Comentarii Comentează
  • user-5abfc37da8c16
    pe 12 Septembrie 2020 21:56
    Bravo , Mircea Popa...comentariul tau e real şi ma scuteşte de un comentariu in plus...Victor Rebengiuc , Gabriel Liiceanu , Oana Pellea , etc..., nişte ipocriți , caracter de 2 lei , care au profitat mereu , mai ales in epoca turnatorului Basescu , o javra cu adevarat penală !...3 " criminali" a avut Ro : Iliescu , Basescu şi actualul cretin ,
    Johannis !.. desigur , o mulțime de profitori şi linguşitori ...ce sa faci , cum se zice : Democrația are ceva defecte : Majoritatea dicteaza ..şi daca ai o majoritate de proşti , TU care esti in minoritate , pierzi !... Proşti dar , Mulți !... asta i Ro in 2020 !... desigur , comentariul meu nu e legat strict de subiectul "film" ...aş mai adauga ceva : nu sunt simpatizantul niciunui partid politic din Ro , toți sunt la fel , din 90 pana in 2020 , de aceea nici nu i am votat vreodata , am anulat cand am putut , votul meu !...apropos de javra de Ion Caramitru si fiul sau , javra mai mica : sa ne amintim unul din multele filme in care aceasta javra , Ion Caramitru care se da anticomunist , etc. , juca un rol de Comunist , total disgrațios in filmul : " Despre o anume fericire " !... va rog sa incercati sa vizionati acest film ca sa realizati ipocrizia maxima a acestui specimen pe nume , Ion Caramitru !
  • Deceoare
    pe 19 Iulie 2020 16:12
    Moartea lui Ion Gheorghiu, casier modest, se dovedește a fi provocată de otrăvirea cu cianură, iar investigațiile întreprinse de maiorul Luca demonstrează că a fost vorba de o crimă. Dincolo de o aparentă sinucidere (otrăvire cu cianură !), milițienii criminalişti descoperă numeroase delicte (crime, falsuri în acte publice, complicităţi), comise de o reţea de interlopi care acţionează sub masca unor nevinovaţi birocraţi.
  • blacksea_rider
    pe 02 Mai 2020 21:24
    In rolul Dora,actrita care a avut o relatie cu Florin Piersic cu prilejul filmarilor la “Trandafirul galben”....nascuta la Târgu Mureș 26 Noiembrie 1946,plecata in Ungaria...
  • mirceapopa79
    pe 26 Noiembrie 2018 19:47
    O incercare oarecum reusita de copiere a celebrului serial COLUMBO cu REBENGIUC in rolul unui POLITIST GRADAT (MAIOR)elegant,calm,fumator inrait si cu o inteligenta subtila decis sa descopere adevarul si ramificatiile unor crime stranii mascate de sinucideri.E mai degraba o incercare de COSMETIZARE PROPAGANDISTICA a imaginii TEMUTEI MILITII COMUNISTE si de infierare a micilor gainarii functionaresti si contabilicesti in care SEFUL cel MARE imburghezit si afemeiat vrea sa traiasca ca un CAPITALIST sau MAHAR CORPORATIST furand din banii STATULUI si folosindu-se de mameluci de rang inferior ca sa faca COMBINAGELI legate de delapidare si cu care sa imparta micile placeri bahice si cu femei usoare. GIURUMIA face unul din marile roluri de BARBAT FRUSTRAT,GRAS si TANTALAU care are o viata chinuita cu o nevasta FELCERA care-l inseala cu DOCTORUL SEF suplu si cu aspect de playboy,nevasta care se duce in concediu singura ca sa-l intalneasca.Chestii se practicau destul de des intrucat trebuia musai sa ii casatorit chit ca nu o iubeai pe nevasta iar in multe spitale doctorii aveau relatii extraconjugale cu felcerele aratoase.ERa un mediu putred in care se dezvolta infractiunile ca vedewm unul casatorit la 38 de ani care 16 ani e functionar corect si in ultimul an se spurca la bani ca sa guste din placerile vietii.Apoi saracul FRAIER de CONTABIL se confeseaza lui ma-sa ca a deturnat bani ,ma-sa care o banuieste de crima pe nevasta-sa care l-a luat pentru bani.Data fiind relatia amoroasa cu doctorul sef(Ion Besoiu) era suspectul perfect care ar fi avut toate motivele sa-l ucida sa scape de un divort costisitor.Numai ca norocul ei e ca a dat de un MILITIAN destept