Comentarii Comentează
  • ioanaa_ioana
    pe 17 August 2024 18:13
    Se pare ca in urmatorii ani sportivele trans naturale sau altoite, nu vor mai exista in sport pentru simplul fapt ca au mai multa forta decat una obisnuita, natura invinge.
    Filmul este bun, dar depinde cine il vede: un impotent, ala cu 2 minute, ala cu castrat cu aere de diva...
    Lesbianismul este impotriva firii dar vechi de cand lumea, asa ca daca traiti experiente de genul asta il puteti viziona cu placere.
  • user-61fb80a6f0cd9
    pe 15 Aprilie 2023 11:59
    Propaganda homosexuala sub forma de "film" pentru ignoranti dar mai ales pentru ignorante NF (nefutute) feministe si virgine care alta treaba nu au decat sa scrie romane morale pe aici despre marele pacat numit homosexualitatea.

    Si care inca nu au habar ca in ritmul curent de lgbtizare institutia femeie nu va mai exista pentru simplul fapt ca barbatii devin "femei" si nu invers.

    In sport deja femeia nu mai exista: transexualii castiga meciuri de box, haltere si cam orice sport.

    Asta merita feministele idioate virgine si singure spalate pe creier, poate se vor trezi naiba odata!
  • alali
    pe 21 August 2018 14:15
    Cu 13 ani in urma, Todd Haynes aducea pe ecarne drama Cathyei, o sotie ce descopera cu stupoare tendintele homosexuale ale sotului ei. In Carol, noua productie a aceluiasi regizor, intram cum s-ar zice, in culisele filmului din 2002 si aflam amanunte la fel de sfasietoare si din perspectiva celui ce nu mai vrea sa isi reprime sentimentele reale doar de dragul etichetei. Si nu e unica reflexie in oglinda a celor doua filme. In zadar vin comentariile lui Haynes care tin sa ne precizeze ca nu exista nimic ce sa lege ambele proiecte, ca ele sunt total diferite.
    Da, sunt diferite dar asta nu face ca filmele sa fie doua realizari diametral opuse. Modul in care se conjuga verbele "a interzice", "a se conforma" sau "a iubi", este absolut identic. De la atentia oferita detaliilor constructiilor decorurilor ce recreaza o atmosfera fidela Americii anilor '50, o tara inca extrem de conservatoare si pana la modul in care li se ofera protagonistilor alibiuri pentru impulsurile manifestate, intreaga maniera creationala poarta aceeasi amprenta Todd Haynes. Casatoria Cathyei se destrama in urma deciziei sotului de a renunta la tot pentru a-si urma inima. Carol, o sotie neglijata de un sot ostatic al parerilor unor parinti ce controleaza si dicteaza toate deciziile unui matrimoniu, pare impinsa sa isi gaseasca refugiul in bratele cuiva caruia sa ii pese si de ce simte ea ca femeie. Alibiuri oferite ambelor prezente feminine.
    Dar Carol (2015) e mai sensibi si asta se percepe imediat. E rafinat si subtil ca esenta unui parfum scump. E culoare si compozitie ce aminteste de claritatea dar si moderatia tonurilor lucrarilor lui Johannes Vermeer. E clasa si eleganta in aceeasi masura.
    Cu o imagine nici calda dar nici rece, (alternanta se produce doar in cazurile extreme), filmului nu ii poti pretinde o nota de distinctie mai elevata in ceea ce inseamna cinematografie. Pictural, fiecare frama in parte nu e departe de a putea fi considerata o opera de arta, un tablou. Din acest punct de vedere, al imaginii si al fotografiei, Carol pare ca poate exista chiar si fara Carol. Societatea pe care o reda cu atata fidelitate, lumea aceea retro, frumusetea din spatele unor tabuuri si restrictii, oamenii aflati in plin proces de emancipare, toate aceste elemente ar fi in stare sa alcatuiasca in orice moment un deocumentar de calitate in sine.
    Insasi protagonistele (si aici se pare ca identificam cea mai importanta realizare a acestei pelicule, spun se pare pentru ca desi am urmarit nenumarate interviuri cu Todd Haynes, nu l-am auzit niciodata rostind explicit acest amanunt), devin arhetipuri ale unor categorii ce intra in coliziune in aceasta poveste cu iz revolutionar. Personajul intrepretat de Cate Blanchett, cel ce da si titlul proiectiei, reprezinta partea in mare masura partea conservatoare, clasa mijlocie de sus, daca e sa impartim lumea in acelasi fel cum o facea socilogul Norman Goodman. Bine, poate e fortat de spus ca acest caracter intruchipeaza conservatorismul in interiorul sau, dar cercul in care se invarte, familia, prietenii, totul e din acea mentalitate. Partea de jos a paturii de mijloc, exemplificata aici de Therese, (Rooney Mara), e si tipologia care a dictat schimbarile profunde ce aveau sa vina doar cativa ani mai tarziu, intregul proces culminand cu revolutia sexuala a unei societati tot mai libertine. Eticheta pe care trebuie sa o adopti in public va sfarsi prin anihilarea celor conservatori de catre noua gandire. Era si normal daca e sa privim pondrerea clasei respective in intrega populatie, fata de bucatica privilegiatilor, cei ce pastreaza traditia, un procent infim din acelasi total.
