Comentarii Comentează
 • Domolul
  pe 22 Septembrie 2020 21:56
  Se mai fac filme? Iată că da. Nu mă întrebați vă rog cum s-au făcut filmările la Away că nu vreau să discut iarăși despre virus , tocmai pentru că am terminat o discuție despre acest subiect, a câta oare, și mă simt deja obosit de această temă, ca de obicei.
  Cei cărora le face rău expunerea la “lefțoisme" să nu vadă filmul ăsta. Cam sunt ceva elemente democrate sau dacă vorbim de Europa, elemente de stânga sau cum am spune noi ăștia din est, mici comunisme nevinovat aruncate prin scenariu. Să vi le spun mai departe. Echipa de cosmonauți este eterogenă ( bărbați dar și femei, albi dar și un negru, caucazieni dar și un asiatic) globalizarea , uniformizare echipei, este crescută (2 americani, un chinez, un indian, un rus, se vorbește engleza dar și toate aceste limbi în original), Avem și lgbt printre echipajul navei, iar în cercul de la liceu al unor fete adolescente de pe pământ, avem și o grasă și o altă fată cu probleme tip retard, ambele acceptate și perfect integrate printre copii. Printre acești oameni de știință astronauții de pe navă, există și atei dar se spun și rugăciuni. Comandantul navei este, ați ghicit, o femeie, of course americană ( hai, terminați cu prostiile! ). Pe scurt , o lume diversă .
  Apar și teme care au mai apărut și în filme mai vechi : dilema Nasa îi sacrifică pe astronauți ?, versus îi poate salva (dar cu ce riscuri). Se folosesc efecte sonore și muzica mie mi s-a părut că seamănă foarte mult cu cea din Interstellar. Toate acestea s-au mai făcut parcă.
  Cu ce vine nou? Mie mi se pare că vine cu tema : viața de familie, așa cum este ea, cu mici probleme obișnuite, de rutină ( notele de la școală ale copiilor, sănătatea membrilor unei familii, iubirea dintre părinți și copii) pot fi puse în balanță cu cele mai inalte scopuri ale omenirii: calatoria prin spatiu. De aceea pare că cea mai bună soluție pare că ar fi creșterea oamenilor în societăți echilibrate, cum este cea occidentala. Poate fi societatea americană de exemplu (exemplu luat la întâmplare) chiar așa imperfecta cum este ea, cu micile defecte de stânga, tot este mai bună decât India, unde poți muri de atâtea boli, decât China unde nu te lasă cu lgbt, sau decat Rusia, o democrație eșuată in mâna unor oameni cu comunisme în memorie.
 • stefanandreea
  pe 08 Septembrie 2020 00:57
  Mi-a plăcut mult, o dramă destul de reușită, am experimentat multe emoții de toate felurile pe parcursul serialului.