Propaganda pentru confirmarea HELIOCENTRISMULUI, cea mai mare minciuna a civilizatiei curente si pentru mentinearea pulimii in stare de hipnoza a matrixului in care se afla.
Pamantul nu e o sfera rotativa cu ape ce stau lipite cuminti si curbate.
mitza2003ro
pe 15 Februarie 2023 19:01
Un film extraordinar, mai ales ca e făcut după un caz real, istoric,cu actori de excepție.
Smrs
pe 06 Mai 2021 01:34
Un film bine realizat despre un eșec istoric datorită încrederii și așteptărilor tuturor, cu o distribuție excelentă care te face să trăiești împreună cu ei emoțiile decolării ori ale celorlalte evenimente. Așa cum remarcau și alți cinefili, din aceste momente ale încercării de a ajunge pe lună ne-au rămas multe vorbe celebre precum „Un pas mic pt om, dar un salt uriaș pentru omenire” și „Houston, we have a problem”. Chiar dacă nu au făcut un film despre un succes major - poate mai indicat, americanii reușesc să ne transpună în acea lume spațială, să simțim drama unui echipaj predispus la eșec încă de la început când un component este schimbat și când televiziunile nu consideră această operațiune una foarte importantă. De asemenea, implicarea emoțională a unei lumi întregi, cu rugăciunile marilor lideri spirituali pentru salvarea astronauților fac din eveniment ceva aparte, mai ales în contrast cu zilele noastre când nu ni se mai pare ceva wow când auzim că au mai trimis vreo rachetă în spațiu. Frumoasă și scena în care Jim se uită pe fereastra capsulei spre pământ, iar soția lui de pe fereastra casei, spre cer, iar finalul..superb! Nota 9.
cezarika57
pe 05 Iulie 2018 18:30
Desi seaduce mai mult cu un documentar cu actori, il comsider un film bun
danut_iulian
pe 13 Aprilie 2017 16:55
un film foarte emotinoat si bine regizat cu o poveste foarte frmoasa.
balta67verde
pe 10 Noiembrie 2016 15:05
Sorry ! Filmul nu m-a impresionat, chiar m-a plictisit. Singurul lucru bun in filmul acesta este Tom Hanks
andystarx
pe 06 Decembrie 2015 02:39
Pe alocuri mi s-a parut plictisitor,dar tinand cont faptul ca este dupa un caz real,merita vazut odata ! Oricum distributia este de exceptie,dar este un film mediocru !
cezarika21
pe 19 Aprilie 2015 08:19
Prezentând o pagină dramatică din istoria zborurilor spațiale, ”Apollo 13” seamănă mai mult cu un film documentar cu actori. Scenariul reconstituie o mare parte din întâmplările petrecute în modulul spațial și la centrul de comandă de la sol, preluând schimburi de replici reale pe care actorii le recită cu intonație, ca pe o poezie, dar detașați sufletește.
Povestea este fascinantă și are suspans datorat montajului inspirat, făcându-i pe spectatori să trăiască cu emoție momentele dramatice ale luptei pentru supraviețuire a membrilor echipajului spațial. Din păcate, deși bine realizat din punct de vedere tehnic, filmul suferă de pe urma claustrării acțiunii într-un spațiu limitat fizic, a rigidității actoricești și a unui ton patriotic triumfalist american (evidențiat prin expresii de genul ”noi nu am pierdut nici un astronaut în spațiu” sau ”președintele se interesează personal” și mai ales printr-o coloană sonoră enervantă cu un cor de viori care zgârie urechile pentru a impresiona publicul).
Misiunea Apollo 13 a fost totuși un eșec spațial, căruia i-a lipsit foarte puțin să se transforme într-o catastrofă, de aceea nu înțeleg tonul triumfalist tipic hollywoodian al filmului. Din acest motiv, nu am fost mișcat sufletește în ciuda redării cu acuratețe a evenimentelor din acele zile, a reconstituirii tehnice credibile și a interpretărilor decente. Prea sentimentalist și prea lacrimogen, deci neconvingător. În concluzie, ”Apollo 13” este un film foarte bun, deși nu excelează însă în plan artistic.
