Comentarii Comentează
  • user-61c368020171d
    pe 19 Septembrie 2024 22:50
    De ce este permis limbajul abject in comentarii ? Daca toata lumea injura pe toata lumea unde se ajunge ....
    pacat ca Cinemagia nu cenzureaza limbajul obscen ,
  • user-63b02ad8a0ee8
    pe 18 Aprilie 2023 01:22
    Nu știu ce a încercat....ce și-a dorit Nae de la acest film.....dar mare lucru nu i-a ieșit ☝️....Pe semne că l-a atras subiectul ....doar că filmul rezultat e : slab, plictisitor, anemic , incapabil să te mențină în fața ecranului....."Moarte pasiunii"
  • user-5ba3b576bcdfc
    pe 27 Iulie 2021 01:33
    Bă, "Pantaleon", esti un idiot. Titlul este si metaforic, si concret, imbecilule. Mai uita-te o data si poate iti cade fisa, handicapatule. In plus, cum morții mă-tii voiai, oligofrenule, sa vorbească limba română niste actori straini?
    Nu va luati după handicapatul ăsta. Fără a fi o capodoperă, filmul te prinde si reconstituie un eveniment unic in istoria comunismului românesc într-o manieră artistică.
  • balta67verde
    pe 07 Septembrie 2020 07:43
    Un film foarte bun, relaxant si placut. Imi place ca are momente comice si nu invearca nimeni sa faca pe "lupul moralist" a istoriei. Merita vazut, si chiar si revazut.
  • cezarika57
    pe 01 Ianuarie 2019 15:07
    Un film im regia lui Nae Caranfil. Un film ciudat. Despre niste evrei cu functii si posturi importante care fac un jaf in Romania anilor '50. Actori americani, vorbire in engleza, intamplare romaneasca... Cel putin interesant !
  • Pantaleon
    pe 12 Decembrie 2015 12:01
    Îl consider pe Nae Caranfil unul dintre cei mai mari regizori contemporani și sunt un fan înrăit al celebrului Filantropica, dar cu acest Closer To The Moon (titlu absolut neinspirat, părerea mea) nu a reușit să mă surprindă absolut deloc. Departe de a fi un film prost, reușește cel mult să fie mediocru, un film pe care nu cred că cineva va simți nevoia să-l revadă vreodată, sau măcar nu curând după prima vizionare. Evident că hiba lui cea mare este lipsa dialogurilor în limba română, lipsa actorilor români în rolurile principale. Acum știu cum se simt nemții când văd filme despre al doilea război mondial cu naziști vorbind în engleză sau alte asemenea cazuri. Da, engleza este o limbă universală, dar impusă într-un film românesc, de la care te aștepți la poante neaoșe, replici savuroase și înjurături birjărești (unde e cazul) stoarce de sevă respectivul film. Nae Caranfil îi numea snobi pe acei cârcotași care îi reproșează filmului faptul că dialogurile sunt în engleză, cu actori străini. Domnule Caranfil, nu aveți dreptate ! Eu am înțeles de ce l-ați făcut așa, dar nici nu puteți avea pretenția să placă ceea ce ați făcut. Pe lângă asta, destul de fad și banal pe alocuri. Un film care pălește pe lângă anterioarele realizări marca Nae Caranfil. Să sperăm că următorul film al maestrului va fi chiar unul românesc, pentru că asta așteaptă cinefilii de la el, nu s-o audă pe Vera Farmiga stâlcind chiar și un nume românesc banal precum Mirel.
  • Anna-Maria
    pe 05 Aprilie 2015 09:53
    "Closer to the MOON nu e un film ca oricare altul, fiindcă nu prezintă aceleași cadre despre comunism cu care ne-am obișnuit și care pot face parte din două categorii: fie preaslăvesc realizările și tovarășii din comunism (filmele aparținând respectivei perioade), fie prezintă fațete ascunse ale „prosperității” comuniste (filmele post-’89). Nu, Closer to the MOON spune povestea unor comuniști (aș adăuga eu idealiști și nostalgici) în plin comunism. Dar comunismul lor era diferit de realitatea în care trăiau, deoarece pentru cei 5 (sau 6?) protagoniști comunismul rămăsese mai degrabă ancorat în perioada lui de ilegalitate, de Rezistență, de teama de a fi arestat la orice pas, de dorința de a aduce o schimbare."

