Programare predictiva pentru "invazia extraterestra" neexistenta ce ni se pregateste in vederea unui guvern unic mondial. "Invazia" se va baza pe holograme, proiectii si sunet si propaganda media fara precedent.
Ramaneti pe receptie sau dormiti in continuare.
galbentheo
pe 10 Ianuarie 2021 13:12
Ultimele 30 de minute extraordinare. O altfel de abordare prin care extraterestrii ne vad.
carmen_angelus_romila
pe 06 Octombrie 2019 19:14
Una din cele mai une si rasunatoare realizari la acea vreme, al dedicatului si marelui regizor, Steven Spielberg, care fascineaza orice cinefil amator, si nu numai, al productiilor sf. si de anticipatie, intr-un regal de un deosebit rafinament...!
user-5ae0ef8766fc6
pe 27 Mai 2019 22:55
o capodopera, un film de referință. viziune, realism, imaginație, suflet. de neratat, petru oamenii inteligenti si buni.
andrei_oarga
pe 29 Decembrie 2017 22:53
Capodopera a genului SF alaturi de E.T.,Alien,Jurassic Park si Star Wars,efecte fenomenale in ciuda anului apariției,poveste bine realizată si interpretări bune,recomand filmul tuturor!
vladalmond
pe 05 Noiembrie 2017 18:50
Cel mai bun SF văzut vreodată. Tendința e să crezi că un film de acum 40 de ani nu are cum să fie mai convingător decât unul mai recent. Am fost uimit de cât de convigător poate fi acest film și cât de multă emoție poate să transmită.
serban_ionescu
pe 10 Iulie 2017 16:43
Se poate remarca imediat contributia regizorala tipica (a stilului specific arhicunoscut) a marelui Steven Spielberg ! In ciuda faptului ca la un moment dat, si anume cam la jumatatea duratei acestui film, actiunea si implicit scenariul tinde sa devina intr-o oarecare masura putin plictisitor, ceea ce face totusi ca acest film, in fapt destul de apropiat de calificativul de "foarte bun" (personal ii acord o nota de 7,5-7,7 si implicit 8 stele cu minus),sa nu-l pot totusi considera ca fiind o adevarata capodopera de varf de top a filmelor SF, totusi remarc in mod special nivelul foarte ridicat al unei imaginatii deosebit de debordante(foarte inalte) atat a regizorului Steven Spielberg cat si a realizatorilor responsabili cu partea tehnica a efectelor speciale legate de evidentierea cinematografica a OZN-urilor si in final si a fiintelor extraterestre net superioare stiintifico-tehnic pamantenilor, astfel incat ultimile aprox. 40 de minute efective ale filmului devin cu adevarat extrem de captivante si chiar uluitor de interesante prin modul extrem de ingenios in care au fost concepute vis-a-vis de nivelul in special tehnic al cinematografiei din urma cu ceva peste 40 de ani !
angel69
pe 26 Mai 2017 11:10
Un film deosebit, captivant, emotionant....merita vazut de toate generatiile!!! A citit intr-o carte ca ideea fimului ar sta intr-o intamplare adevarata(Vezi in cartile lui Timothy Good)
andystarx
pe 02 Februarie 2017 12:58
Consider ca daca vedeam acest film in acea perioada ,il consideram o capodopera,fiind printre primele cu niste efecte bunicele,si un joc de exceptie al lui Dreyfuss ! Il recomand,doar pasionatior de sf uri,cu toate ca pe alocuri poate parea un pic plictisitor !
Pantaleon
pe 06 Noiembrie 2016 13:50
Cu riscul de a fi înjurat de fanii devotați ai lui Spielberg și ai genului SF, nu pot decât să fiu sincer și să spun că mie nu mi-a plăcut absolut deloc acest film. Nu-mi vine să cred că a fost regizat de autorul lui Saving Private Ryan și al lui Schindler's List, Cel mai slab Spielberg pe care l-am văzut vreodată, un film plictisitor pe care chiar l-am sărit pe alocuri, spre a ajunge mai repede la un final care e la fel de sec și slab ca tot restul filmului. Asta e, nu mi-a plăcut deloc.