Ghemot
pe 27 Octombrie 2014 19:07
Este un film foarte bun per total! Finalul este extraordinar, cum dealtfel ne-a obisnuit Tom Hanks!
emy_sinaia
pe 20 Septembrie 2014 12:32
Un film memorabil vazut la tv cu dramatism si neprevazut si cu actori excelenti.
FunnyX
pe 20 Noiembrie 2013 04:15
Pe mine nu m-a impresionat. Este prea lung si aduce mai mult a documentar decit a film artistic.
anonymous.6229028630c4f
pe 14 Octombrie 2013 14:10
Comentariu șters
lili22
pe 28 Septembrie 2013 09:06
Vazut la un interval mare de la realizare pare depasit.Sau pe mine nu ma emotioneaza lacrimile celor care se sprijina de o masina sport nou-nouta.Nevestele impecabil coafate si machiate, chiar si noaptea au stricat tot filmul.
Norocul meu ca am vazut filme mult mai bune.De ce jelesc unii de mila americanilor?
Iulidesprefilme
pe 21 Iulie 2013 10:43
Film impresionant prin tematică şi realizare, cu o echipă solidă de actori...
deadlord
pe 10 Mai 2013 19:23
Apollo 13 este un film superb. Misiunea este una cat se poate de reala, iar personajele sunt/au fost oameni adevarati. Scenariul este absolut superb, regia este incredibila, iar distributia de exceptie. M-a tinut cu sufletul la gura aproape pe tot parcursul sau si cred ca mai bine de atat nu se putea. Un film exceptional ce char trebuie vazut.
catasmile17
pe 19 Ianuarie 2013 17:46
Un film exceptional, plin de emotii si suspans. Merita vizionat.
winzip25
pe 17 Noiembrie 2012 22:26
un film foarte bun, un must see pentru oricine. iar asta e pentru 50 caractare :)
pisicuta1
pe 08 Noiembrie 2012 20:50
f bun,merita vazut!...............................
emi4bt
pe 19 Decembrie 2011 10:06
merita. Răsplătită cu un premiu Oscar şi cu alte patru nominalizări la preţioasa statuetă, pelicula care a lansat celebra expresie "Houston, we have a problem!" spune povestea misiunii navetei spaţiale "Apollo 13" care a avut loc în 1970. Filmul lui Ron Howard spune povestea adevărată a unei misiuni spaţiale şi a echipajului său curajos.
Vegetarian
pe 11 Noiembrie 2011 19:05
. . Dupa marea criza din 1929 a urmat o criza de supraproductie , pt ca toti producatorii faceau produse bune , care nu trebuiau aruncate sau reparate , si consumatorii nu mai cumparau . De atunci marii producatori de bunuri , apoi corporatiile , au un acord prin care se angajeaza sa cumpere toate inventiile care ar produce bunuri prea durabile , si sa blokeze folosirea lor . Singurul loc unde pot fi folosite de exemplu baterii care alimenteaza fara reincarcare un robot timp 10 ani , sunt pe alte planete . Spatiul cosmic si celelalte planete din sistemul solar sunt o piata virgina pt afaceri , atata timp cat exploratorii fac un comert profitabil cu companiile de pe Pamant !?
. . . NU exista probe ca au ajuns oameni pe Luna ! Zborul pe Luna a fost o mare afacere si deocamdata nu intra in categoria film facut dupa un caz real !