    Cititi continuarea aici: http://societatesicultura.ro/2014/03/closer-to-the-moon/
  • cosmin742000
    pe 22 Februarie 2015 09:54
    Este filmul la care am stat cel mai mult sa ma gandesc ce nota sa ii dau , de aia i-am si marit nota cu un punct.Cred ca este unul din filmele neSF cu cele mai multe greseli , nu neg ca unele dintre ele or fi intentionate.In primul rand ni se spune la inceput ca filmul este inspirat din fapte reale , ori pe tot parcursul pe mine nu a reusit sa ma convinga de acest lucru , ba mai mult ma facut sa cred ca asa ceva nu s-a intamplat vreodata.(ceea ce se prea poate sa fie adevarat insa nu asta conteaza).Cea mai deranjanta greseala dupa mine a fost folosirea limbii engleze , care s-a potrivit ca nuca in perete , si nici macar engleza de balta americaneasca nu a fost , nu , nu , nu , engleza de Oxford trebuia ca sa ne convinga ca securistii "e" niste oameni rai si prosti.La un singur film am mai resimtit aproape la fel de acut inoportunitatea folosirii englezei de Oxford , la Rome , dar filmul ala cu toate ca nu se dadea realist, asa parea.Daca in film ar fi fost vorba despre situatii intamplate intr-o tara fictiva poate ar fi fost ceva , asa nu e decat... altceva.Pacat de jocul bun al Verei.Mai nou am aflat ca acest film nu e nici macar original , este o copie dupa filmul lui Da Sica Caccia alla volpe din 1966 , facut insa in asa fel incat comunismul sa iasa cat mai prost din afacerea asta, deci e clar ca filmul nu a fost inspirat din fapte reale ci din alt film.
  • xerses
    pe 09 Februarie 2015 19:24
    Si eu l-as incadra la aceeasi categorie de plictisitor...
  • Ghemot
    pe 25 Ianuarie 2015 20:47
    Sigur, e film realizat in Romania..., actori celebri, bla, bla, bla, dar destul deplictisitor.
  • DeadSea07
    pe 16 Ianuarie 2015 15:35
    De foarte mult timp imi doream sa vad Closer To The Moon si chiar asteptam cu mare entuziasm momentul potrivit pentru vizionarea acestui film.Nu sunt nici pe departe un simpatizant al realizarilor cinematografice autohtone chiar daca recunosc ca romanul se pricepe extraordinar la cinematografie.Cred ca pot sa numar filmele romanesti vazute pana in momentul de fata pe degetele de la mana si poate ca acest lucru merita putin judecat.Totusi pur si simplu nu ma entuziasmeaza deloc astfel de filme si probabil daca Vera Farmiga si Mark Strong nu jucau in Closer To The Moon cred ca niciodata nu l-as fi vazut. Cum mai sus am mentionat,prezenta celor doua nume respectabile m-au motivat sa vad acest film si m-a fascinat total faptul ca acesti actori au lucrat sub bagheta unui regizor roman.Nae Caranfil este un regizor foarte apreciat insa pentru mine pana in ziua de astazi a fost doar o umbra.Nu cunosc deloc munca acestuia si este pentru prima data cand vad un film al lui Caranfil.Astfel Closer To The Moon mi s-a parut un film absolut uimitor care m-a entuziasmat fantastic datorita unui fir narativ inteligent si surprinzator.Evenimentele prezentate sunt pur si simplu uimitore si niciodata nu am avut idee despre aceste fapte pana in momentul in care am citit unele detalii legate de acest film. Povestea surprinde foarte mult si ramai fascinat de faptele prezentate si de modul in care aceasta poveste este spusa.Regia este excelenta iar din punct de vedere vizual filmul arata incredibil.Mi-a placut foarte mult Bucurestiul anului 59' si am ramas surprins placut de atmosfera acestui oras si de ce insemna in acele vremuri comunismul.Probabil publicul mai in varsta ar trai acest film cu o oarecare nostalgie si probabil aceste persone au habar de evenimentele petrecute in vara acelui an.Pentru mine a fost o buna lectie de istorie care m-a invatat noi lucruri despre ce insemna "securitatea" si cum functionau pe vremea acea lucrurile in tara noastra.O privire sub lupa asupra comunismului din tara noastra care nu are cum sa nu iti starneasca interesul. Pe langa povestea interesanta si personjele sunt bine conturate.Toate personajele mi s-au parut interesante si acestea au sustinut cu brio firul narativ.Un acting foarte bun care a conferit mult realism personajelor si pot spune ca daca personajele nu aveau o oarecare veridicitate,povestea nu ar fi putut fi sustinuta doar de regie. Astfel pot spune ca Closer To The Moon este prima surpriza placuta si sunt foarte entuziasmat ca in sfarsit am vazut filmul lui Nae Caranfil.Closer To The Moon este un film extrem de bun care merita din plin o vizionare si chiar va incurajez sa-l urmariti.Din partea mea nota 9 cu felicitari si o recomandare plina de entuziasm.
