Netflix
×
Utilizator
×
Comentarii Comentează
  • Victorrr
    pe 27 Decembrie 2015 20:01
    Un film cam tulburator. Daca vrei sa vezi cum traieste viata un autist, acesta e un film pe care trebuie sa-l vezi. Actorul din rolul principal a jucat bine. Regizorul a facut unele treburi bune, cum ar fi filmarea lumii inconjuratoare cum o vede protagonistul, dar si unele lucruri care au scazut din valoarea filmului dupa parerea mea: unele scene se succesau prea rapid si erau greu de urmarit pentru un roman, care citeste subtitrarea...
  • nelloti
    pe 02 Iunie 2015 22:51
    Intr-adevar un film cu mesaj, izvorat din realitatea cotidiana. O realitate banala, uzata, reprimata in gesturi de dispret sau printr-o pasivitate plina de lasitate. Insa nu stiu cati ar putea pricepe ca batjocura , ura si dispretul sunt forme primitive ale unui adn de pestera si nu o stare compatibila cu secolul in care traim. Filmul iti creeaza un fel de depresie amestecata cu neputinta de a interveni; cu acea pornire de a ajuta facand dreptate in felul tau, de a schimba lucrurile, de a-l ajuta pe cel batjocorit. Este o traire post-factum. Iar Greg Timmermans isi joaca rolul remarcabil. Nu este un film pentru toata lumea, ci mai degraba pentru cei care au o anumita sensibilitate fata de tot ceea ce este uman.
  • ornitoring
    pe 17 Februarie 2014 00:21
    filmu e fo k cu un scenariu de nota 20, interpretarea actoriceasca pur si simplu isi intra i n pielea personajului, merita vazut, eu zic ca e de nota 10 uitativa !
  • Utube
    pe 14 Februarie 2012 06:37
    Filmul prezintă drama pe care o trăieşte zilnic un adolescent, bolnav de o formă de autism, atunci când merge la şcoală, toate răutăţile, imaginabile şi imaginabile, la care este supus de colegii săi şi neputinţa adulţilor din jurul lui de a-l ajuta să se integreze în societate sau să-l protejeze de acţiunile celor care-l batjocoresc. Pelicula este foarte dură, cel puţin în prima parte, pe alocuri umilitoare, revoltătoare iar unele scene sunt de-a dreptul greţoase dar sunt extraordinar de bine realizate exploatând orice efect posibil pentru a descrie cât mai bine grotescul situaţiilor.

    Ideea realizării peliculei este inedită prin faptul că băiatul autist trăieşte, din punct de vedere psihic şi emoţional, în două lumi diferite, având două personalităţi diferite. Astfel în lumea reală este un nimeni (în limba daneză titlul peliculei citit împreună înseamnă „sunt un nimeni”) fiind batjocorit de colegi, slab şi instabil emoţional având accese de furie necontrolate iar în lumea imaginară, pe care o trăieşte prin intermediul unui joc pe calculator numit Archlord, este un luptător foarte puternic, important, curajos şi de neînvins, un fel de „Făt Frumos”. Pe parcursul filmului, în anumite scene în care este agresat fizic sau psihic, băiatul realizează mental o transpunere între situaţiile reale în care se află şi situaţii similare în care s-ar afla ca personaj în jocul pe calculator, generând soluţii virtuale pentru situaţiile reale, ceea ce, pentru cinefilii pasionaţi de jocuri pe calculator, reprezintă un mixaj spectaculos şi de foarte mare efect.

    Din păcate, şi spun aşa pentru că din cauza sumedeniei de forme de batjocoră la care este supus, spectatorul va fi îndreptăţit să spună „din păcate”, frica lăuntrică a băiatului generată de specificul bolii de care suferă, nu-l va lăsa să pună în aplicare, pentru a se apăra de agresiunile din viaţa reală, soluţiile generate din lumea virtuală, pentru că, precum se ştie, într-un joc pe calculator în care lupţi pentru a supravieţui, soluţia într-o confruntare directă este una extremă: ori mori tu ori adversarul.

    Actorii îşi interpretează bine rolurile, în special cel care-l interpretează pe băiatul autist, un singur lucru fiind de menţionat, că acesta este prea în vârstă comparativ cu vârsta ce ar fi trebuit să o deţină personajul pe care-l interpretează.

    Finalul filmului este unul fericit, cu totul neaşteptat pentru spectator şi în plus explică multe din scenele din film care păreau, la momentul respectiv, de neînţeles. Totuşi finalul este trădat, pentru un ochi avizat, din comportamentul părinţilor, la fel fiind devoalată şi prezenţa fizică a prietenei lui, două mistere pe care le vor dezvălui scenele finale ale peliculei.

    Vizionare plăcută!
  • Alin420
    pe 24 Decembrie 2011 11:53
    Interesant
    Doar ce am terminat de văzut filmul impresionant și finalul te lasă fără cuvinte.
  • Krakatau
    pe 07 Iunie 2011 23:34
    L-am vazut pe şase-a şasea. Inca un 6 si l-as fi luat ca propaganda anti rasa umana. Dar nu e, ci spune lucrurilor pe nume, asa cum sunt ele si asa cum nu vor mai fi - caci va fi si mai rau pe masura ce generatiile se scurg pe apa sambetei.

    Un film despre un baiat autist de vreo 18 ani, care, fiind bataia de joc a colegilor de la scoala, isi gaseste alinarea intr-un joc de pe internet, unde cunoaste si o fata, dar care nu cunoaste adevarul despre el. Ecranizarea unui roman inspirat din fapte reale cica, zice wiki. Un film mai greu de digerat, dar care noteaza pe un A4, cu scris marunt si fara spatii goale, o lista cu defecte ale societatii de azi. Hartie cu care noi, societatea, vom empatiza, folosind-o probabil sa ne stergem la fund.

    Nu te tine cu sufletul la gura, dar are un final original si surprinzator. Pe IMDb are 7.6, dar mi se pare prea mult. E bun doar daca te deranjeaza ignoranta societatii de azi si vrei sa te enervezi si mai tare :)) Daca te-ai resemnat deja, atunci nu are niciun efect.

    Daca esti genul de om care isi bate joc de altii pentru a-si intari stima de sine, esti invitatul meu sa imi dai minus.
  • caezsar
    pe 20 Martie 2011 16:28
    un film foare reusit....nu ma asteptam la un asa final....chiar mindfuck!
  • iiii
    pe 19 Ianuarie 2011 12:21
    mie mi-a placut, mai multa lume ar trebui sa caste ochii si sa inteleaga ceva din acest film
  • robbiex2
    pe 15 Mai 2010 11:42
    mda.un must see pentru generaţia de astăzi de tineri !!
  • andreea_andreea
    pe 03 Aprilie 2010 23:32
    interesant filmul cu baiatul bolnav ..............................