. . . Acum 2000 de ani romanii isi pedepseau intelectualii incomozi exilandui la marginea imperiului . Apoi englezii ii pedepseau pe infractorii si criminalii expulzandui in Australia . Probabil americanii vor incepe sa inlocuiasca pedeapsa cu moartea cu expulzarea pe alte planete !? In spatiul cosmic cea mai mica greseala se pedepseste cu moartea . Spatiul nu este un mediu prietenos pt om . Sefii crimei organizate si alti criminali care sunt pedepsiti cu moartea , se pare ca se pricep sa ia decizii rapide in situatii de criza , kiar daca nu au prea multa scoala . In spatiul cosmic apar permanent probleme grave care trebuie remediate rapid , ca in filmu asta . Cei care au tendinte impulsive la adresa altor oameni , ar trebui sa vada filmul asta , ca sa vada ca este ceva mai neplacut decat inkisoarea pe viata sau injectia letala etc .
. . . Amatorii teoriei conspiraţiei, mulţi în Statele Unite, pretind, chiar şi acum, că zborul navei Apollo 11 n-a avut loc niciodată şi că totul a fost filmat într-un studio sau într-un deşert. Poate cel mai important argument al celor care contesta existenta misiunii Apollo11 este cel legat de lipsa stelelor din imaginile oferite de NASA. Spatiul apare în fotografii ca un imens fundal negru. Oficialii agenţiei au sustinut ca lumina solară, extrem de puternică pe suprafaţa selenară, este capabilă să obtureze orice imagine a stelelor. Acelaşi lucru se întâmplă, declară oamenii de ştiinţă americani, în momentul în care ai încerca să fotografiezi cerul pe timpul nopţii, într-un oraş puternic iluminat. O altă imagine care a şocat auditoriul a fost cea a rocii pe care apare litera „C”, ca si cum ar fi facut parte dintr-un decor prestabilit. Asemenea marcaje sunt comune în studiourile de la Hollywood, acolo unde obiectele de recuzita sunt însemnate de la A la Z, şi nu cu numere. Reacţia NASA: “Litera C de pe rocă este o iluzie optică”. La fel de contestată este şi secvenţa în care astronauţii arată steagul SUA, care flutura în momentul arborării pe suprafaţa Lunii. Cum astrul nu are atmosferă, steagul ar fi trebuit să stea nemişcat. Savanţii au ripostat: mişcarea drapelului a fost dată de astronauţi.Există şi voci care susţin că astronauţii au fost ajutaţi de nişte fire extrem de subţiri în mişcările de pe presupusa suprafaţă a Lunii şi că NASA, pentru a recrea efectul gravitaţiei, ar fi realizat filmul cu mişcări „slow-motion”. Explicaţia agenţiei: refacerea condiţiilor de pe Lună ar necesita un efort extrem de mare, chiar şi pentru standardele actuale…. Cert este că după 40 de ani, NASA si-a dat seama că a rătăcit casetele originale cu momentul istoric când Neil a păşit pe Lună. Odată ce ar fi găsite, s-ar pune capat într-un final teoriilor conspiraţioniste legate de subiect.
. . . Din 2002, Neil Armstrong ( primul om care ar fi calcat pe Luna ) n-a mai avut activităţi profesionale, în afara conferinţelor pe care le-a susţinut în diverse ţări ale lumii. Cum spuneam, trăieşte retras alături de cea de a doua soţie, Carol, cu care s-a căsătorit în 1994.
. . . SUA era in plin razboi rece cu comunistii . Rusii ajunsesera primiii in spatiu si puteau supraveghea SUA , Europa etc de sus . Criza proiectilelor cubaneze din 14 octombrie 1962 a fost o confruntare între Uniunea Sovietică și Statele Unite în legătură cu proiectilele nucleare sovietice din Cuba . Criza a durat 38 de zile, până la 20 noiembrie 1962. Această criză a fost privită ca fiind momentul când Războiul Rece a fost foarte aproape să devină război nuclear și să se transforme în Al Treilea Război Mondial .
