Filmul este bazat pe evenimente reale care au avut loc în Marea Britanie la mijlocul anilor '80 - inceputul anilor 90 , atunci când guvernul conservator al lui Margaret Thatcher închisese zeci de mine
klute
pe 19 Iulie 2013 13:50
Încă n-am văzut filmul, așa că n-am cum să mă pronunț, dar pînă atunci aș vrea să aduc un omagiu și să mă închin la sfînta prostie a celui care ne-a dăruit următoarea propoziție din sinopsis: "Ei rămân fără speranţă până când apare Gloria cu Flugelhorn." Lasă că habar n-are că flugelhorn-ul e un soi (mai mare) de trompețîcă, mai exact un fligorn, dar nici formularea din sinopsisul de pe IMDb ("the arrival of flugelhorn player Gloria"), din care presupun că s-a inspirat dumnealui caessar, nu prea favorizează o asemenea revărsare de imaginație și creativitate, prin care, nici mai mult, dar nici mai puțin, este introdus un element de fantastic și de animație (mă refer la personificarea fligornului) într-un film ce, potrivit rezumatului, se vrea totuși cu picioarele pe pămînt. Eu zic să salutăm această reușită și să ne imaginăm, cu groază, de cîte lucruri bune am fi văduviți dacă internetul ar fi interzis unora precum uimitorul și talentatul domn Flugelhorn-Caessar, dar și altor tufe din fauna inepuizabilă a desenelor "animale".
Vegetarian
pe 07 Decembrie 2012 20:41
Daca la inchiderea unor mine de carbuni din Anglia au fost atatea probleme , cum va fi la inkiderea unor mine de aur , metale rare sau kiar uraniu din Rosia Montana ?
. . . Corporatiile mari sunt conduse mai nou de tineri de 28 - 35 de ani cu note mari in facultate , si preocupati doar de vacantele gratuite in insule indepartate , de masini de lux pt vacantele de anul nou si vacanta de vara , conturile lor din paradisuri fiscale etc ..
mihaelatb
pe 07 Decembrie 2010 16:42
"o felie" de viata, asta prezinta acest film, fara nume sonore, fara buget de rasunet, dar echilibrat si bun. Nu are happy end ca filmele americane si nici nu lasa o "codita" pentru o urmare. Isi spune povestea si se termina. Mi-a placut pentru ca am intalnit acel aer insular, inconfundabil pe care l-am vazut si in Dear Frankie, in Holy Watersi mai ales in This Sporting Life.
Piratu
pe 06 Decembrie 2010 16:31
Un film ce am avut placerea sa-l vizionez la tv si a fost spre surprinderea mea un film care merita vizionat daca vrei sa vezi impactul social al inchiderilor minelor de carbuni din Anglia.O poveste bine spusa care a lasat un mesaj clar,atunci cand corporatiile mari iau o decizie acestea sa se gandeasca si la factorul social pe care-l provoaca....
. . . Corporatiile mari sunt conduse mai nou de tineri de 28 - 35 de ani cu note mari in facultate , si preocupati doar de vacantele gratuite in insule indepartate , de masini de lux pt vacantele de anul nou si vacanta de vara , conturile lor din paradisuri fiscale etc ..