    Concluzie: O opera de rafinament, in special pe partea artistica a imaginii si fotografiei. O realizare la cele mai inalte standarde de documentare careia din pacate ii lipseste palpitatia unei intrigi, extraordinarul sau genialul structurii interioare a personajelor. Totul e plat, oarecum banal. E atractie, e descoperire de sine si la final lasa senzatia ca incorporeaza in poveste si ceva iubire. Insa nu contine unicitatea ce sa marcheze noile generatii, ce sa faca realizarea aceasta cinematografica, o lucrare nemuritoare. Cartea aparuta in 1952, cu siguranta ca a avut un impact teribil asupra populatiei unei lumi dominate de practici moralo-religioase asa-zis corecte. Filmul, nu. Nota 7,27!
  • serban_ionescu
    pe 04 Ianuarie 2018 22:17
    Desi mai ales interpretarile actoricesti foarte bune pe care le-am amintit mai sus ale celor doua roluri feminine principale Carol Aird si Therese Belivet, reprezinta cu adevarat se pare unicul dar insuficientul (prin singularitatea sa) punct forte al acestui film si desi filmul contine si un important aspect psihologic si el bine redat tot datorita meritului exclusiv foarte bun interpretativ al acelorasi doua actrite in aceleasi doua roluri amintite, totusi faptul ca tema de baza declansatoare a intregului conflict inclusiv psihologic al acestui film si care sta la baza intregii drame, este una cu adevarat PATOLOGICA psihic-medical prin transmiterea genetica patologic-mutanta a genelor astfel alterate care dau caracteristica comportamentului erotico-sexual aberant medical al homosexualitatii, respectiv a lesbianismului la femei, ma determina sa detest per ansamblu subiectul de baza al acestui film, inclusiv si mai ales din punct de vedere educativ tinand cont de faptul ca imensa majoritate a tinerilor spectatori (spectatoare) nu poseda desigur cunostinte minime psihico-medical-genetice pentru a intelege ca acest comportament homosexual al unei minoritati umane nu este nicidecum unul cu adevarat CONSTIENT-DORIT si INTENTIONAT PERVERTIT ci unul INSTINCTIV prin determinarea lui ca urmare a unei MUTATII GENETICE PATOLOGICE.
    Consider deci ca in ciuda faptului ca persoanele cu comportament erotico-sexual aberant de tip homosexual nu pot fi condamnabile social deoarece nu ele insele si-au ales de buna voie homosexualitatea, totusi nu mi se pare deloc firesc si in special deloc educativ in special pentru adolescenti si tineri ca redarea in masa a unor astfel de aspecte de acest gen sa nu le altereze comportamentul lor social general si inclusiv caracterul lor aflat inca la varsta formarii lui. Prin urmare, homosexualii, atat femei cat si barbati au dupa parerea mea dreptul la viata lor intima asa cum a fost ea determinata genetic chiar daca in mod patologic, dar in mod categoric nu sunt de acord ca acestia sa-si exhibe public aspecte care evidentiaza si fac trimitere CHIAR SI INDIRECT DAR FARA NICIUN DUBIU la homosexualitatea lor. Tot in acest context, si cu aceeasi explicatie motivationala NU SUNT ABSOLUT DELOC DE ACORD ca homosexualii sa poata avea dreptul sa adopte mai ales copii minori. In rest si cu exceptia celor doua aspecte pe care le-am mentionat si in acelasi timp motivat, consider ca este foarte firesc ca minoritatile homosexuale sa poata avea aceleasi drepturi ca si marea majoritate heterosexuala a populatiei.
    Drept urmare a celor pe care le-am aratat, nu pot acorda acestui film decat 4 stele, absolut toata aprecierea pozitiva meritand-o FARA NICI O EXCEPTIE DOAR interpretarile foarte bune ale actritelor Cate Blanchett si Rooney Mara, in rest, doar...,...,...