. . . . Pasul lui Neil Amstrong pe luna , ar fi costat natiunea americana multe sute de miliarde de dolari la valoarea dolarului din anii '60 . Se putea trimite un robot care ar fi costat probabil sub 10 % din suma cheltuita . A donat bani pt zborul pe Luna tot poporul american . Banii au ajuns unde trebuie iar prostimea a primit cel mai grozav film al anilor 60-70 . Dar probabil dupa ce trec 50 de ani de la fabricarea `` transmisiei in direct de pe Luna `` vom afla si adevarul .
. .
Lulli
pe 17 Septembrie 2011 09:41
Nici acum nu-mi vine să cred cât de bun a fost... Suspans, poveste, actorii extraordinari... ce mai vrei de la un film? Plus că e bazat pe fapte reale.
zeno.marin
pe 28 August 2011 23:29
Nu stiu cum se face, dar americanii astia se vaita si se tavalaesc ca niste fotbalisti faultati la mijlocul terenului de fiecare data cand nu le iese pasenta. Isi plang de mila si incearca sa ne convinga cat de istorica e de fapt victoria asupra spatiului nostru vital, in cazul lor cel cosmic, chiar daca de fapt e un esec - vezi Doamne - recunoscut. Si atunci ce fac? Un fel de documentar artistic, ce-i drept cu actori care prin valorarea si popularitatea lor sporesc credibilitatea si practic garanteaza succesul povestii patriotice insirate.
Dupa un debut plin de replici batoase (corny) de genul "adu-ne o piatra de pe Luna", insotite de multa spoiala patriotica, ne pomenim intr-un crysis management movie plin de vumetre, ecrane si dispozitive electronice in jurul carora misuna Hanks, Bacon, Paxton si multi altii. Toate ca toate, dar ce deranjeaza cel mai mult a fost si "oscarizat": coloana sonora. Ritmurile solemne de orchestra melodramatic-triumfalista zgarie simturile si simtirea intr-o incercare sustinuta de a ne implica emotional in drama uniu esec tehnic convertit in victorie eroica.
Nu e rau filmul per ansamblu, dar nu mi se pare unul obligatoriu de vazut. Nici pe departe! Deci daca nu aveti un fetis pentru tehnica aerospatiala de hollywood, puteti sa-l uitati. O nota buna pentru Ed Harris, cel care m-a facut sa ma impac cu acest film pana la urma. Un actor excelent si poate singurul care merita un premiu in toat filmul asta. Din pacate doar o nominalizare...
Alexandra21087
pe 24 August 2011 21:21
Foarte, foarte bun filmul.Trebuie vazut macar o data in viata.
defav
pe 02 Iulie 2011 14:52
Excelent acest film , l-am vazut de mai multe ori si tot imi place , mai ales ca povestea e cit se poate de reala, apoi Tom Hanks e unul din favoritii mei . Foarte bine realizat ,din toate punctele de vedere . Neaparat de vizionat !
danymury
pe 14 Aprilie 2011 14:21
exceptional film, nu am cuvinte, actori, actiune si mult folosita si epica expresie "Houston we have a problem" ...foarte tare filmu..recomand!!
luci4n
pe 13 Martie 2011 22:40
Foarte bun film cu niste actori grozavi intr`un scenariu de exceptie bazat pe fapte reale. Vizionare placuta !
elmedico
pe 26 Octombrie 2010 20:02
Un film care nu prinde foarte bine la public, dar este prezentata in el o poveste destul de interesanta. Este foarte bine realizat!!!!!!!!!!
IchiroHideaki
pe 20 Iulie 2010 20:38
Un film exceptional...m-as uita in fiecare zi la filmul asta...hai ca acum exagerez...in fiecare luna...