balta67verde
pe 19 Octombrie 2016 12:04
Excelent. Nu sunt fan Spielberg, dar cu acest film a creat o capodopera. Filmul acesta te face sa privesti stelele cu alti ochi . Cel mai bun SF
claudiu-daniel-lugoj
pe 03 Februarie 2016 20:53
Un film dea dreptul fermecator despre cum sa iei contact cu niste finte net superioare noua.Este un film de la care sa plecat despre extraterestrii si tot ce tine de ei.Acest film este unul de referinta in istoria cinematografiei mondiale.Dupa acest film se vor face multe alte filme despre extraterestrii dar nici unul nu va fi ca acesta.
lili22
pe 17 Septembrie 2015 17:01
Spielberg nu a fost si nu va fi preferatul meu in veci, singurul lucru pozitiv in film a fost distribuirea lui Truffaut.
Deceoare
pe 07 Ianuarie 2015 15:32
Păcat că de aproape 38 de ani de când este produs , doar 164 de persoane spun că l-au văzut şi doar alte 22 de persoane şi-au spus părerea pe cinemagia . Este un film SF de referinţă ca subiect şi ca realizare a efectelor în anul 1976 .
cezarika21
pe 06 Ianuarie 2015 08:27
Contactele între oameni şi extratereştri au fost prezentate deseori în filme; majoritatea producţiilor cinematografice care au descris astfel de contacte au lansat, pe filiera scrierilor lui H.G. Wells, imaginea unor fiinţe malefice, ostile în relaţiile cu oamenii şi dornici să ne anihilize specia. Sunt arhicunoscute cazurile de predatori, alieni, tetrapozi şi tot felul de bâzdăgănii cu dinţi ascuţiţi, labe cu gheare lungi etc.
Este greu de crezut că fiinţe care posedă tehnologii atât de avansate şi colindă galaxii în căutarea unor forme de viaţă sunt măcinate de un zel distrugător. "2001: A Space Odyssey" (1968), lansat în acelaşi an cu controversata carte "Amintiri despre viitor" a lui Erich von Däniken, prezenta extratereştrii ca forme de viaţă avansate, superioare oamenilor şi ale căror vizite pe Terra erau motivate de dorinţa de a cerceta civilizaţia terestră şi de a-o ajuta să progreseze. Perfect credibil.
Pe linia deschisă de Stanley Kubrick porneşte şi Steven Spielberg în filmele "Close Encounters of the Third Kind" (1977) şi "E.T. The Extra-Terrestrial" (1982), înfăţişând contacte umano-extreterestre inteligente, în care ambele părţi caută soluţii de a comunica reciproc şi de a-şi împărtăşi cunoştinţele şi experienţa în vederea găsirii unor soluţii la o serie de probleme comune. Întâlnirile de gradul trei sunt motivate astfel nu de scopuri ostile, ci de nevoia de a profita de cunoştinţele dobândite de cealaltă parte.
Ca orice lucru nou, contactul umano-extraterestru este unul timid la început, produce temeri, neînţelegere, suspiciune, dar este necesar. Contactul este precedat de o serie de semne inexplicabile, de întâlniri de gradul unu şi doi, pentru a se testa reacţia oamenilor şi a se observa dacă sunt ostili. Persoane alese, care manifestă interes pentru schimbul de cunoştinţe, devin apoi martori ai acestui contact. Dirijat cu măiestrie de Steven Spielberg, filmul încearcă să ne pregătească pentru viitoarele contacte extraterestre, determinându-ne să ne deschidem mintea şi să acceptăm plauzibilitatea unor astfel de întâlniri.
Recunoscându-i-se valoarea, "Close Encounters of the Third Kind" a fost selectat de Biblioteca Congresului American în anul 2007 pentru păstrarea în Registrul Naţional de Film, fiind considerat "semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic".
nyuszi
pe 20 Decembrie 2014 00:27
Unul din filmele mele preferate, si in sfarsit am avut ocazia, accidental, sa-l vad pe ecan mare. E o experienta fantastica, recomand, si m-as bucura daca si cinematografele din Romania l-ar programa din cand in cand. Un festival de SF bun n-ar strica…
Ceea ce mi-a placut cel mai mult e ideea ca lucruri extraordinare se pot intampla oamenilor care nu am nimic special. Roy e un nimeni, e unul dintre noi, oamenii de rand, totusi experienta pe care o are il transforma, ii da curaj, il face sa creeze si sa incerce lucruri pe care nu le-a mai facut inainte. Curiozitatea, care i-a manat pe oameni inspre stele, si spre atatea descoperiri, il mana acum si pe el.