care a ajuns la adevaratul criminal si la adevarata retea. De aceea filmul copiaza tipicul de filme politist a lui Columbo unde tot la fel avem o crima bizara cu un suspect plauzibil care ar fi avut toate motivele sa ucida numai ca vine un politist destept care analizeaza pe toate fetzele si descopera cu totul altceva si apare elementul de suspans in final ucigasul recunoscand crima cu lux de amanunte regretand ca a lasat urme la locul faptei.Crima e rezolvata pornind de la un amanunt insignifiant(picaturi de ploaie de pe palton care se preling pe oglinda) care duce catre adevaratul vinovat. Filmul se termina cu un moment hazliu in care politistul care a rezolvat se amuza de indicatiile doctorilor legat de fumat. In scena apare o scena in care un NEGRU danseaza cu o blonda asta pentru atunci AFRICANII veneau des la STUDII pentru ca taxele erau IEFTINE si se faceau ca urmare a intelegerii intre Romania si guvernele statelor africane. ERa vremea cand Romania exporta KNOW HOW ieftin si bun.Blondele acelea lucrau in SECURITATE si supravegheau strainii.
    Remarcam ca atunci MILITIA desi era opresiva avea totusi onoare militara fatza de acuma cand este o gluma proasta cu GABORI cu doi NEURONI(luati din surse externe),unii prost platiti lucru care ii face sa fie tentati la coruptie sau INTERLOPI care in loc sa respecte onoarea MILITARA slujesc SFANTA SHPAGA si sunt slugarnici fatza de sefii MAFIOTI de RANG inalt(vezi cazul GIGINA). Macar apararea bunurilor si vietilor oamenilor era asimilata onorii militare. Demilitarizarea Politiei a fost o mare eroare ca asta s-a facut odata cu aderarea la UE-NATO ca politistii nu mai trebuiau sa aiba simtul ierarhiei miitare ca sa prinda adevaratii jefuitori ai tzarii ci sa fie la cheremul unor sefi ierarhic corupti care sa-i ancheteze si sa-i traga peinie moarta pe cei corecti. Acum daca suni la 112 sa anunti o infractiune sau ca esti deranjat de un vecin esti amendat ca-i alertezi degeaba. Au norma de amenzi scoase din burta pentru te miri ce. Si cate crime au autor necunoscut sunt azi ca autorii zburda liberi desi sunt banuiti ca multe dosare se blocheaza de "sus" mai ales daca sunt implicate serviciile secrete.
    in 1978 Rebengiuc juca rolul unui politist bun iar in ultimii ani o lauda pe KOVESHI si DNA care a protejat mafia serviciilor secrete si corporatiilor care au jefuit tzara si au nenorocit vieti nevinovate.
  • balta67verde
    pe 26 Noiembrie 2018 19:02
    L-am revazut acum cateva zile. Un film destul de interesant, in genul romanelor politiste din anii '70-80 cu Militieni si Securisti care ne apara de raufacatori, mai mult prin inteligenta lor "sclipitoare" decat cu pistolul . Totusi merita o nota mare pentru distributia de nota 10. Actori exceptionali.
  • cosmin742000
    pe 21 Octombrie 2016 11:31
    Un film politist romanesc foarte bun..............................
  • Vegetarian
    pe 17 Octombrie 2014 21:17
    Meseria de functionar dezavantaje solutii = un functinar ajunge la militie si un procuror ii spune = Suteti retinut pt omor cu premeditare !
    Imprumuturi intre colegi , neanuntat militia cand este descoperita o delapidare zicand ca nu vroia sa ii distriga cariera , apoi amenintari cu militia ..
    La fel ca si la primarii , deputatii etc din ziua de azi carora le e frica ca ii ridica in fiecare diminiata mascati , cum de nu ia fost frica de la inceput ?
    Dupa 17 ani de corectitudine , in care nu ia lipsit nimic , de ce un functionar public a cazut in ispita si a furat bani de la servici ..
    Multi romani ajung sa zica ca si cel din filmu asta = Nu ma prindeati in veci vecilor daca nu facea ..
    In spatele unui certifcat de deces pus de un doctor care scrie emfizem pulmonar , se poate ascunde o ottravire cu cianura ..