  • simpleminds
    pe 13 Octombrie 2014 16:20
    .Un film de divertisment placut si antrenant cu fapte istorice duse aproape in derizoriu.
    Piesa de rezistenta? Vera Farmiga.
  • defav
    pe 31 August 2014 22:39
    Desi imi pare bine realizat, adica subiectul -bun-e tratat destul de bine, de la decoruri, regie, acting, montaj, etc, totusi nu sunt foarte incantat de el, regizorul nu a stiut sa-l faca mai captivant, mai cu suspans, sau cam asa ceva , ceva ii lipseste .Desi apreciez umorul negru de buna calitate din film, cred totusi ca subiectul se putea dovedi foarte generos pentru un Brian De Palma sau Martin Scorsese si iesea altfel ...sau sunt eu bolnav de "hollywood-ism "- care nu lipseste totusi nici din filmul asta .
  • alex_eichorn
    pe 06 August 2014 20:39
    Nu mi-a placut deloc. Din mai multe motive: nu prezinta realitatea anilor 1959, "eroii" filmului sunt de fapt niste aventurieri, oportunisti, unii cu apucaturi de sociopati( fara grija consecintelor propriilor fapte) protejati ai regimului pana nu mult inaintea jafului. Fosti partizani si membri de partid care au ajutat la instaurarea comunismului in Romania, unii dintre ei cu apucaturi de teroristi, plictisiti de viata lor,voiau ceva picant. Ceva picant care a dus la mutilarea fizica si psihica a sute poate chiar mii de oameni. "Eroi" carora nu le pasa de consecintele faptelor lor cu toate ca, fiind oameni ai regimul, cunosteau metodele de interogatoriu ale securitatii. Fimul pare inspirat dintr-un jaf oarecare, ca un film de duzina despre hoti, nu dintr-o realitate a anilor 1959. Ma intreb cum se simt rudele celor torturati fara nici o vina din cauza jafului. Oare vad filmul ca o "capodopera"? Eu nu cred asta.
  • sirmaximus26
    pe 06 August 2014 19:47
    In primul rand: Mark Strong are rolul principal. In al doilea rand: Povestea este centrata in jurul lui Max Rosenthal un polonez nascut in Romania.Nae Caranfil a facut un film eceptional,acest film este un film care il voi putea adauga in lista : Filme clasice.Pe scurt vreau sa il felicit pe Nae Caranfil si pe Mark Strong. filmul este placut sa inveti despre romania comunista. Watch the movie.Have a good time.
  • pisicuta1
    pe 29 Iulie 2014 20:44
    un film bunut,merita vazut mai ales ca acest caz e real ,
    in rest se putea si mai bine!
  • quintul
    pe 11 Iulie 2014 02:06
    un flm care m-a binedispus! mi-a placut mult cum e montata povestea,coloana sonora relaxanta, tipica acelor vremuri, actorii din rolul principal Vera Farmiga si Mark Strong.Da,se incearca a a se povesti ceva tragic intr o nota mai funny.Iese cam de un 7(nota).Il recomand cu placere pentru vizionare!
  • into_the_labyrinth
    pe 06 Iulie 2014 21:58
    Desigur, nimeni nu pretinde că exact aşa s-au petrecut lucrurile, chiar dacă e inspirat de un caz real. (Probabil nici regizorul, care ne oferă însă o viziune artistică asupra evenimentelor). Fără a fi cel mai bun film al lui Caranfil, merită văzut pentru atmosfera de epocă (împănată uneori nu foarte reuşit cu anumite modernisme) şi pentru amprenta inconfundabilă de tragicomedie specifică regizorului român, pe care o are şi în alte pelicule. Cred că ar fi fost mai bine dacă s-ar fi pus un accent mai mare pe dramatism şi s-ar fi eliminat anumite politizări inutile, dar per ansamblu am urmărit filmul cu plăcere.