Creatia sa, dorinta de a intelege lucruri, il separa de familie. A fost dureros de privit cum devine din ce in ce mai distantat de cei pe care ii iubeste, si care il iubesc. Totusi, realist: oamenii raman in urma celor care vor mai mult, sunt abandonati. Spielberg a spus ca la vremea cand a facut filmul nu avea copii, asa ca l-a lasat pe Roy se plece cu extraterestrii; daca ar fi facut filmul mai tarziu, dupa ce-a devenit tata, n-ar fi putut. Mi se pare interesant faptul ca Spielberg admite paradoxul, totusi, il inteleg pe Roy: ce s-ar fi intamplat cu el daca s-ar fi intors acasa? Ar fi putut sa-si continue existenta banala? Eu cred ca nu.
Mi-a placut de asemenea inocenta cu care Barry accepta extraterestrii, si "jucariile" acestora. E prea mic pentru a fi fost inoculat de societate cu frica de tot ceea ce este diferit, de "straini', de tehnologia superioara care noua ne pare magie. El e doar curios, si se bucura intr-un mod sincer si simplu.
Efectele speciale sunt de asemenea super, mai ales pe ecran mare. E ceva "adevarat" in ele, mult mai adevarat decat in toate superproductiile noi, unde totul e generat pe calculator. Atat in filmul asta, cat si in altele asemenea lui (ET, Odiseea Spatiala), se "simt" efectele speciale, si faptul ca vezi, ca STII ca nu e real, te face sa intri intr-un soi de conspiratie cu regizorul, cu actorii: ne jucam de-a "a fost o data…". In filmele din ziua de azi nu ne mai putem juca, pentru ca nu mai stim ce e real, si ce nu e.
In fine… super super film!
nick-azh
pe 22 Aprilie 2014 15:32
Acest film ramane favoritul personal dintre filmele lui Steven Spielberg. Sunt cateva momente in film care ma impresioneaza si imi surescita imaginatia cum putine filme au facut-o, Fara discutie o capodopera SF.NOTA 10+.
pisicuta1
pe 07 Septembrie 2013 14:23
un film f bun l am vazut atunci cind a aparut si l am mai revazut ,f bun ,desi nu sint o fana a genului!
SarpeleCocosat
pe 06 Septembrie 2013 08:44
Da! Un film grandios din toate punctele de vedere si unul dintre putinele ce trateaza acest subiect intr-un mod realist, fara exagerari, insa pe un fond mai putin credibil.
cosmin_kedii
pe 21 Aprilie 2013 19:57
este un film important în cariera marelui regizor Steven Spielberg(la acel moment ). Acest film este pur și simplu magic uneori. Realizarea este perfecta, Spielberg se ocupă perfect cu imaginea. Efecte speciale de Douglas Trumbull este destul de uimitor pentru moment. Trebuie să spun că a fost unul dintre cele mai bune în acest domeniu, la acest moment ... Richard Dreyfuss și Melinda Dillon sunt foarte buni la jocul lor, Coloana sonora de John Williams (ca de obicei) de mare calitate. Dar în cazul în care filmul într-adevăr câștigă este , tema,,,, (as e e vedea mai ales în ultimele minute),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Un film captivant și interesant, stăpânit până la perfecțiune.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
catasmile17
pe 28 Martie 2013 23:20
Un film destul de interesant si captivant. Chiar daca este un film vechi, nu si-a pierdut din farmec. Merita vizionat.
ElCamino
pe 13 Octombrie 2012 20:04
Un film foarte bun, de vazut nu doar de fanii genului.
deadlord
pe 24 August 2012 12:33
Acest film mie mi se pare obligatoriu de vazut, chiar daca este putin cam ciudat.
alin.cristian
pe 05 August 2012 10:25
Un film remarcabil, atat pentru iubitorii genului, dar nu numai. Totul te tine in priza pana la final.