  • Dragos.87
    pe 23 Martie 2017 19:22
    Mie filmul asta mi-a lasat un gust amar.O poveste gretoasa si un ritm al filmului lent care te plictiseste ingrozitor.Or fi fost apreciat de multi ca am vazut ca a castigat niste premii si nici acum nu inteleg de ce sau pentru ce dar pe mine m-a dezamagit.
  • omucuvaloare
    pe 04 Ianuarie 2017 22:40
    O idee absolut originala...care bulverseaza...intriga...in, fine, nu te poate lasa indiferent! Nu stii ce sa faci: sa vizionezi pana la capat, sa revezi la nesfarsit anumite secvente, sa faci o pauza si sa te gandesti de la ce a pornit totul;
  • andystarx
    pe 18 Decembrie 2016 20:29
    In afara de jocul actoricesc al celor doua actrite principale,din care una o ador,e vorba de Rooney Mara,si ii prevad un viitor stralucit,filmul nu are culoare,scenariul mi s a parut slabut ! Nu este un film pentru oricine,si nu este de revazut ,in nici un caz nu merita 6 nominalizari la oscar !
  • Kuhaylan
    pe 15 Noiembrie 2016 18:51
    ......................................................
  • lili22
    pe 04 Noiembrie 2016 17:33
    Doua femei singure se intalnesc si se vor indragosti una de alta..Una pare o caprioara speriata, cealalta o leoaica .Dragostea nu poate fi interzisa, mergi pana la capat.
    Extraordinar jucat de doua valoroase actrite, care isi interpreteaza partitura perfect.Atmosfera anilor '50 bine realizata,cu cateva greseli (aparatul foto Canon nu exista atunci in varianta prezentata) coloana sonora de exceptie.Nu e un film pentru oricine, sa nu va asteptati la distractie, eventual la putina ...meditatie.
    Finalul filmului este facut sa emotioneze si o piatra..Therese se simte stinghera la o petrecere a cuplurilor , foarte banala de altfel.Melodia "No Other Love " cantata de Jo Stafford se aude in fundal , parca anume pentru ea."For ever yours,I was blessed with love to love you,Till the stars burn out above you".Si Therese pleaca in cautarea femeii iubite.Iubirea a iesit din nou invingatoare.
  • Ghemot
    pe 03 Noiembrie 2016 20:33
    Un film foarte bun pe toate planurile, cu excepția poveștii pe care o relatează.
  • GabrielaSirbu
    pe 10 Martie 2016 15:07
    O poveste de dragoste, un film foarte bine jucat de catre cele 2-ua si fara scene care sa oripileze/socheze.
  • superdepeche
    pe 01 Martie 2016 21:02
    un film cu un subiect taboo mai ales in Romania
    Foarte bine realizat
    Recomand
  • emy_sinaia
    pe 26 Februarie 2016 19:52
    Un film diferit care vrea sa evidentieze o atractie subtila si diferita pentru perioada in care se desfasoara povestea, dintre doua femei carora le displace compania barbatilor. Altfel un film monoton si aproape plictisitor care se pierde in dialoguri recomandat fiind doar si pentru faza fierbinte dintre cele doua femei frumoase si sexy.
  • catalin_ionut_23
    pe 21 Februarie 2016 16:35
    mi- a placut filmul ,ma relaxat si nu m-am plictisit deloc pe durata lui de 2 ore .Mi-a placut si finalul.Merita vazut ,recomand!
  • jokeru28
    pe 16 Februarie 2016 01:09
    Nu m-a impresionat filmul,singurul lucru neasteptat a fost sa imi dau seama ca Cate Blanchett a acceptat sa se sarute cu o alta femeie ( ma gandesc ca totusi a avut o dublura la scena de dragoste din hotelul din Waterloo,Iowa).
    Singurul plus l-as da lui Rooney Mara care joaca exceptional si mi-a adus aminte de rolul ei din filmul Fata cu dragonul tatuat.Cate Blanchett joaca si ea bine,ca de obicei,dar nu o face atat de bine ca partenera ei din film.