Octaz
pe 09 Aprilie 2010 22:54
Nestiind mai nimic in legatura cu aceasta misiune , in timpul vizionarii , pe la jumatatea filmului , cineva a intrat in camera si mi'a spus : " E Apollo 13 ? Misiunea in care astronautii mor?" .In acel moment imi stricase toata placerea de vizionare pt ca aflasem sfarsitul. De aceea finalul m'a surprins atat de mult incat am sarit de pe scaun cand i'am auzit vocea lui Tom Hanks "Hello Houston , this is Odyssey ". Pt mine a fost un soc , un soc placut .
portofel
pe 26 Martie 2010 18:49
Emotionant!Asa ceva s-a petrecut cu adevarat,iar pentru noi,oamenii simpli e ca o poveste,nu intotdeauna cu final fericit.
palade_gil
pe 20 Iulie 2009 14:13
Un film pentru cei care s-au sacrificat ca sa STIM. Merita vazut si mai ales inteles!
Pamantul nu e o sfera rotativa cu ape ce stau lipite cuminti si curbate.
Povestea este fascinantă și are suspans datorat montajului inspirat, făcându-i pe spectatori să trăiască cu emoție momentele dramatice ale luptei pentru supraviețuire a membrilor echipajului spațial. Din păcate, deși bine realizat din punct de vedere tehnic, filmul suferă de pe urma claustrării acțiunii într-un spațiu limitat fizic, a rigidității actoricești și a unui ton patriotic triumfalist american (evidențiat prin expresii de genul ”noi nu am pierdut nici un astronaut în spațiu” sau ”președintele se interesează personal” și mai ales printr-o coloană sonoră enervantă cu un cor de viori care zgârie urechile pentru a impresiona publicul).
Misiunea Apollo 13 a fost totuși un eșec spațial, căruia i-a lipsit foarte puțin să se transforme într-o catastrofă, de aceea nu înțeleg tonul triumfalist tipic hollywoodian al filmului. Din acest motiv, nu am fost mișcat sufletește în ciuda redării cu acuratețe a evenimentelor din acele zile, a reconstituirii tehnice credibile și a interpretărilor decente. Prea sentimentalist și prea lacrimogen, deci neconvingător. În concluzie, ”Apollo 13” este un film foarte bun, deși nu excelează însă în plan artistic.
Norocul meu ca am vazut filme mult mai bune.De ce jelesc unii de mila americanilor?
. . . NU exista probe ca au ajuns oameni pe Luna ! Zborul pe Luna a fost o mare afacere si deocamdata nu intra in categoria film facut dupa un caz real !
. . . Acum 2000 de ani romanii isi pedepseau intelectualii incomozi exilandui la marginea imperiului . Apoi englezii ii pedepseau pe infractorii si criminalii expulzandui in Australia . Probabil americanii vor incepe sa inlocuiasca pedeapsa cu moartea cu expulzarea pe alte planete !? In spatiul cosmic cea mai mica greseala se pedepseste cu moartea . Spatiul nu este un mediu prietenos pt om . Sefii crimei organizate si alti criminali care sunt pedepsiti cu moartea , se pare ca se pricep sa ia decizii rapide in situatii de criza , kiar daca nu au prea multa scoala . In spatiul cosmic apar permanent probleme grave care trebuie remediate rapid , ca in filmu asta . Cei care au tendinte impulsive la adresa altor oameni , ar trebui sa vada filmul asta , ca sa vada ca este ceva mai neplacut decat inkisoarea pe viata sau injectia letala etc .
