995 a fost innobilata de insas regina Olandei Beatrix.
Celebrul jurnal al Annei Frank primit cadou (de la tatal ei Otto) la implinirea a 13 ani (12 iunie 1942), in care si-a notat gandurile, sentimentele pe perioada petrecuta in acea Anexa (ascunzatoare) din acea cladire din Amsterdam, a fost editat (carte) si a fost vandut in ATENTIE!!! 30 milioane de exemplare in intreaga lume si tradusa in peste 60 limbi.
Anne Frank a devenit o figură-simbol a victimelor naziștilor.
Ce ma indigna si ma mahneste pe mine personal este ca daca Anne Frank mai rezista impreuna cu sora ei cea mare Margot doar doua saptamani supravietuiau deoarece mai toate acele iaduri numite lagare de concentrare au fost eliberate de: soldatii Armatei Rosii (URSS), Soldatii Fortelor Aliate printre care cei Americani si Britanici in lunile: Martie, Aprilie si Mai (1945) perioada ingenuchiarii Germaniei Naziste. Peter Van Pels a murit la data de 5 Mai 1945, ATENTIE!!! cu doar 3 zile inaintea eliberarii lagarului Mauthausen (unde era detinut) de catre soldatii americani, si cu doar 4 zile inainte de capitularea neconditionata a Germaniei naziste, si data oficiala a incheierii celui de-al doilea razboi mondial (in Europa) pornit din cauza lui Hitler, prin invadarea si ocuparea Poloniei si masacrarea primelor serii de evrei in 1939. Razboi mondial ce a dus la moartea a ATENTIE!!! 50 milioane de oameni (soldati, prizonieri de razboi din ambele tabere combatante, evrei, tigani, homosexuali si civili nevinovati)