Comentarii Comentează
  • ColourNew
    pe 18 Mai 2021 23:47
    Un film extraordinar de slab... Nu m-am asteptat la un film de razboi sa lipseasca inamicii ,adica nemtii(germanii)...Doua ore am asteptat sa vad subiectul din film,dar am pierdut timpul degeaba...NU MERITA VIZIONAT...
    Am atasat o lista de filme cu adevarat de succes...

    Razboi - American Sniper -
    Razboi - As Far As My Feet Will Carry Me -
    Razboi - Bridge Of Spies -
    Razboi - Company Of Heroes -
    Razboi - Defiance Sfidarea -
    Razboi - Edge Of Tomorrow -
    Razboi - Enemy At The Gates -
    Razboi - Escape From Sobibor -
    Razboi - Everymans War -
    Razboi - Hacksaw Ridge -
    Razboi - Karol - Un Uomo Diventato Papa -
    Razboi - Les Femmes De L'ombre -
    Razboi - Pearl Harbor -
    Razboi - Razboiul Lui Hart's -
    Razboi - Rescue Dawn -
    Razboi - Silent Night -
    Razboi - Stalingrad -
    Razboi - The Great Escape -
    Razboi - The Lost Battalion -
    Razboi - U - 571 -
    Razboi - Unbroken -
    Razboi - Unsere Mütter, Unsere Väter -
    Razboi - War Of The Arrows -
    Razboi - We Were Soldiers -
    Razboi - Yanks -
    Razboi - Zece De La Navarone -
    Razboi - Zwartboek -
  • Smrs
    pe 06 Februarie 2021 03:42
    Filmul este frumos și cu siguranță putea fi mai intens și mai bine interpretat. Sunt câteva exagerări și câteva elemente nelalocul lor care distrug posibilitatea cinefilului de a urmări cu sufletul la gură, așa cum se întâmplă în cazul altor filme despre război. Cu toate acestea, filmul este creat ca un semi-documentar prezentat din perspectiva americană a lui Eleanor Roseveelt, ceea ce mi se pare cam ciudat și nepotrtivit, nu ân sensul că ar strica ceva, dar filmul despre unul dintre cei mai mari eroi sovietici are o treime dedicată americanilor cu clasica lor bohemie, care nu se potrivește acestui film. În rest, Ludmila, o fată educată într-un spirit cazon de un tată autoritar, este candidatul perfect pentru a deveni soldat și datorită talentului său devine cel mai bun lunetist. Din păcate, filmul scoate în evidență îndoctrinarea comunistă care îi asmuțea pe toți contra fascismului hitlerist, neștiind că de fapt, fac loc unui rău mult mai mare - comunismul stalinist. Hitler rămâne un titan, oricât de mare ar fi lupta publică contra acestei părți de istorie..a atacat mereu pe pământuri străine cu succes, în ritmul în care putea să trimită oameni în aceste locuri. Mereu în haită, cu cele mai bune tehnologii ale momentului, pierzând doar prin erodarea trupelor pe un pământ străin. Revenind la film, personajul Ludmilei este o fetișcană frumușică, cinică, dar care își găsește slăbiciunea în doi bărbați, ofițeri, care dominau prin poziția lor superioară, dar mor pe câmpul de luptă, aducându-i serioase avarii sufletești lunetistei. Este o reconfirmare că femeile n-au o problemă cu vârsta sau look-ul bărbatului cât timp acesta are reprezentare socială. Un lucru extrem de trist, în contextul în care va fi salvată de cel care o iubise mereu..dar fiind băiat bun, nu primește nicio șansă. Sigur că e ciudată insistența pe aceste povești, dar poate doar așa s-a putut contura tipologia Ludmilei. Pe de altă parte, mi se pare exagerată scena uciderii celui mai bun lunetist, chiar dacă este inspirată din caz real, deoarece omul e de neclintit pe poziție, în timp ce ea leșină, adoarme, abia mai rezistă. iar la final se și ridică și observată fiind, trag amândoi, dar moare doar el. În fine, rămâne un film bun, dar putea fi mult mai bun.
  • dany6960
    pe 29 Aprilie 2019 11:01
    Film soft de razboi facut de rusi despre cea mai temuta femeie lunetist din istorie, Lyudmila Pavlichenko. Ea a fost creditata cu 309 victime in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. A luptat timp de opt luni la Sevastopol, unde a fost premiata de catre Armata Rosie si inaintata in grad. Ranita de mai multe ori pe campul de lupta, a fost retrasa de pe front abia dupa ce o racheta i-a explodat în fata, cand pozitia sa a fost bombardata de germanii disperati sa o ucida. A fost primul soldat sovietic care a vizitat Casa Alba, unde s-a întalnit cu presedintele Franklin Roosevelt şi cu Prima Doamna Eleanor Roosevelt.
  • gimini_boy
    pe 27 Februarie 2018 14:43
    Rușii fac filme de război și mai bune decât acesta. I-am scăzut 3 puncte pentru:

