Trei perioade de timp, trei povești, trei planuri și trei personaje construiesc intriga filmului “Brancuși din Eternitate”, poveste care încearcă să zugravească personalitatea sculptorului Constantin Brancuși. Fiecare personaj vorbește, în felul său, despre talentul și operele unuia dintre cei mai mari artiști.
Povestea principală este cea despre Brancuși în perioada lui de maturitate, atât fizică cât și creativă. Este perioada care urmează sosirii lui la Paris, perioada prieteniei cu Modigliani dar și a relației cu Martha, unul dintre modelele lui, poate chiar modelul lui preferat. În ciuda nenumăratelor lui trădări, Martha îi rămâne credincioasă până la moartea ei.
A doua poveste este a lui Marin Etu, un student la Arte plastice, în București, în perioada instaurării regimului comunist. Din cauza unor critici aduse unora dintre membrii Academiei Romane care au refuzat moștenirea pe care Brancuși ar fi vrut s-o lase statului roman, este condamnat la 13 ani de detenție. După ce este eliberat, Securitatea îl obligă să falsifice multe din lucrările lui Brâncuși.
A treia poveste îl are în centrul ei pe Milarepa, un mare învățat ce a trait în sec. al XII-lea în Tibet. Milarepa e evocat de multe ori de Brâncuși, mare admirator al învățăturilor sale. dar și de Marin Etu. În timpul detenției datorită unui coleg de celulă, Marin Etu ajunge să afle multe despre viața lui Milarepa. Milarepa este liantul dintre sculptorul Brâncuși și falsificatorul Marin Etu, liantul dintre destinele lor.
“Brâncuși din Eternitate” este un film despre căutarea adevărului și a perfecțiunii în artă, dar și despre dezamăgirile provocate de nerealizări. Este, însă, și un film despre cel care le influențează viețile până în clipa trecerii în singurătate…Milarepa.