CosminHorrorMaster
pe 08 August 2011 12:55
O sa incerc sa il vad. Pare interesant daca este regizat de Steven Speilberg.
darkbone
pe 16 Iulie 2011 13:53
as fi vrut sa vad macar un oras distrus...nu numai cand fura copilul
Manusa
pe 09 Iunie 2011 17:08
Un film foarte interesant, nu m-am plictisit la el, m-a tinut in fata lui fara pauza :)
FlorinMovieFreak
pe 30 Martie 2011 22:41
Tin minte c-am stat odata de la 2 noaptea .. pana la final sa-l vad .. si nu m-am plictisit nici macar o secunda .. n-am atipit ... m-a tinut bine .. si culmea cica exista un Director's Cut edition .. tre' sa-l vad neapatat !!!
DjTom
pe 03 Ianuarie 2011 21:54
Pacat ca nu prea stie nimeni denumirea originala,...care n-are nicio sonoritate in randul cinefanilor SF & OZN....pe cand asa, toata lumea stie despre ce este vorba:
INTALNIRE DE GRADUL 3!!!
spriamarierose18
pe 27 Noiembrie 2010 17:47
Ma uitam ce-a scris nemotoujours si consicer ca a scris cu majuscule tot ce era de scris ! Am revazut azi filmul si m-a emotionat poate mai mult decat in trecut... Dupa 33 de ani, filmul isi pastreaza prospetimea. Oare cu mijloacele de azi cum ar fi fost facut ? PROST ! Facut astazi ar fi aratat ca un joc pe calculator...oribil ! Spielberg a stiut masura tuturor lucrurilor, efectelor, emotiilor... Ii dadusem 9 stelute, ei bine azi il trec la capodoperele cinematografiei ! Un film pentru eternitate, ca ideie, ca realizare, ca mesaj...
nemotoujours
pe 30 Septembrie 2010 01:04
ESTE SINGURUL FILM DIN ISTORIE CARE TRATEAZA ASTFEL-TERIBIL DE REALIST -O POSIBILA INTALNIRE INTRE NOI SI ALTII.ESTE TERIBIL DE ACTUAL SI DE USOR DE INTELES DE LA REACTIA OMULUI SIMPLU PANA LA A AUTORITATILOR SI JUSTIFICA NONBELIGERANTA UNEI CIVILIZATII EXTRATERESTRE.
NU NUMAI EFECTELE CARE SI AZI SUNT SUPERB DE INCITANTE SI SUGESTIVE DAR SI SCENARIUL FAC DIN ACEST FILM JUCAT INCREDIBIL DE REALIST O CAPODOPERA.NU CRED CA ARE CUM SA LIPSEASCA DIN RUCSACUL SF-ISTULUI SI MAI ALES AL CINEFILULUI INRAIT.
Eufimia
pe 22 Iunie 2010 00:09
Am revazut filmul in weekendul ce a trecut si m-a incantat din nou. Pentru acea perioada, este clar o capodopera, mai ales efectele:) Grozav!!!
kanibalo
pe 16 Iunie 2010 18:09
nu stiu ce s-a zic,nu mi-a prea placut chiar daca il consider pe Spielberg cel mai bun regizor
Gallagher
pe 19 Noiembrie 2009 02:50
Doar un comentariu la asa o capodopera??
Auu ce pacat!!
Ramaneti pe receptie sau dormiti in continuare.
Este greu de crezut că fiinţe care posedă tehnologii atât de avansate şi colindă galaxii în căutarea unor forme de viaţă sunt măcinate de un zel distrugător. "2001: A Space Odyssey" (1968), lansat în acelaşi an cu controversata carte "Amintiri despre viitor" a lui Erich von Däniken, prezenta extratereştrii ca forme de viaţă avansate, superioare oamenilor şi ale căror vizite pe Terra erau motivate de dorinţa de a cerceta civilizaţia terestră şi de a-o ajuta să progreseze. Perfect credibil.