    - erorile istorice: cucerirea Odesei a fost în proporție de 90% treaba armatei a 4-a române, or în film apar numai nemți. Asta mi se pare cea mai gravă eroare. De asemenea, după știința mea aviația regală română a avut un oareșcare rol și în asediul Sevastopolului - măcar de susținere a asediului pus în practică de nemți. În film nu apar decât avioane nemțești. Probabil că mai sunt și alte erori legată de biografia reală a personajului principal, Ludmila Pavlicenko, dar astea nu contează.
    - pe alocuri, cam mult sirop pentru un film de război. Tranșeele nu sunt „ferma vedetelor” sau „Big Brother” și chiar dacă Ludmila a luptat alături de bărbați (ca multe alte femei, de altfel) mă îndoiesc că se îndrăgostea o dată la câteva luni de câte unul nou.
    - ca realizare, are un aer vag americănesc pentru care i-am mai scăzut un punct. Dacă vroiam să văd un film american de război, mă uitam la unul american.

    Per ansamblu însă e un film bun și actrița principală joacă bine.
  • cosmin742000
    pe 23 Aprilie 2017 22:40
    Un dilm rusesc de razboi foarte bun , despre un fel de Ecaterina Teodoroiu a lor, numai ca mult mai viteaza si participanta activa la luptele din ww2 , nu doar o asistenta medicala precum a fost Ecaterina Teodoriu singura noastra eroina de razboi.Ca Liudmila insa au fost zeci de mii de femei rusoaice.Lyudmil a fost cea mai buna lunetista din istorie , omorand singura cu pusca (deci nu cu mitraliera) 209 nazisti ,printre care si cel mai bun lunetist german.Meritele ei au fost recunoscute pana si de nataraii de americani , care nu au fost in stare sa castige in toata istoria lor nici macar un razboi.Efectele speciale ca de obicei in cazul filmelor rusesti exceptionale.Jocul actorilor desavarsit.
  • Ghemot
    pe 23 Octombrie 2016 22:11
    Un film foarte bun. Totuși, cinematografia (fost sovietică să-i spunem) este departe de cea americană. Ca să fac o comparație, aș da exemplu filmul american „Lone Survivor” care prezintă povestea tot unui lunetist. Din punctul meu de vedere acesta este cu mult peste filmul de față.
    În orice caz, este un film bun care merită văzut!
  • alfonso1
    pe 16 August 2016 09:54
    Realist,filmat foarte bine,muzica buna,sunete bune,interpretare buna. Actiune si multe momente de reflexie asupra razboiului,dar mai ales,parerea mea, a unei intrebari: la ce bun ???
    La ce e bun razboiul? La ce bun?
  • stricted
    pe 17 Ianuarie 2016 03:38
    Bun filmul.Actrita principala , eroina, da farmec unei realitati dure a ceea ce inseamna un razboi.
  • Stefanzy
    pe 03 Iunie 2015 09:47
    Foarte unic, un contrast foarte bine reusit. Imi aduce aminte de ce imi plac filmele de razboi. Merita vazut!
  • mishu88
    pe 24 Mai 2015 22:39
    Imagine, scenografie, trăiri, culori, acțiune, dragoste... toate puse într-un film de colecție. Păcat că este vorba despre un război..... Și să nu uităm, frumoasa reinterpretare a melodiei Кукушка de către Polina Gagarina.
  • Manusa
    pe 24 Mai 2015 19:33
    Fiind un fan al filmelor de razboi, mai ales cele care au tema Celui de-al Doilea Razboi Mondial, acest film mi s-a parut foarte reusit si foarte bun. Este un film care spune povestea unei lunetiste Lyudmila Pavlichenko, care a fost cea mai buna lunetista din istorie, reusind in Cel de-al doilea Razboi Mondial sa ucida 309 inamici.
    Un film care merita vazut!