  • conu66
    pe 09 Ianuarie 2016 17:36
    O dramă romantică ce mi-a lăsat un gust amar (cam ca gemul de nuci verzi înainte să fiarbă! ).S-au chinuit 12 ani să închege proiectul ăsta,cu multe schimbări de partitură,iar în final l-au filmat în 34 de zile...cam cât le ia eroilor noștri din penny(tenciar) să scrie o carte !Sunt convins că dacă protagoniștii erau straight nu-l mai aclama nimeni...Deci,în ordine,m-au impresionat coloana sonoră de excepție (demnă de o cauză mai bună !),costumele,atmosfera recreată foarte veridic a Americii anilor 50 și Rooney Mara ,în rol de neprihănită,sedusă și semi-abandonată (rar am văzut o actriță să dea substanță unor roluri atât de insipide și incolore ). NU m-au impresionat Cate Blanchett în rolul de seducătoare cinică,duplicitară si calculată ( și culmea ...mamă devotată ),scenariul destul de anost,parcă picurat cu pipeta,în ritm de broască țestoasă și durata de aproape 2 ore -de parcă ar fi o normă cinematografică ! Și ,poate nu vă vine să credeți, regizorul a mai tăiat vreo 28 de minute din capodoperă...La final, nu am putut să nu mă gândesc că în Anglia acelorași ani,un geniu de excepție precum Alan Turing,care a contribuit la scurtarea celui de-al doilea război mondial cu aproape 2 ani și este considerat părintele ciberneticii ( vezi filmul The Immitation Game-2014 ),era forțat prin hotărâre judecătorească să ia o medicamentație ce în final a dus la castrare chimică și moarte prematură ! Concluzia- de văzut o singură dată (la pomul lăudat să nu te duci cu sacul )...oricâte premii va lua să fie bucuroși dacă își va acoperi bugetul !
  • thekiddo
    pe 07 Ianuarie 2016 18:34
    Buna! Vreau sa vad si eu filmul. Unde se poate vedea la cinema? Nu stiu daca mai e...
  • adriana_saraceanu
    pe 06 Ianuarie 2016 21:24
    m-a plictisit filmul....Cate Blanchet joaca bine in orice film anyway,,,,
  • xerses
    pe 05 Ianuarie 2016 10:53
    O regie care pune bine in valoare interpretarile de exceptie ale celor actrite remarcabile.
  • sorina.iftimie
    pe 30 Decembrie 2015 20:46
    Povestea pe care o prezinta filmul nu este una nemaipomenita, dar prestatiile actoricesti ale lui Cate Blanchett si Rooney Mara sunt deosebite. Cred ca merita vazut din acest punct de vedere.
  • wildinthecountry
    pe 26 Decembrie 2015 12:33
    Suntem in New Yorkul anilor 1952, la inceput de mandat Eisenhower, intr-o America conservatoare, post al doilea razboi mondial, o epoca in care predomina conformismul social, totul este elegant, clasic , frumos ,reprimat. Suntem inainte de aparitia lui Elvis in peisaj, inaintea revolutiei sexuale si a miscarii civile, in plina segregare rasiala.
    In aceasta epoca , 2 suflete apartinand unor persoane de sex feminin se intalnesc.
    Povestea este una de dragoste ascunsa iar regizorul Todd Haynes reuseste sa ne apropie de cele 2 protagoniste in aceasta melodrama bazata pe romanul Patriciei Highsmith din 1949 intitulat The Price of Salt si ne arata atractia incontestabila dintre cele 2 femei, singuratatea pe care o poti resimti atunci cand nu iti este permis sa fii cine esti in suflet.
    Regizorul acorda in aceasta pelicula o atentie deosebita la detaliu, decoruri specifice ale anilor 50 si imbracamintea femeilor adecvata acelor vremuri, predominand nuante de roz,rosu,verde deschis,auriu.
    Rooney Mara o tanara actrita aflata in ascensiune ( dupa rolurile din The Girl with the Dragon Tattoo,Side Effects) o interpreteaza magistral pe Therese Belivet, o tanara din clasa mijlocie, ce lucreaza la un departament de jucarii,insa are ca pasiune fotografia,fiind foarte talentata.Therese este un suflet cald,fragil,vulnerabil,naiv, care se simte atat atras de personajul lui Blanchett Carol) cat si intimidat de complexitatea,rafinamentul acesteia din urma.Este fascinant sa o urmarim pe Therese fiind precauta , dar in acelasi timp netematoare in a-si asculta instinctele, a obtine ceea ce suflletul ii cere.
    Cate Blanchett este fara indoiala starul acestui film cu personajul ei Carol(de unde si titlul filmului).Ce poate fi mai frumos decat sa urmaresti o actrita aflata in top 5 mondial facand ceea ce stie ea mai bine.Dupa performanta uluitoare din Blue Jasmine, aici ea joaca mai discret,mai subtil, dar foarte nuantat.
    Carol este o femeie din inalta societate,aflata in proces de divort si lupta pentru custodia unicului copil,cu vasta experienta in spate.Este o femeie cu o structura interioara mult mai complexa si inteleapta decat exteriorul o arata.
    Datorita acestor 2 superbe actrite putem descoperi faptul ca filmul vorbeste despre
    prima iubire adevarata si imi este clar ca povestea transcende sexualitatea.
    Vizionare placuta !