Comentarii Comentează
 • Ghemot
  pe 03 Februarie 2019 17:58
  Cred că este unul dintre cele mai frumoase filme biografice românești!
 • george_brin
  pe 29 Decembrie 2015 19:17
  "N-am căutat slavă, slavă de multe ori pierde pentru că ei cunosc pe omul. Eu nu lucrez pentru gloria mea personală, ci pentru slava lui muncii geniului uman. Ce contează cine a făcut aceste lucruri, este important ca ele exista. "(Aurel Vlaicu)
  Aurel Vlaicu a vrut să fie cu un pas înaintea lumii și a reușit
  Aurel Vlaicu este omul care a dat un nou înțeles de zbor, a fost primul om care a zburat un aparat mai greu decât aerul, fără nici un ajutor din afară.
 • cezarika21
  pe 18 Octombrie 2015 18:20
  O personalitate colosală ca Aurel Vlaicu ar fi meritat un film mult mai bun. Lupta marelui aviator de a-și construi avionul în țara sa de suflet, România, este o dovadă impresionantă de patriotism și ar trebui să ne facă mândri pe toți cei care ne simțim români. Vlaicu s-a zbătut pentru visul său, a suferit și a murit martiric în încercarea de a traversa Carpații pentru a uni simbolic România de teritoriile românești de peste munți ocupate la acea vreme. Moartea sa a fost unul dintre miile de sacrificii făcute de înaintașii noștri pentru promovarea idealului național românesc.

  Filmul consacrat marelui aviator de către regizorul Mircea Drăgan este o narare epică destul de modestă a principalelor repere ale vieții lui Aurel Vlaicu și, chiar dacă transmite unele emoții, nu reușește să imprime în sufletele privitorilor dimensiunea reală a geniului ingineresc și aspirațiile patriotice ale marelui nostru compatriot. Efortul tânărului actor Gabriel Oseciuc este remarcabil, ca și munca depusă de meseriașii care au lucrat la reproducerea aparatelor de zbor folosite în film.

  Principalul merit al filmului îl reprezintă totuși aducerea în atenția publicului a personalității luminoase a lui Aurel Vlaicu, îndemnându-ne astfel să-i cinstim memoria.
 • Vegetarian
  pe 08 Februarie 2014 21:43
  Avioane pt pasageri - deturnari , accidente aeronautice = un risc pt calatori si pt contribuabili = Sunt multe bulevarde principale in marile orase din Transilvania care poarta numele Aurel Vlaicu . Oameni teribilisti la vremea lor care siau dat viata pt ca in prezent locuitorii marilor orase sa plateasca subventii de milioane de euro anual companiilor aeriene , ca sa fie poluati sonor din ora in ora , sa le scada speranta de viata . In Romania inca pilotii , hotaresc daca avioanele lor care umbla mai mult goale ocolesc marile cartiere din orase si aterizeaza pe aeroport pe traseul promis de prefect sau daca ii innebunesc pe platitorii de tva cu zgomotul avioanelor pe care le piloteaza .. In Elvetia si alte tzari platitorii de impozite dupa procese au reusit sa ii convinga autoritatile definitiv nu pana se skimba prefectul corupt , sa modifice traseele companiilor aeriene .
  Aurel Vlaicu nascut 19 noiembrie 1882, Binținți, lângă Orăștie, județul Hunedoara , ar fi decedat la 31 de ani se pare din cauza unui atac de cord , la 13 septembrie 1913, în timpul unei încercări de a traversa Munții Carpați cu avionul său Vlaicu II, s-a prăbușit în apropiere de Câmpina . 80 % din decesele premature sunt datorate infarctelor . Toate accidentele rutiere , aviatice , cancerele de san , de prostata etc impreuna nu ucid 20 % din populatia tanara . Intrun tren exista un semnal de alarma care poate opri trenul oricand daca cuiva i se face rau . Intrun avion de linie pasagerii nu au voie sa se parasuteze cum fac pilotii din avioanele militare si de acrobatie .
  Filmu asta arata cum la fiecare accident minor la care supravietuia ekipa care il ajuta il sustinea , il incuraja sa isi mai riste viata pana cand a patito .
  Destul de convingator Gabriel Oseciuc la 27 de ani in rolul lui Aurel Vlaicu

  Un film despre superbii ani 1910 in care exista multa pasiune , putine norme , regulamente , piedici ..

  Filmul acesta a fost difuzat online la Neptun Tv , in 8 feb 2014 . Putine filme sunt oferite de televiziuni , pe net gratis .
 • Iulidesprefilme
  pe 08 Decembrie 2012 19:09
  Film biografic care omagiază personalitatea unică a lui Aurel Vlaicu.
 • ciprian34
  pe 10 Martie 2012 20:53
  Un film interesant despre un mare roman,Aurel Vlaicu care a realizat ceva la care altii nici nu visau pe vremea aceea
 • cetateanu
  pe 18 Septembrie 2010 18:41
  O ecranizare foarte buna a unei vieti a romanului cu care ne putem mandrii oriunde ne-am duce.
 • Bug94
  pe 02 Septembrie 2010 08:24
  Acest film este intradevar o capodopera. Aurel Vlaicu va fi intodeauna un om important pentru toti romanii
 • cl24
  pe 19 Aprilie 2010 19:12
  Un film ce pune in scena viata unui om important al Romaniei, nu poate fi decat unul foarte bun.