Comentarii Comentează
  • Deceoare
    pe 05 Iunie 2024 17:55
    Cum spunea Ion Cristoiu:"Fiecare ziarist mărunt, se crede un mare scriitor". Liviu Timbus a scris un scenariu de cacao, care evident a fost aprobat (pentru că era de cacao), apoi s-a făcut un film bineînțeles de cacao. Sinopsisul este foarte scurt deoarece nu ai nimic a spune despre un film de cacao.
  • balta67verde
    pe 18 Decembrie 2018 14:34
    Un film destul de sters, i-as zice comedie mediocra. Daca nu avea in distributie un Caramitru, Anghelescu, Violeta Andrei, nu merita mai mult de 5 sau 6 stele.
  • Iulidesprefilme
    pe 18 Iulie 2018 18:21
    Un film modest din toate punctele de vedere...Afectat de directive de partid, de racile ale unei epoci controversate...
  • cezarika21
    pe 03 Septembrie 2017 19:42
    Un scenarist aflat în pană de idei (interpretat de Al. Arșinel) sosește într-un institut de cercetări cu scopul de a găsi material pentru scenariul unui viitor film. Acolo găsește oameni onești și muncitori, cu o viață banală, așa că este nevoit să improvizeze în scenariu o acțiune de spionaj internațional în care bieții cercetători devin agenți dubli, plini de vicii, cu o viață activă extrasă parcă din filmele polițiste americane.

    Destul de convențional, ”Ca-n filme” ilustrează diferența semnificativă existentă între ceea ce vezi într-un film și ceea ce există în realitate. Publicul este interesat să vadă secvențe glamour-oase cu spioni, femei fatale, dansuri lascive, urmăriri, împușcături și leacuri minune, în timp ce realitatea este de multe ori de-a dreptul prozaică. În spatele descoperirilor se află adesea multă muncă, nopți nedormite, șicane ale colegilor invidioși, cicăleli ale partenerilor de viață neglijați etc.

    Se pare că proiectul inițial era mult diferit față de rezultatul final, după cum spunea Arșinel, dar nu a fost pe placul cuiva de sus așa că a trebuit modificat în grabă pentru a putea fi difuzat în cinematografe. Acțiunea a devenit plată și pe alocuri chiar ridicolă, ca urmare a înglobării clișeelor și poncifelor din filmele românești de actualitate, iar lipsa succesului la public de la vremea lansării devine astfel explicabilă. În ciuda acestor modificări distructive, filmul nu este ratat în întregime, așa cum ați putea fi tentați să credeți, dar prezintă un interes mult scăzut cinefililor contemporani din era digitală.
  • cosmin742000
    pe 16 Noiembrie 2016 07:06
    O comedie romaneasca foarte buna................................................