Sinopsis

Recifele de coral sunt grădina noastră de hrană din oceane, un ecosistem remarcabil care ne susține. Totuși, odată cu emisiile de carbon care încălzesc apa, un fenomen numit “albirea coralului” – semnul de moarte al coralului în masă – care s-a accelerat în întreaga lume, dar publicul nu are nicio idee despre amploarea sau implicarea catastrofei care face ravagii în tăcere sub apă.

Marea Barieră de Corali este cel mai mare sistem de recif de corali din lume, cuprinzând aproximativ 3.000 de recifuri și 300 de insule ce se întind de-a lungul a 2.600 kilometri și acoperă o suprafață de 344.400 km². Reciful este situat în Marea Coralilor în apropiere de coasta Queensland-ului din nord-estul Australiei.

Autoritățile din Parcul Marin au raportat că bariera se confruntă, pentru al doilea an consecutiv, cu o înălbire în masă și că aceasta este prima dată când nu trec cel puțin câțiva ani după fenomenul cauzat de El Nino, acela de încălzire periodică a apelor din Pacific, și celălalt care permite recuperarea. Pentru oamenii de știință, de fapt, este nevoie de cel puțin cinci ani de recuperare după un puternic val de căldură.