  • AnalyticVision
    pe 30 Mai 2014 10:07
    Mai multe filme romanesti valoroase ruleaza la Transilvania International Film Festival.
    Unele dintre ele au participat la festivaluri internationale si/sau au starnit aclamarea criticilor, altele sunt prezentate in premiera mondiala. Unele dintre ele pot fi vazute doar la Cluj, altele vor rula si in cadrul caravanei TIFF in alte orase din tara (Bucuresti, Sibiu s.a). Am alcatuit o lista de 8 filme noi care consider ca s-ar putea sa va intereseze care merita urmarite saptamana aceasta si in viitorul apropiat.
    Va recomand sa vedeti aceste filme si sa impartasiti impresiile voastre critice despre acestea prin comentarii:
    http://discerne.wordpress.com/2014/05/30/filme-romanesti-din-2014-in-iunie-la-tiff-selectia-de-stefan-alexandrescu-selectia-de-stefan-alexandrescu-seria-film-romanesc-partea-a-4-a/

    Acest articol face parte dintr-o serie ampla de articole inceputa pe Discerne despre starea cinematografiei romanesti in 2013-2015 pe care va invit sa o urmariti in continuare.
  • alexandra_fleser
    pe 29 Aprilie 2014 20:10
    eu dc nu pot sa vad filmele help meeeee???????????????????????
  • popescu_remus
    pe 29 Aprilie 2014 00:12
    Divin! Ar trebui sa-l revad ca sa pot sa-mi explic anumite lucruri. Dupa ce l-am vizionat mi s-a facut un dor de Bucuresti imens, chiar daca sunt bucurestean. Nu inteleg de ce nu i-au facut reclama?
  • sabinalin
    pe 28 Martie 2014 14:20
    Din ciclul "Cum isi promoveaza romanii valorile nationale": in orasul Slatina, resedinta a judetului Olt, exista de ceva vreme centrul cultural "Eugen Ionescu" dotat cu doua sali de cinema si una de teatru. Ca pana acum in sala de teatru nu s-a jucat nici o piesa de Eugen Ionescu e logic, ca doar marele dramaturg e parintele teatrului absurd... Logic ar fi fost ca foarte asteptatul "Closer to the moon" sa fi ajuns si la Slatina dar cei responsabili de acest gest, firesc intr-o tara sanatoasa la cap, au considerat ca acest cel mai nou film al lui Nae Caranfil nu-i demn de a fi vazut de slatineni. Am avut totusi sansa de a profita de cateva zile de concediu si l-am vazut la mall la Bucuresti in miezul zilei, a fost o zi de neuitat intrucat seara am vazut-o pe viu pe Mireille Mathieu, n-o mai fi ea ca la 30 de ani insa ramane cea mai frumoasa voce feminina pe care am auzit-o vreodata... "Closer to the moon" a fost exact ceea ce asteptam de la el: inca un film sclipitor marca Nae Caranfil, un film care m-a prins de la primele cadre si mi-a mai dat drumul abia dupa genericul final. Excelent "casting", pe Vera Farmiga o stiam ce poate din "Up in the air", mi-au placut Mark Strong si, cu deosebire, Anton Lesser, un englez "de la mama lui" care, foarte probabil, are la activ si alte roluri de calitate. Onorabila Monica Barladeanu, romanca impusa de producatorul Bobby, i-am mai remarcat trecand prin cadru pe Serban Pavlu, Vlad Zamfirescu, Gheorghe Ifrim... Tudor Caranfil si, evident, pe Vizante, fabulos distribuit in rolul comandantului de pluton, cum sa nu te umfle rasul cand il vezi intr-o astfel de ipostaza? Asa cum speram dom' Nae nu m-a dezamagit nici de asta data asa ca ii transmit pe aceasta cale o rugaminte: sper sa nu mai astept sase ani pentru a vedea un nou film al sau!
  • Marmotan
    pe 18 Martie 2014 18:24
    O combinatie de heist movie cu un pic de spleen dar, totusi, per ansamblu cam prea putina emotie.
    Cred ca principalul minus al filmului este superficialitatea cu care sunt tratate personajele si parcursul lor. Poate motivatia jafului nu este importanta insa motivatia revoltei lor atipice este (protagonistii pana la urma nu au ales sa puna o bomba la sediul PCR ci sa ia peste picior sistemul cu o spargere mai teatrala). Iar daca tot e fictiune cred ca se putea inchega mai bine povestea lor. Ca spectator primesti multe informatii despre personaje insa distribuite cam haotic si inegal.