Pe linia deschisă de Stanley Kubrick porneşte şi Steven Spielberg în filmele "Close Encounters of the Third Kind" (1977) şi "E.T. The Extra-Terrestrial" (1982), înfăţişând contacte umano-extreterestre inteligente, în care ambele părţi caută soluţii de a comunica reciproc şi de a-şi împărtăşi cunoştinţele şi experienţa în vederea găsirii unor soluţii la o serie de probleme comune. Întâlnirile de gradul trei sunt motivate astfel nu de scopuri ostile, ci de nevoia de a profita de cunoştinţele dobândite de cealaltă parte.
Ca orice lucru nou, contactul umano-extraterestru este unul timid la început, produce temeri, neînţelegere, suspiciune, dar este necesar. Contactul este precedat de o serie de semne inexplicabile, de întâlniri de gradul unu şi doi, pentru a se testa reacţia oamenilor şi a se observa dacă sunt ostili. Persoane alese, care manifestă interes pentru schimbul de cunoştinţe, devin apoi martori ai acestui contact. Dirijat cu măiestrie de Steven Spielberg, filmul încearcă să ne pregătească pentru viitoarele contacte extraterestre, determinându-ne să ne deschidem mintea şi să acceptăm plauzibilitatea unor astfel de întâlniri.
Recunoscându-i-se valoarea, "Close Encounters of the Third Kind" a fost selectat de Biblioteca Congresului American în anul 2007 pentru păstrarea în Registrul Naţional de Film, fiind considerat "semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic".
Ceea ce mi-a placut cel mai mult e ideea ca lucruri extraordinare se pot intampla oamenilor care nu am nimic special. Roy e un nimeni, e unul dintre noi, oamenii de rand, totusi experienta pe care o are il transforma, ii da curaj, il face sa creeze si sa incerce lucruri pe care nu le-a mai facut inainte. Curiozitatea, care i-a manat pe oameni inspre stele, si spre atatea descoperiri, il mana acum si pe el.
Creatia sa, dorinta de a intelege lucruri, il separa de familie. A fost dureros de privit cum devine din ce in ce mai distantat de cei pe care ii iubeste, si care il iubesc. Totusi, realist: oamenii raman in urma celor care vor mai mult, sunt abandonati. Spielberg a spus ca la vremea cand a facut filmul nu avea copii, asa ca l-a lasat pe Roy se plece cu extraterestrii; daca ar fi facut filmul mai tarziu, dupa ce-a devenit tata, n-ar fi putut. Mi se pare interesant faptul ca Spielberg admite paradoxul, totusi, il inteleg pe Roy: ce s-ar fi intamplat cu el daca s-ar fi intors acasa? Ar fi putut sa-si continue existenta banala? Eu cred ca nu.
Mi-a placut de asemenea inocenta cu care Barry accepta extraterestrii, si "jucariile" acestora. E prea mic pentru a fi fost inoculat de societate cu frica de tot ceea ce este diferit, de "straini', de tehnologia superioara care noua ne pare magie. El e doar curios, si se bucura intr-un mod sincer si simplu.
Efectele speciale sunt de asemenea super, mai ales pe ecran mare. E ceva "adevarat" in ele, mult mai adevarat decat in toate superproductiile noi, unde totul e generat pe calculator. Atat in filmul asta, cat si in altele asemenea lui (ET, Odiseea Spatiala), se "simt" efectele speciale, si faptul ca vezi, ca STII ca nu e real, te face sa intri intr-un soi de conspiratie cu regizorul, cu actorii: ne jucam de-a "a fost o data…". In filmele din ziua de azi nu ne mai putem juca, pentru ca nu mai stim ce e real, si ce nu e.
In fine… super super film!
INTALNIRE DE GRADUL 3!!!
NU NUMAI EFECTELE CARE SI AZI SUNT SUPERB DE INCITANTE SI SUGESTIVE DAR SI SCENARIUL FAC DIN ACEST FILM JUCAT INCREDIBIL DE REALIST O CAPODOPERA.NU CRED CA ARE CUM SA LIPSEASCA DIN RUCSACUL SF-ISTULUI SI MAI ALES AL CINEFILULUI INRAIT.
Auu ce pacat!!