    Un film despre coruptia marunta in comunism , in epoca de aur .
    La cate arestari au loc saptamanal dintre multimilionarii Romaniei , ar fi interesant sa apara filme si despre coruptia actuala din primariile si guvernul Romaniei .

    Rebenciuc in calitate de procuror parca intreaba o femeie in acelt film intrun birou = Va de ranjeaza fumul . Femeia raspunde = Vai de mine , Cum sa ma deranjeze ! ?
    Nu este organ din corpul oamenilor care sa nu fie afectat de fumul de tigara . Probabli si femeia din acest film a murit in kinuri groaznice ca si Anda Calugareanu care a murit la 46 de ani de un aparent cancer la plaman ..
    In filmele romanesti nu cred a fost vreun exemplu bun referitoare la cum sa refuzam procurori , persoane cu influenta etc , sa nu fumeze in spatii publice ..

    Acest film este reluat periodic si difuzat online la Neptun tv in 8 noe 14 , 17 octombrie 2014 .
  • cezarika21
    pe 04 Octombrie 2014 16:38
    După ce-și câștigase un renume de cineast valoros în anii '70 prin filme ca „Puterea și adevărul” (1971), „Actorul și sălbaticii” (1975) și „Operațiunea Monstrul” (1976), care atacau teme grave cu o incisivitate dramatico-satirică, regizorul Manole Marcus intră ireversibil la sfârșitul deceniului pe o pantă descendentă, în care realizează filme conformiste ideologic, tot mai modeste în plan artistic. Singura excepție, ecranizarea „Orgolii” (1981) după romanul omonim al lui Augustin Buzura, a trecut din păcate aproape neobservată.

    Filmul care marchează începutul declinului este policier-ul „Cianura și picătura de ploaie” (1978), realizat după o poveste poliţistă interesantă în stilul Haralamb Zincă, adică uşurică şi digerabilă. Astfel, un detaliu mărunt descoperit de un anchetator la locul unei presupuse sinucideri duce la descoperirea unei reţele infracţionale implicate în delicte grave (falsuri în acte publice, delapidare, sustrageri de bunuri, şantaj).

    Acțiunea curge destul de monoton și de previzibil, întreruptă ocazional de flash-back-uri pentru înţelegerea mai uşoară a faptelor. Deși este urmată rețeta clasică a genului polițist (cercetarea cercului de suspecți, analizarea mai multor piste paralele și căutarea probelor incriminatoare), filmului îi lipsește nervul din cauza faptului că acțiunea este privită doar din punctul de vedere al anchetatorilor, iar personajele sunt inconsistente, tipologii seci ale Epocii de Aur. Există o părtinire evidentă, iar din acest motiv ancheta pare forțată, iar rezolvarea miliţienească implauzibilă. Nimic nu pare să le scape anchetatorilor, iar istețul maior Luca (Victor Rebengiuc) rezolvă enigma cu calm și ingeniozitate într-o perioadă în care toată lumea știa că anchetele reale se bazau în mare parte pe bătaie.

    Concluzionând, „Cianura şi picătura de ploaie" este o producţie tipică de propagandă elaborată la propunerea Inspectoratului General al Miliţiei pentru a le arăta potenţialilor infractori că investigatorii sunt cu ochii pe ei şi descoperă totul.
  • Iulidesprefilme
    pe 10 Noiembrie 2012 13:25
    Film poliţist cu actori redutabili, printre care, de azi, regretatul Iurie Darie...