    Nici luate separat nu stralucesc, nici ca personaj colectiv nu functioneaza, convingerile si idealurile lor nu razbat prea bine, nu e prea clar ce ii mana in lupta (nesupunerea si dorinta de adrenalina sunt niste justificari cam volatile tinand cont de context). Pana la final nu reusesti sa te atasezi prea mult nici de personalitatea lor, nici de demers , si de fapt, nu prea ramai cu mare lucru, in afara de o foarte vaga senzatie de parere de rau...

    La polul opus, personajele antagoniste, securistii, comunistii, oamenii sistemului, sunt creionati exagerat. Regizorul reconstituirii - exagerat de beat, securistul pus pe haituit - exgerat de insomniac si obsedat de ancheta, ministrul de interne - exagerat de lipsit de suflet, sotia personajului interpretat de Strong - exagerat de isterica... Puse cap la cap toate scenele care ii implica par usor naive, de comedie facila, cumintica si putin fortata.

    In alta ordinde idei, totusi, filmul respira umor si lejeritate, e lipsit de dramatism lacrimogen si nu e menit sa transmita vreun mesaj greoi sau sa faca o demonstratie.

    Emotia bitter-sweet mai mult sau mai putin reusita de pe parcursul filmului se transforma putin in fiere pe genericul final care deruleaza imaginile din reconstituirea originala, filmata de comunisti in anii 60. Dupa o fictiune light-hearted iti aduci aminte ca de fapt subiectul e real, oamenii aceia au fost condamnati, au murit, au pierdut lupta cu sistemul, iar povestea inventata pare parca si mai mult doar un dus caldut.
  • pe 18 Martie 2014 16:10
    [...] trecute am avut de ales intre a viziona Closer To The Moon al lui Nae Caranfil si The Monuments Men si desi nu sunt o admiratoare a filmului romanesc, am ales [...]
  • baietelu79
    pe 09 Martie 2014 11:42
    Acum m-am intors de la cinema... Regia lasa mult de dorit, la fel si anumiti actori care se chinuiesc in zadar sa faca rolul vietii lor... iar anumite momente din film batjocoresc si insulta realitatea acestei intamplari istorice, doar pentru a incerca de-a face un film comercial. Pacat de poveste... filmul poate intra lejer in categoria filmelor de duzina.
  • Rippa
    pe 07 Martie 2014 17:07
    Monica Birladeanu,.,,,,gt deja nici nu ma mai uit la film....iar isi bat astia joc de noi...cu filme de kkt
  • GabrielaSirbu
    pe 07 Martie 2014 14:51
    Banuiesc ca exista retete consacrate, unde ingredientul principal este banul, care aplicate exact asa cum...trebuie, aduc succesul garantat al unui film, succes pe care filmul de fata sper sa~l aiba. Chiar nu am ce sa~i reprosez, filmului, doar ca mie nu mi~a placut asa ca astept cu mult interes urmatorul film romanesc cu actori romani, in limba romana a lui Nae Caranfil pe care~l apreciez mult.
    Mergeti sa~l vedeti la cinema.
  • lili22
    pe 06 Martie 2014 02:51
    Nu intelegeam de ce a fost distribuita , pe urma am vazut ca tipul ei e producator.Mai terminati odata cu metodele astea comuniste, sa ne promovam amanta, prost e cine da banii sa mearga la acest film.
    il consider cel mai slab film facut de Caranfil.
  • Doctor_Who
    pe 24 Februarie 2014 21:26
    Pot sa zic ca ar fii un singur dezavantaj ei vorbesc limba engleza si scrisul este in limba romana sper sa fie o explicatie "plauzibila" in rest din trailer pare ceva foarte fresh google it daca nu ma insel este dupa un "caz" foarte real :))
  • Nimicdinceparafi
    pe 19 Iulie 2013 23:09
    Daca filmul va fii promovat cum trebuie are toate sansele sa fie un succes international .Vera Farmiga este o actrita foarte populara in Statele Unite in acest moment datorita serialului Bates Motel(pt care a fost nominalizata la Emmy) dar si pt lovitura la Box-Office-ul american cu The conjuring.
  • routelange
    pe 21 August 2009 13:27
    http://routelange.wordpress.com/ . Povestea este una noua pentru un film romanesc, snu este eturna poveste depsre comunismul gri si sufocant. Este ceva nou, iar nae caramfil e super tare.