. . . Amatorii teoriei conspiraţiei, mulţi în Statele Unite, pretind, chiar şi acum, că zborul navei Apollo 11 n-a avut loc niciodată şi că totul a fost filmat într-un studio sau într-un deşert. Poate cel mai important argument al celor care contesta existenta misiunii Apollo11 este cel legat de lipsa stelelor din imaginile oferite de NASA. Spatiul apare în fotografii ca un imens fundal negru. Oficialii agenţiei au sustinut ca lumina solară, extrem de puternică pe suprafaţa selenară, este capabilă să obtureze orice imagine a stelelor. Acelaşi lucru se întâmplă, declară oamenii de ştiinţă americani, în momentul în care ai încerca să fotografiezi cerul pe timpul nopţii, într-un oraş puternic iluminat. O altă imagine care a şocat auditoriul a fost cea a rocii pe care apare litera „C”, ca si cum ar fi facut parte dintr-un decor prestabilit. Asemenea marcaje sunt comune în studiourile de la Hollywood, acolo unde obiectele de recuzita sunt însemnate de la A la Z, şi nu cu numere. Reacţia NASA: “Litera C de pe rocă este o iluzie optică”. La fel de contestată este şi secvenţa în care astronauţii arată steagul SUA, care flutura în momentul arborării pe suprafaţa Lunii. Cum astrul nu are atmosferă, steagul ar fi trebuit să stea nemişcat. Savanţii au ripostat: mişcarea drapelului a fost dată de astronauţi.Există şi voci care susţin că astronauţii au fost ajutaţi de nişte fire extrem de subţiri în mişcările de pe presupusa suprafaţă a Lunii şi că NASA, pentru a recrea efectul gravitaţiei, ar fi realizat filmul cu mişcări „slow-motion”. Explicaţia agenţiei: refacerea condiţiilor de pe Lună ar necesita un efort extrem de mare, chiar şi pentru standardele actuale…. Cert este că după 40 de ani, NASA si-a dat seama că a rătăcit casetele originale cu momentul istoric când Neil a păşit pe Lună. Odată ce ar fi găsite, s-ar pune capat într-un final teoriilor conspiraţioniste legate de subiect.
. . . Din 2002, Neil Armstrong ( primul om care ar fi calcat pe Luna ) n-a mai avut activităţi profesionale, în afara conferinţelor pe care le-a susţinut în diverse ţări ale lumii. Cum spuneam, trăieşte retras alături de cea de a doua soţie, Carol, cu care s-a căsătorit în 1994.
. . . SUA era in plin razboi rece cu comunistii . Rusii ajunsesera primiii in spatiu si puteau supraveghea SUA , Europa etc de sus . Criza proiectilelor cubaneze din 14 octombrie 1962 a fost o confruntare între Uniunea Sovietică și Statele Unite în legătură cu proiectilele nucleare sovietice din Cuba . Criza a durat 38 de zile, până la 20 noiembrie 1962. Această criză a fost privită ca fiind momentul când Războiul Rece a fost foarte aproape să devină război nuclear și să se transforme în Al Treilea Război Mondial .
. . . . Pasul lui Neil Amstrong pe luna , ar fi costat natiunea americana multe sute de miliarde de dolari la valoarea dolarului din anii '60 . Se putea trimite un robot care ar fi costat probabil sub 10 % din suma cheltuita . A donat bani pt zborul pe Luna tot poporul american . Banii au ajuns unde trebuie iar prostimea a primit cel mai grozav film al anilor 60-70 . Dar probabil dupa ce trec 50 de ani de la fabricarea `` transmisiei in direct de pe Luna `` vom afla si adevarul .
. .
Dupa un debut plin de replici batoase (corny) de genul "adu-ne o piatra de pe Luna", insotite de multa spoiala patriotica, ne pomenim intr-un crysis management movie plin de vumetre, ecrane si dispozitive electronice in jurul carora misuna Hanks, Bacon, Paxton si multi altii. Toate ca toate, dar ce deranjeaza cel mai mult a fost si "oscarizat": coloana sonora. Ritmurile solemne de orchestra melodramatic-triumfalista zgarie simturile si simtirea intr-o incercare sustinuta de a ne implica emotional in drama uniu esec tehnic convertit in victorie eroica.
Nu e rau filmul per ansamblu, dar nu mi se pare unul obligatoriu de vazut. Nici pe departe! Deci daca nu aveti un fetis pentru tehnica aerospatiala de hollywood, puteti sa-l uitati. O nota buna pentru Ed Harris, cel care m-a facut sa ma impac cu acest film pana la urma. Un actor excelent si poate singurul care merita un premiu in toat filmul asta. Din pacate doar o nominalizare...